Αυτό είναι το πιο ικανό σεξουαλικό όργανο (μετά τον εγκέφαλο)

Αυτό είναι το πιο ικανό σεξουαλικό όργανο (μετά τον εγκέφαλο) Facebook Twitter
Ως όργανο σεξουαλικής ευχαρίστησης, η γλώσσα δεν έχει ανταγωνιστή.
1

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς τον όρο «σεξουαλικό όργανο»; Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει από τις «αθώες» εποχές πριν από τη σεξουαλική επανάσταση των 1960s, όμως η απάντηση παραμένει σταθερή. 

Φυσικά, «τα σεξουαλικά όργανα είναι το πέος και ο κόλπος». Ίσως, ακόμα, κάποιοι να συμπεριελάμβαναν σε αυτή την κατηγορία τους όρχεις και την κλειτορίδα.

Την εποχή όμως που τα στερεότυπα σπάνε και που η ίδια η ζωή μάς ωθεί σε μία πιο ευρεία θεώρηση των πραγμάτων, η παραπάνω απάντηση μοιάζει κάπως... περιοριστική. Ναι, τα εξωτερικά αναπαραγωγικά όργανα είναι, σαφώς, και σεξουαλικά.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν χρειάζεται ένα όργανο να συμμετέχει στην αναπαραγωγή για να χαρακτηριστεί ως σεξουαλικό. Δεν χρειάζεται καν να είναι με κάποιον τρόπο συνδεδεμένο με την παραδοσιακή έννοια του σεξ.

Ένα από τα πιο υποτιμημένα σεξουαλικά όργανα είναι και η γλώσσα. Με τους οχτώ της μύες και την ευελιξία που της χαρίζει η παντελής έλλειψη οστών, η γλώσσα είναι ιδανική για να μαλάσσει και να διεγείρει οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

Γι'αυτό και κάθε μέρος του σώματός σου μπορεί να είναι σεξουαλικό. Το κυριότερο όλων, δε, είναι ο εγκέφαλος αφού ελέγχει τη σεξουαλική ανταπόκριση – τον τρόπο που το σώμα σου αντιδρά στη διέγερση και το σεξ. Εκεί ακόμα εδράζονται οι φαντασιώσεις και οι διαφορετικές σεξουαλικές πλευρές σου.

Ακόμα και το δέρμα είναι ένα μεγάλο σεξουαλικό όργανο αφού είναι εξοπλισμένο με εκατομμύρια ευαίσθητα νεύρα. Πάνω του βρίσκονται και κάποιες περιοχές που προκαλούν διέγερση στο άγγιγμα – οι ερωτογενείς ζώνες, που μάλιστα ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Έτσι οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλικό όργανο.

Ένα από τα πιο υποτιμημένα σεξουαλικά όργανα είναι και η γλώσσα. Με τους οχτώ της μύες και την ευελιξία που της χαρίζει η παντελής έλλειψη οστών, η γλώσσα είναι ιδανική για να μαλάσσει και να διεγείρει οποιοδήποτε σημείο του σώματος.

«Ως όργανο σεξουαλικής ευχαρίστησης, η γλώσσα δεν έχει ανταγωνιστή» δηλώνει ο ψυχολόγος Clifford N. Lazarus στο Psychology Today.

«Είναι με διαφορά ο πιο πολύπλευρος μυς του σώματος με εκπληκτικές ικανότητες ευελιξίας, δύναμης και γεύσης. Γι'αυτό και το στοματικό σεξ μπορεί να είναι εκπληκτικά απολαυστικό».

Στο επόμενο ερωτικό σου τετ-α-τετ, λοιπόν, θυμίσου να την εκμεταλλευτείς! 

Με στοιχεία από το mindbodygreen.com

 

Υγεία & Σώμα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια