Ποιο είναι το τέλειο σε υφή και αίσθηση αντηλιακό;

Ποιο είναι το τέλειο σε υφή και αίσθηση αντηλιακό; Facebook Twitter
0


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ από τα αντηλιακά, τόσο προσώπου όσο και σώματος, κάνοντας ευλαβική χρήση όχι μόνο τώρα το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, είναι η ανάλαφρη υφή και η υπέροχη αίσθηση που αφήνουν.

Αφήνοντας στην άκρη σκέψεις και πεποιθήσεις για παρατεταμένο μαύρισμα και άσκοπη έκθεση στον ήλιο, που αποτελεί την κύρια αιτία πρόωρης γήρανσης, η χρήση αντηλιακού είναι ευτυχώς για πολλούς πια απολύτως απαραίτητη.

Αφού επιλέξουμε υψηλό δείκτη προστασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται σωστή εφαρμογή επαρκούς ποσότητας προϊόντος και συχνή ανανέωση, μεταξύ άλλων, για να εξασφαλιστεί η σωστότερη αντηλιακή προστασία.

Αφού επιλέξουμε υψηλό δείκτη προστασίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται σωστή εφαρμογή επαρκούς ποσότητας προϊόντος και συχνή ανανέωση, μεταξύ άλλων, για να εξασφαλιστεί η σωστότερη αντηλιακή προστασία. Μετά απ’ όλα αυτά, μπορούμε να βάλουμε στην κουβέντα και το κομμάτι της αισθητηριακής απόλαυσης.

Τρεις συντάκτριες της LiFO μίλησαν στην Έφη Ανέστη για το αντηλιακό που προτιμούν και εξηγούν γιατί δεν το αποχωρίζονται.
 

Τζούλη Αγοράκη

cover
Τζούλη Αγοράκη

«Το αντηλιακό για μένα είναι πάντα λάδι. Είμαι η γενιά του Κόπερτον, οπότε το καλοκαίρι μυρίζει πάντα καρύδα. Eννοείται ότι μ’ αρέσει να το βάζω και στα μαλλιά και στο πρόσωπο και στο σώμα και παντού, γιατί μου αφήνει αυτή την αίσθηση της σταθερής ενυδάτωσης και της βελούδινης υφής.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια τα ξηρά λάδια είναι η αγαπημένη μου επιλογή, καθώς μου αφήνουν αυτήν τη μεταξένια αίσθηση χωρίς να είμαι λιπαρή και να λαδώνω οτιδήποτε ακουμπώ στο πέρασμά μου. Δεν με νοιάζει να είναι πολύ μεγάλη η προστασία. Ένα SPF30 για μένα είναι μια χαρά. Θέλω το φλερτ με τον ήλιο και αγαπώ την ηλιοκαμένη μου όψη, με μέτρο και ασφάλεια».

Φιλιώ Ράγκου

cover
Φιλιώ Ράγκου

«Δεν έχω χειρότερο από τα old school αντηλιακά προσώπου και σώματος με την πιο βαριά και λιπαρή υφή που εμείς παλεύουμε να απλώσουμε ομοιόμορφα και το σώμα μας παλεύει να απορροφήσει εξίσου ομοιόμορφα.

Γι’ αυτό το αντηλιακό νερό ήταν love at first sight, μια καλοκαιρινή αγάπη που μετράει πέντε χρόνια και είναι το αντηλιακό προϊόν που επιλέγω φανατικά για τρεις βασικούς λόγους: απλώνεται πανεύκολα, δεν κολλάει και μυρίζει τέλεια».

Ιωάννα Παναγοπούλου

cover
Ιωάννα Παναγοπούλου

«Το λιπαρό δέρμα είναι ο ενοχλητικός φίλος που δεν μπορώ να αποχωριστώ. Πάμε πακέτο, χειμώνα - καλοκαίρι! Πέρσι ανακάλυψα ένα αντηλιακό προσώπου με SPF50 το οποίο και ξεχώρισα για τη δροσερή, σούπερ ανάλαφρη και κρεμώδη υφή του.

Δεν γυαλίζεις καθόλου, σου δίνει πολύ ωραίο ματ τελείωμα, απορροφάται άμεσα και ρυθμίζει τη λιπαρότητα για ώρες. Εννοείται ότι έχει μόνιμη θέση στην τσάντα μου».

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ