6 ενδείξεις πως βαριέται μέσα στη σχέση σας

0

Όταν μία σχέση είναι υγιής μπορεί να είναι υπέροχη! Έχεις έναν άνθρωπο που όχι μονάχα είναι πάντα διαθέσιμος για παρέα, αλλά σε στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή και σε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Αυτά είναι τα καλά. Γιατί στην πραγματικότητα, κάθε σχέση ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζει ποικίλες απειλές με πιο συχνή από αυτές, τη ρουτίνα. Αν λοιπόν νιώθεις πως τελευταία κάθε στιγμή που περνάς με το ταίρι σου είναι "μια από τα ίδια" τότε δώσε προσοχή! Γιατί ακόμα κι αν η ήρεμη στασιμότητα δεν είναι κακή, όταν αυτή μετατρέπεται σε ανία, τα πράγματα αλλάζουν.

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να αναζωογονήσεις τη σχέση σου, από τη στιγμή που θα έχεις "διαγνώσει" σωστά το πρόβλημα. Οι εξπέρ των σχέσεων Demetrius Figueroa και Grace Lee αναλύουν παρακάτω πώς θα αναγνωρίσεις έξι βασικά 'συμπτώματα' της ανίας στον σύντροφό σου.

Η ανία στη σχέση χρίζει αντιμετώπισης αλλά δεν είναι το τέλος! Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις μία ανοιχτή κουβέντα με τον σύντροφό σου, χωρίς κατηγόριες και επιθετικότητα.

Έχει χαθεί ο ενθουσιασμός

Αν ο σύντροφός σου έδειχνε πάντα ενθουσιασμένος για να κάνετε πράγματα μαζί και πλέον εκφράζεται μονάχα... χλιαρά, καλό θα είναι να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά στη σχέση σας. «Όταν ο σύντροφός σου αρχίζει να βαριέται τη σχέση σας, ακόμα και τα πιο συναρπαστικά πράγματα που κάνατε μαζί θα μοιάζουν ανιαρά» λέει ο Figueroa.

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για νέες εμπειρίες

Πόσο συχνά δοκιμάζεις πλέον νέα πράγματα με τον σύντροφό σου; «Αν ο σύντροφός σου ήταν κάποτε ανοιχτός στο να βιώνετε μαζί νέες εμπειρίες κάθε είδους και πλέον δείχνουν να προτιμούν τα ίδια και τα ίδια, είναι σημάδι πως έχουν αρχίσει να βαριούνται τη σχέση. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά ακόμα και το να κάνεις κάτι για πρώτη φορά μοιάζει ρουτίνα όταν έχεις βαρεθεί μια σχέση».

Περνάτε λιγότερο χρόνο μαζί

Μήπως ο σύντροφός σου όλο και πιο συχνά αποφεύγει να περνάτε χρόνο μαζί; Αυτό σημαίνει πως θα προτιμούσε να είναι κάπου αλλού και όχι δίπλα σου. «Αν ο σύντροφός σου περνά λιγότερο χρόνο μαζί σου επειδή προτιμά περισσότερο χρόνο με τους φίλους του ή είναι απλά "απασχολημένος" ή ακόμα κι αν είναι λιγότερο "παρών" όταν είστε μαζί, τότε η ανία ίσως είναι η αιτία» λέει η Lee.

Δεν σου κάνει πια ερωτήσεις

Όταν μια σχέση είναι καινούργια, τα πάντα μοιάζουν συναρπαστικά και φρέσκα. Φυσικά αυτό κάποτε καταλαγιάζει όμως ακόμα και με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να υπάρχει κάποια περιέργεια να μάθεις για τη ζωή του άλλου, ακόμα κι αν αφορά μονάχα το πώς πέρασε τη μέρα του. "Αν σταματήσει να ρωτάει για τη μέρα σου, ίσως σημαίνει πως βαριέται να ακούσει την απάντηση. Όταν κάποιος σταματήσει τις ερωτήσεις είναι γιατί έχει χάσει τον ενθουσιασμό του για τις απαντήσεις που έχεις να δώσεις" εξηγεί ο Figueroa.

Ασχολείται με το κινητό του όταν είστε μαζί

Όλοι κάποια στιγμή χαζεύουμε το κινητό μας ενώ είμαστε με παρέα ή με τον σύντροφό μας. Αν όμως παρατηρείς πως αυτό συμβαίνει συνέχεια τότε ίσως συμβαίνει επειδή βαριέται. «Μπορεί να είστε στον ίδιο χώρο αλλά είναι στα social media, φοράει ακουστικά ή κάνει οτιδήποτε άλλο μόνος του αντί να επικοινωνήσει μαζί σου. Ο χρόνος που περνάει καθένας μόνος του είναι σαφώς πολύτιμος όμως το ίδιο είναι και ο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφο σου».

Σου λέει ότι βαριέται

Το πιο σαφές «σημάδι» ανίας είναι όταν ο σύντροφός σου σου λέει πως βαριέται. «Μερικές φορές δεν είναι μια ευθύς δήλωση αλλά ένα παράπονο όπως το "δεν βγαίνουμε πια". Αν λοιπόν ο σύντροφός σου στο πει με οποιονδήποτε τρόπο, πίστεψέ τον» λέει η Lee. 


Τι να κάνεις γι'αυτό

Κατ'αρχήν, ηρέμησε. Η ανία στη σχέση χρίζει αντιμετώπισης αλλά δεν είναι το τέλος! Το πρώτο βήμα είναι να κάνεις μία ανοιχτή κουβέντα με τον σύντροφό σου, χωρίς κατηγόριες και επιθετικότητα. Για κάποιους ανθρώπους η απάντηση είναι το σπάσιμο της ρουτίνας ενώ για κάποιους άλλους είναι το να γίνει ο σύντροφός τους πιο αυθόρμητος. «Σταματήστε να βγαίνετε στα ίδια μέρη, γίνε πιο τρυφερός και αυθόρμητος ή φρόντισε λίγο παραπάνω τον/την σύντροφό σου πλένοντας τα πιάτα μετά το δείπνο» προτείνει ο Figueroa. «Μερικές φορές οι πιο μικρές χειρονομίες κάνουν τη διαφορά» συμπληρώνει. 

Σε κάθε περίπτωση, η ανία όπως και οτιδήποτε άλλο αφορά μια σχέση, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και από τους δύο συντρόφους, σαν ζευγάρι, οπότε αν διαπιστώσεις πως μόνο εσύ δουλεύεις προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσεις το μέλλον της σχέσης σου. 

Με στοιχεία από το elitedaily.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ