Σάββατο μεσημέρι, σε ένα after party με τις «karioles»

Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Το «karioles» τρέχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αποκλειστικά σε έναν χώρο, καθώς η πόλη δεν έχει παρόμοιο αντίστοιχο για να φιλοξενήσει το πρότζεκτ. Φωτ.: Όλγα Δέικου
0

Σάββατο, δύο το μεσημέρι. Περνάμε τον πρώτο έλεγχο και ανεβαίνουμε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο στα Λαδάδικα που θυμίζει καλλιτεχνικό squat του Βερολίνου, με τοίχους καλυμμένους με γκράφιτι και δεκάδες συνθήματα. Φτάνουμε λαχανιάζοντας στον έκτο όροφο, όπου γίνεται ένα από τα «κρυφά», αλλά πολυσυζητημένα πάρτι της πόλης που μαθαίνεις μόνο αν παρακολουθείς τον προφίλ των διοργανωτών στο Instagram.

«Οι “karioles” δεν είναι ομάδα», λέει η Τζούλη που μας υποδέχεται, «είναι ένα event με resident καλλιτέχνες, και ανά event καλούμε guests από όλη την Ελλάδα. Το ξεχωριστό με τις “karioles” είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, ούτε συγκεκριμένη μουσική ούτε συγκεκριμένος κόσμος. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε safe space και να δίνουμε μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο που έρχεται».

Το κοινό του πάρτι είναι άτομα κάθε φύλου, open minded και πρωτοποριακά σε κάθε τους έκφραση, προσωπική ή καλλιτεχνική. Ο χώρος είναι ένα μεγάλο δωμάτιο όπου ο DJ παίζει πίσω από ένα ενυδρείο και η ατμόσφαιρα είναι το peak ενός πάρτι, παρότι είναι δύο το μεσημέρι. Όλα τα άτομα χορεύουν, κάποια τσιλάρουν στο μπαλκόνι (μόλις έχει σταματήσει η βροχή και έχει βγει ένας λαμπερός ήλιος), άλλα χαλαρώνουν στον καναπέ. Ο DJ είναι κάτι σαν σαμάνος που στέλνει στο κοινό technο προσευχές. Θυμίζει όντως βερολινέζικο πάρτι με πολύ ωραία πρόσωπα που δεν συναντάς συχνά μαζεμένα. 

Το ξεχωριστό με τις «karioles» είναι το ότι δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο, ούτε συγκεκριμένη μουσική ούτε συγκεκριμένος κόσμος. Αυτό που καταφέρνουμε είναι να δημιουργούμε safe space και να δίνουμε μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο που έρχεται.

Απ’ τον διάδρομο, που είναι η είσοδος για τον ιδιωτικό χώρο, δεν είναι δυνατό να περάσεις αν δεν σε γνωρίζουν ή αν δεν έχεις κάνει booking, «το πάρτι είναι private, συγκεκριμένων ατόμων, μέχρι 150 άτομα», εξηγεί η Τζούλη, «και η βάση του πρότζεκτ είναι το after party. Συνήθως αρχίζει μετά τις 7 το πρωί και τελειώνει το βράδυ.  

Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου

Το “karioles” τρέχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αποκλειστικά σε έναν χώρο, καθώς η πόλη δεν έχει παρόμοιο αντίστοιχο για να φιλοξενήσει το πρότζεκτ. Στην Ελλάδα η κουλτούρα της νυχτερινής διασκέδασης συνδέεται συχνά με τις σκοτεινές ώρες, όμως το να διασκεδάζεις στο φως στην ημέρας υπάρχει πολύ στο εξωτερικό. Πολύς κόσμος συνεχίζει τη διασκέδασή του, που ξεκίνησε το βράδυ, και άλλοι επιλέγουν να περάσουν την ημέρα τους από το πρωί εκεί».

Πότε είναι το επόμενο πάρτι; Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί σε δύο μήνες, μπορεί σε έναν χρόνο.

Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Το κοινό του πάρτι είναι άτομα κάθε φύλου, open minded και πρωτοποριακά σε κάθε τους έκφραση. Φωτ.: Όλγα Δέικου
Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου
Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου
Στο after party με τις «karioles» Facebook Twitter
Φωτ.: Όλγα Δέικου

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Βιβλίο / Αθηναϊκές πολυκατοικίες: Η πιο ζωντανή ιστορία της πρωτεύουσας

Μια νέα ερευνητική έκδοση του Ιδρύματος Ωνάση, ευχάριστη και ζωντανή, αφηγείται την ιστορία της πολυκατοικίας αλλά και της πόλης μας με τις μεγάλες και τις μικρότερες αλλαγές της, μέσα από 37 ιστορίες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Newsroom / Γιατί η «γενιά του ενοικίου» δεν βρίσκει σπίτι να μείνει;

Τρώγλες προς ενοικίαση, παλάτια στο Airbnb. Ποιοι είναι οι λόγοι που το κόστος στέγασης στην Αθήνα έχει ξεφύγει; Γιατί η Αθήνα είναι πλέον μια υπερβολικά ακριβή πόλη για να ζήσεις; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με την Ντίνα Καράτζιου και τον Θοδωρή Αντωνόπουλο τις αιτίες και τις λύσεις της στεγαστικής κρίσης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Έτσι βγαίνουμε τώρα

Urban Culture / Έτσι βγαίνουμε τώρα

Άφθονη τέχνη για όλους, μεγάλα και niche πάρτι, ελληνικά και technο: Η Αθήνα έχει γίνει μια πόλη που μπορεί να προκαλέσει FOMO ακόμα και σ’ εκείνους που αρνούνται ότι το παθαίνουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, M.HULOT, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ, ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Radio Lifo / ΨΚΜ: Επαναπροσδιορίζοντας το «ψιλικατζίδικο» στο Μετς

Δεν είναι ΚΨΜ. Είναι το ΨΚΜ και είναι ένα μικρό μαγαζάκι στη Μάρκου Μουσούρου, ακριβώς δίπλα από το Odeon. Ένα μέτα-ψιλικατζίδικο που άνοιξαν πριν από τρία περίπου χρόνια με πολλή αγάπη και μεράκι ένα ζευγάρι που μεγάλωσε στο Μετς. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την Μαρία Πολυξά και τον Δημήτρη Φάντη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Διεθνή / Η Αυστραλή breakdancer απασχολεί ακόμη το διαδίκτυο με το «μηδέν» και τη χορογραφία της

Κανένας αθλητής που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, αναφέρει η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας
LIFO NEWSROOM
Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Ρεπορτάζ / Η αθέατη πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Πώς μοιάζει η καθημερινότητα στον πύργο ελέγχου; Τι συμβαίνει όταν υπάρχει ένα σκουπίδι στον διάδρομο; Ποιοι κουβαλάνε στα ταξίδια τους τις περισσότερες και μεγαλύτερες αποσκευές ανά άτομο; H LiFO εξασφάλισε πρόσβαση σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται η είσοδος σε επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Urban Culture / Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Ο Hacky (Φώτης Γιορδαμνής), ο Gianuba (Γιάννης Θεοτοκάς), o GemiFrap (Κωνσταντίνος Γκεμιτζής), o Dorii (Γιάννης Μαγκνταλάσωβ) και ο Gunzar (Κρις Ελέζι) ζουν και δημιουργούν περιεχόμενο σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα στα νότια.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT