8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς)

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς) Facebook Twitter
3

Στις μέρες μας, το σεξ της μιας βραδιάς, είναι η πιο απενοχοποιημένη μορφή σεξ. Και ταυτόχρονα η πιο επικίνδυνη στο να συμβούν σοβαρά λάθη. Και κοινωνικά, αλλά και άλλα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία, τη σωματική και την ψυχική. Ενώ πρακτικά πρόκειται για ένα είδος συμφωνίας μεταξύ ενηλίκων από τη μία το -φαινομενικά- χαλαρό πλαίσιο, από την άλλη το γεγονός ότι κάποιο από τις δύο πλευρές ψεύδεται -στον εαυτό του, κυρίως- και οι συνέπειες εκείνης της μιας βραδιάς, μπορούν να "κυνηγούν" τη μία από τις δύο ή και τις δύο αυτές πλευρές για καιρό. Γιατί οι περισσότεροι ξεχνούν ότι και αυτό το είδος σεξ -όπως τα πάντα σ' αυτή τη ζωή- έχουν κανόνες. Λιγότερους φυσικά από μία κανονική σχέση, αλλά ουσιαστικούς. Και να τι ξεχνούν συνήθως όσοι επιδίδονται σ' αυτού του είδους τις ερωτικές συναναστροφές. 

1.

Πάντα, μα πάντα, προφυλακτικό

Δυστυχώς, δεν εξυπακούεται και η απουσία του μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι ένα παραμύθι για άτακτα παιδιά. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα, στην οποία κανείς δεν θέλει να έχει ρόλο. Και αφού διευκρινιστεί αυτό -για το αμιγώς σωματικό κομμάτι- ας δούμε και της ψυχής. 

2.

Δεν λέμε ψέματα για την ταυτότητάς μας 

Ο κόσμος είναι μικρός. Είναι καλύτερα να μην πούμε όνομα -που λέει ο λόγος- παρά να συστηθούμε ψευδώς ή με το όνομα και την ιδιότητα ενός φίλου (πολύ κακή ιδέα). Λέμε τα βασικά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Δεν θα χρειαστούν, άλλωστε. Οτιδήποτε περισσότερο μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα. 

3.

Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή την πρόθεση μας

Με ευγένεια, αλλά χωρίς περιστροφές και σιγουρεύομαστε ότι ο/η παρτενέρ είναι σε θέση να καταλάβει τι λέμε (δεν είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, κ.λπ) και δεν φαίνεται να διστάζει. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει από σχετικά ανώδυνες, ωστόσο ενοχλητικές, συνέπειες, έως νομικές. Προσοχή, λοιπόν.

4.

Δεν δίνουμε τηλέφωνο και λοιπά στοιχεία 

....και δεν δεχόμαστε. Η συμφωνία έχει συγκεκριμένους όρους και η ανταλλαγή μηνυμάτων μετά τη συγκεκριμένη βραδιά ακυρώνει το πλαίσιό της. Όσο καλό κι αν είναι το σεξ με το συγκεκριμένο άτομο, οτιδήποτε μετά από αυτό το ένα βράδυ, μοιραία αποκτά άλλο περίγραμμα. Και, προς Θεού, το "θα παραμείνει έτσι, σεξ και τίποτα άλλο" το είπαν πολλοί και τελικώς βρέθηκαν με σχέση. Λίγη αυτογνωσία για το τι πραγματικά αναζητά κανείς δεν βλάπτει. 

8 σοβαρά λάθη στο one night stand (και στο εφήμερο σεξ, γενικώς) Facebook Twitter
Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν "αλλιώς". Δεν υπάρχει "αλλιώς". Υπάρχει το "τώρα" και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

5.

Ναι στην ανάλαφρη κουβεντούλα πριν και μετά, όχι στις εξομολογήσεις 

Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι απολύτως δύσκολο να διαχωριστεί το συναισθηματικό σκέλος από το αμιγώς σωματικό. Όλο και κάτι θα ειπωθεί, όλο και κάποια απάντηση θα υπάρξει και ξαφνικά... διάλογος. Δεν είμαστε όμως εκεί γι' αυτό. Όσο μιλάμε, όσο αποκαλύπτουμε κομμάτια του εαυτού μας, τόσο δενόμαστε κι αυτό κάνει τα πράγματα πολύ πολύ δύσκολα.

6.

Σεβόμαστε τις αποστάσεις 

Επειδή όπως προαναφέρθηκε ο κόσμος είναι μικρός, υπάρχει περίπτωση να ξαναβρεθεί κανείς με τον άνθρωπο που πέρασε μία τέτοια νύχτα. Αν συμβεί αυτό δεν φερόμαστε ούτε με υπερβολική οικειότητα, ούτε με ψυχρότητα. Συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο που θα συμπεριφερόμασταν αν είχαμε συναντήσει ξανά αυτό το άτομο σε ένα πάρτι ή σε κάποια άλλη κοινωνική επαφή. Δεν φέρνουμε σε δύσκολη θέση τον άλλον, ούτε τον κάνουμε να νιώσει αναλώσιμος. Λίγη ευγένεια!

7.

Δεν ελπίζουμε 

Προστατεύουμε κάπως τον εαυτό μας, αν έστω και για λίγο τον συλλάβουμε να σκέφτεται το πώς θα ήταν "αλλιώς". Δεν υπάρχει "αλλιώς". Υπάρχει το "τώρα" και η συγκεκριμένη συνθήκη. Η συναισθηματική εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο θα προκαλέσει ψυχικές φθορές. Και δεν είναι αυτό το ζητούμενο. 

8.

Δεν αντιμετωπίζουμε τον άνθρωπο απέναντί μας ως λάφυρο 

Με λίγα λόγια, απολαμβάνουμε αυτό που συμβαίνει με κλειστό στόμα. Τα σχόλια την επομένη στη δουλειά, στις παρέες και στους φίλους φανερώνουν ανασφάλεια, μηδενική ενσυναίσθηση και κανένα σεβασμό για τον εαυτό μας. Εξάλλου, για τρίτη φορά ας επισημανθεί ότι ο κόσμος είναι μικρός...

Με στοιχεία από το MensHealth.com

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ