Μονόλογος ενός εθισμένου στο εύκολο sex μέσω app

Μονόλογος ενός εθισμένου στο εύκολο sex μέσω app Facebook Twitter
Έψαχνα ώρες ολόκληρες ανάμεσα σε δεκάδες προφίλ, σερφάροντας από χαμόγελο σε χαμόγελο για να βρω αυτή που είναι τέλεια. Και δεν ήταν καμία.
7

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Badoo πριν από τέσσερα χρόνια και εδώ και ενάμιση χρόνο έχω προφίλ και στο Tinder. Μέχρι να φτιάξω το προφίλ στο Badoo η σεξουαλική μου ζωή ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, δεν ήμουν ποτέ κοινωνικός ή δημοφιλής στις παρέες, στην καθημερινή μου ζωή δυσκολευόμουν πολύ να φλερτάρω και μέχρι τα 23 μου είχα κάνει σεξ με δύο κοπέλες -και μία σύντομη σχέση με τη μία από αυτές. Δεν ήμουν αυτό που λες «τύπος με εμπειρίες». Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο Badoo και είδα πόσο εύκολο ήταν να μιλήσεις σε άτομα που δεν θα τολμούσες ποτέ να πλησιάσεις έξω από το application, είχα πάθει τέτοιο κόλλημα που σχεδόν ξημεροβραδιαζόμουν τσεκάροντας το κινητό και κάνοντας ατελείωτα chat με γυναίκες κάθε ηλικίας και εμφάνισης, ξεπερνώντας κάθε αναστολή και κόμπλεξ που είχα μέχρι τότε. Η εφαρμογή υποτίθεται ότι ήταν για φιλικές γνωριμίες, αλλά όλοι σχεδόν ήταν εκεί μέσα για σεξ και αυτό έκανε τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Τον πρώτο καιρό θυμάμαι ότι είχα χάσει τον ύπνο μου, μιλούσα μέσα στη νύχτα με άγνωστες ανταλλάσσοντας φωτογραφίες, έστελνα μηνύματα ακόμα και την ώρα της δουλειάς και κανόνιζα ραντεβού που ήξερα ότι δεν θα οδηγούσαν πουθενά, μόνο για επιβεβαίωση και για να κερδίσω τον χρόνο που θεωρούσα ότι είχα χάσει μέχρι τότε. Έκανα συναντήσεις σχεδόν κάθε μέρα. Το face to face ήταν τις περισσότερες φορές απογοητευτικό, τον πρώτο καιρό υπήρχαν πιο πολλές κοπέλες με ψεύτικες και πειραγμένες φωτογραφίες, γυμνό που προφανώς δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα και διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαν στο προφίλ τους. Οι περισσότερες έβαζαν παλιότερες φωτό. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν, φαντάζομαι επειδή ψάχνουν να κάνουν σεξ, τα περισσότερα ραντεβού, πάντως, ήταν σκέτη απογοήτευση. Μετά τον καφέ δεν ξαναμιλάγαμε ούτε στο chat. Παρόλα αυτά, το πρώτο τρίμηνο είχα κάνει σεξ με περισσότερες από 20 κοπέλες, είχα αρχίσει να τις σημειώνω για να μην χάσω το λογαριασμό, κι ήταν μόνο σεξ -σεξ πανεύκολο και «στεγνό». Όσο και να μου άρεσε κάποια, δύσκολα ξαναβρισκόμουν μαζί της. Ήταν κάτι σαν τρόπαιο και μια ένεση αυτοπεποίθησης, έτσι σιγά-σιγά άλλαξε η ψυχολογία μου, άρχισα να γίνομαι πολύ πιο τολμηρός και ανοιχτός και στις καθημερινές μου συναναστροφές. Άρχισα να μιλάω σε όσες κοπέλες μου άρεσαν στα μαγαζιά που πήγαινα, στα μπαρ, ακόμα και στο δρόμο, να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Το εύκολο σεξ με είχε καταστρέψει γιατί ακόμα και κοπέλες που μου άρεσαν πολύ δίσταζα να τις ξαναδώ, αναζητούσα κάτι άλλο, κάτι καλύτερο, όλες τις άλλες γυναίκες που είναι εκεί έξω και σε περιμένουν. Για σχέση ούτε κουβέντα.

Όταν βλέπω φωτογραφίες κοιτάζω την εικόνα, πρόσωπο βυζιά σώμα κτλ, δεν υπάρχει χαρακτήρας. Είναι γελοίο να πει κάποιος το αντίθετο. Ψωνίζεις.

Κάποια στιγμή είχα συναντήσει τόσο πολύ κόσμο που το Badoo έγινε βαρετό, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονταν και σε όσα νέα εμφανίζονταν δεν είχα όρεξη να πω τα τυπικά «γεια» και «τι κάνεις;», έστελνα μόνο πρόστυχα μηνύματα και γυμνές φωτογραφίες μου και περίμενα να δω τις αντιδράσεις.  Είχε έρθει κορεσμός, κούραση, είχα αρχίσει να εθίζομαι στις συναντήσεις και στην αναζήτηση του σεξ της μιας φοράς, δεν με ικανοποιούσε τίποτα, ακόμα και σε κορίτσια που ήταν πολύ κοντά σε αυτό που έψαχνα προσπαθούσα να βρω μειονεκτήματα για να έχω δικαιολογία να μην τα ξαναδώ. Έψαχνα ώρες ολόκληρες ανάμεσα σε δεκάδες προφίλ, σερφάροντας από χαμόγελο σε χαμόγελο για να βρω αυτή που είναι τέλεια. Και δεν ήταν καμία.

Αποφάσισα να παρατήσω το application, να σβήσω το προφίλ μου και να μην ξαναμπώ, να απέχω κάποιο διάστημα για να ελαττωθεί ο εθισμός, να προσπαθήσω να κάνω σχέση εκτός Badoo.

Σε μια εβδομάδα έκανα λογαριασμό και στο Tinder. Νομίζω ότι δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Ακόμα και τώρα που έχω κάνει σχέση, δεν έχω καταφέρει να σβήσω τους λογαριασμούς. Μπαίνω αρκετά συχνά για να τσεκάρω μηνύματα και να δω τι παίζει, τι χάνω, και έχει τύχει να ανοίξω και κουβέντα με κάποιες που μου αρέσουν. Μέχρι εκεί όμως. Όταν βλέπω φωτογραφίες κοιτάζω την εικόνα, πρόσωπο βυζιά σώμα κτλ, δεν υπάρχει χαρακτήρας. Είναι γελοίο να πει κάποιος το αντίθετο. Ψωνίζεις. Προσπαθώ να αποφύγω τις εμφανώς ψεύτικες φωτογραφίες και τις ποζέρικες.

Η επικοινωνία είναι κάτι που την έχεις ανάγκη και τα applications είναι ένα ωραίο μέσο. Όπως στη  εποχή με τα κινητά, που θεωρούσαν το sms απρόσωπο και τώρα είναι το στάνταρ μέσο. Αν με ρωτήσεις όμως «γνωριμία on line ή μέσω φυσικής επαφής;», μετά από τόσες εμπειρίες θα έλεγα «φυσική επαφή», χωρίς δεύτερη σκέψη. Είμαι του φυσικού και του άμεσου, «μου αρέσεις, θέλεις να βγούμε;», ακόμα και αν φας απόρριψη. Δεν έχεις και τον ανταγωνισμό, στα apps μπορεί να μιλάει και με δέκα παράλληλα, ενώ όταν είναι κάποια απέναντί σου είστε οι δυο σας, ακόμα και αν δεν είστε μόνοι.

Την φίλη μου τη γνώρισα μέσω κοινών φίλων και το πρώτο πράγμα που τη ρώτησα ήταν αν χρησιμοποιεί κάποια εφαρμογή γνωριμιών. Δεν χρησιμοποιούσε.

Τα κορίτσια που γνώρισα μέσω app και δεν μιλάμε πια δεν μου λείπουν ιδιαίτερα, και δεν νομίζω να λείπουν σε κάποιον. Εξαρτάται τι πήρα από αυτές, ή τι ήθελα να πάρω και πόσες φορές το πήρα. Μπορεί να μου λείπει η προσωπικότητα κάποιας ή το σεξ κάποιας άλλης. Αλλά δεν τις σκέφτομαι ιδιαίτερα. Βρίσκονται σε μία άλλη διάσταση.

Νίκος, 28, Κερατσίνι

Υγεία & Σώμα
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM