ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

5 πράγματα που αποκαλύπτει η φωτογραφία προφίλ μας στα social media

5 πράγματα που αποκαλύπτει η φωτογραφία προφίλ μας στα social media Facebook Twitter
Oι φωτογραφίες προφίλ μπορούν με άνεση να καθοδηγήσουν κάποιον και αναφορικά με την προσωπικότητα που έχει απέναντι του.
1

Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς το περίγραμμα της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, μέσα από τη φωτογραφία με την οποία έχει επιλέξει να συστηθεί στα social media: κάποιος που φωτογραφήθηκε με τη σανίδα του σερφ πάνω στα κύματα, είναι ή θέλει να τον φανταζόμαστε ως πολύ αθλητικό τύπο, κάποιος στο γραφείο του περιτριγυρισμένος από χαρτιά και βιβλία θέλει να επικοινωνήσει την κουλτούρα και τη σοφιστικέ θέση του και μια κοπέλα σε ακόμη ένα duck face είναι κάποια που ενδιαφέρεται αρκετά για την εξωτερική εμφάνισή της. Αυτά είναι τα προφανή και κάπως γενικά που μπορεί να συμπεράνει κανείς για κάποιον απλώς ρίχνοντας μια ματιά στην profile pic του. Τι άλλο, όμως; Υπάρχει κάτι βαθύτερο που μπορεί να προκύψει ως συμπέρασμα για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου μέσα από ένα και μοναδικό στιγμιότυπο στον προσωπικό του λογαριασμό σε Facebook, Twitter και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Και αν υπήρχε ένα τέτοιο συμπέρασμα, θα ήταν ασφαλές ή κάπως επιφανειακό, επιπόλαιο και βασισμένο στην αποτύπωση μίας τυχαίας στιγμής; 

Σύμφωνα με την ψυχολογική ομάδα που πρακτικά κατασκεύασε το «μοντέλο των 5 χαρακτηριστικών της προσωπικότητας», το οποίο στις επιχειρήσεις του εξωτερικού ακολουθείται σαν Βίβλος από τους υπεύθυνους διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, οι φωτογραφίες προφίλ μπορούν με άνεση να καθοδηγήσουν κάποιον και αναφορικά με την προσωπικότητα που έχει απέναντι του. Και ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε πριν από λίγους μήνες στο AAAI DIGITAL LIBRARY (Liu et al., 2016) και που μπορεί κανείς να διακρίνει σε μία και μοναδική φωτογραφία; 

Οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι συνήθως τραβούν ή βγάζουν κακές φωτογραφίες, ωστόσο τις αναρτούν γιατί δεν τους ενδιαφέρει το στιλιζάρισμα της φωτογραφίας τους, αλλά η χαρά της στιγμής.

Ευσυνειδησία: «Άνθρωποι με υψηλό βαθμό ευσυνειδησίας τείνουν να χρησιμοποιούν φωτογραφίες με φυσικό φως και χρώματα της φύσης. Και συνήθως πρόκειται για όσους εκφράζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους».

Ειλικρίνεια: «Φωτογραφίες που τείνουν να ζουμάρουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου μαρτυρούν ειλικρίνεια, αμεσότητα και ζεστασιά. Επίσης, φωτογραφίες μακριά από τις συνηθισμένες, κάπως καλλιτεχνικές επίσης αποκαλύπτουν μία προσωπικότητα έτοιμη για πειραματισμούς και καινοτομίες».

Εξωστρέφεια: «Αν οι φωτογραφίες προφίλ περιλαμβάνουν φίλους και πολλά χαμόγελα ή τυχαίες και αυθόρμητες σκηνές, τότε είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι έχει κανείς να κάνει με εξωστρεφές και αισιόδοξο άτομο, που αγαπάει τις παρέες και δεν εμφανίζει ναρκισσιστική συμπεριφορά ή τάσεις. Οι άνθρωποι αυτοί συνηθίζουν επίσης να προτιμούν τα φωτεινά, ζωντανά χρώματα και το φυσικό φως, στοιχείο που αποκαλύπτει όχι μόνο την εξωστρέφεια, αλλά και την τάση τους να είναι ειλικρινείς». 

Νεύρωση: «Μία απλή φωτογραφία με ελάχιστο χρώμα, χωρίς καμία έκφραση, σαν φωτογραφία ταυτότητας, ή ακόμη περισσότερο ένα μόνο χαρακτηριστικό να φαίνεται με το υπόλοιπο πρόσωπο κρυμμένο μαρτυρά άτομο με ανασφάλειες και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Σε κάθε περίπτωση το κρυμμένο πρόσωπο, οι σκιές, τα φίλτρα που πρακτικά αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά και το σκοτεινό φόντο αποκαλύπτουν μία προσωπικότητα με κάποια ίσως προβλήματα ή με φόβο προς τον κόσμο του Διαδικτύου». 

Καλή πρόθεση: την οποία θα διακρίνετε από τις μάλλον κακές φωτογραφίες. Τι σημαίνει αυτό; «Οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι συνήθως τραβούν ή βγάζουν κακές φωτογραφίες, ωστόσο τις αναρτούν γιατί δεν τους ενδιαφέρει το στιλιζάρισμα της φωτογραφίας τους, αλλά η χαρά της στιγμής. Ακόμη κι αν μια φωτογραφία δεν τους κολακεύει, θα τους δείτε πάντα να χαμογελούν το χαμόγελο στο στόμα να συνοδεύεται κι από αυτό που συνήθως αποκαλούμε χαμογελαστό βλέμμα». 

Οπότε, βάσει αυτών, μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα, αν όχι για τον χαρακτήρα κάποιου, τουλάχιστον για κάποια βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του, πριν ακόμη χρειαστεί να μιλήσει μαζί του. Φυσικά, στον κόσμο του διαδικτύου, όπου όλα καμουφλάρονται, στιλιζάρονται και αμπαλάρονται κατά τον τρόπο που ο καθένας επιθυμεί να παρουσιάσει τον εαυτό του, δεν θα είναι τόσο εύκολο, αλλά τουλάχιστον είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής.

Με στοιχεία από το Inc.com

Υγεία & Σώμα
1

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Οπότε φροντίζουμε να τοποθετούμε μία κακή φωτογραφία στπ προφίλ μας, με φυσικό φως και χρώματα της φύσης, με ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, η οποία να περιλαμβάνει φίλους με αμυδρά, τονίζω με αμυδρά χαμόγελα, όμως χαμόγελα (περίπου όπως της ταυτότητας)..., με ελάχιστο χρώμα - και έτσι παρουσιάζουμε Ευσυνειδησία, Ειλικρίνεια, Εξωστρέφεια, μία κάποια Νεύρωση και τέλος, καλή πρόθεση.. ..τα πάντα δηλαδή... ΟΥφ!!...