Η φασίνα μπορεί να αποδειχτεί περισσότερο ευεργετική απ' όσο φαντάζεσαι

0

Δόξα τον θεό η καθημερινότητα σού δίνει ένα κάρο αφορμές που σε κάνουν έξαλλο, σε θυμώνουν και σε εξαγριώνουν.

Θυμός για την δουλειά σου, τα προσωπικά σου, την πολιτική κατάσταση, τους λογαριασμούς και τα δάνεια που σε πνίγουν. Από αφορμές άλλο τίποτα και τελικά δεν είναι διόλου δύσκολο να βγεις εκτός ελέγχου σε δευτερόλεπτα.


Μη βάλεις τις φωνές και μην σηκώσεις τα μανίκια για να παίξεις μπουνιές. Υπάρχει μία, όχι και τόσο νέα, επαναστατική και πολύ πιο κόσμια μέθοδος που μπορεί να σε κάνει να διοχετεύσεις το θυμό σου «δημιουργικά». Και δεν είναι άλλη από την γνωστή, δωρεάν και διαθέσιμη για όλους φασίνα.


Όταν τα νεύρα σου χτυπάνε κόκκινο και αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος να αρχίζεις να καθαρίζεις κόσμο, πιάσε ένα πανί και ξεκίνα να καθαρίζεις (στην κυριολεξία) την κουζίνα του σπιτιού σου για παράδειγμα.

Όταν πια θα πιάσεις να κάνεις φασίνα θα έχεις πλέον επανακτήσει την αυτοκυριαρχία σου, τα χέρια σου δεν είναι βαμμένα με αίμα και το σπίτι είναι πιο καθαρό από ποτέ. 


Βέβαια δεν προσφέρονται όλες οι οικιακές δουλειές για να ξεσπάσεις τον θυμό σου. Απέφυγε το μαγείρεμα γιατί εκτός του ότι έρχεσαι σε επαφή με αιχμηρά αντικείμενα, μπορεί να κάψεις και το φαγητό. Επέλεξε να κάνεις δουλειές που προϋποθέτουν κίνηση. Αυτό θα σε κουράσει και θα βγάλει αρκετή ένταση από μέσα σου. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, σιδέρωμα είναι εξαιρετικές επιλογές.


Πέταξε έξω από τα ντουλάπια ό,τι άχρηστο αντικείμενο έχεις και ξεφορτώσου όλη την αρνητική ενέργεια. Πλύνε τα ρούχα σου στο χέρι. Το νερό και το σαπούνι λειτουργούν εξαγνιστικά. Μάζεψε σε μια κούτα πράγματα και ρούχα που δεν χρησιμοποιείς και δώρισε τα.

Θα νιώσεις αρκετά καλύτερα. Ψέκασε με θυμό τα τζάμια και τρίψτα με όλη σου την οργή. Η λάμψη που θα πάρουν αντιπροσωπεύει το φως και την χαρά. Άδειασε τις γεμάτες ρούχα ντουλάπες σου. Κοίταξε τον κενό χώρο που δημιουργείται, αντιπροσωπεύει το μέλλον. Ένας τόνος αισιοδοξίας αρχίζει να αναδύεται.


Όταν πια θα πιάσεις να κάνεις φασίνα θα έχεις πλέον επανακτήσει την αυτοκυριαρχία σου, τα χέρια σου δεν είναι βαμμένα με αίμα και το σπίτι είναι πιο καθαρό από ποτέ.


Αν λοιπόν έχουν αρχίσει να σε κυριεύουν συναισθήματα θυμού και οργής, αν αρχίζεις να βγάζεις καπνούς από τα αυτιά και αισθάνεσαι πως από ώρα σε ώρα μπορεί να χάσεις τον έλεγχο, επωφελήσου. Άρπαξε ένα καθαριστικό και ξεκίνα να «πυροβολείς».

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ