48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Φώτο.: METLEN

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals

0

Το πρωινό είναι συννεφιασμένο και ομιχλώδες. Προορισμός μου ο πρότυπος οικισμός Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στη Βοιωτία. Στην κοινότητα αυτή κατοικούν εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια οι εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστασίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος» του κλάδου Μετάλλων της εταιρείας METLEN Energy & Metals, ενώ πιο πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και οι εργαζόμενοι του ενεργειακού κέντρου της εταιρείας, που έχει αναπτυχθεί στο ίδιο σημείο. Το 1963, η εγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» μακριά από τις κατοικημένες περιοχές του νομού οδήγησε την εταιρεία στη δημιουργία μιας παρακείμενης, πρότυπης εργατικής κοινότητας που θα φιλοξενούσε τις οικογένειες των εργαζομένων. Έτσι, στον μυχό του γραφικού κόλπου της Αντίκυρας δημιουργήθηκαν τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. Δεν είναι τυχαίο πως όταν πραγματοποιούνται εκεί τα συμβούλια της κορυφαίας διεθνούς βιομηχανικής και ενεργειακής εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ξεκινά απ’ αυτό το σημείο, κάνοντας μια τονωτική βόλτα στα στενά δρομάκια του οικισμού. «Αγαπώ πολύ αυτό το τοπίο, είναι ο τρόπος για να εκκρίνει ο οργανισμός μου ενδορφίνες», εξηγεί στη συνάντησή μας.

Στον τόπο αυτόν έχω ζήσει ανεξίτηλες στιγμές. Θριάμβους αλλά και δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν όταν η εταιρεία έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Επίσης, υπήρξαν και φυσικές καταστροφές που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν ακοίμητος φρουρός σε μια μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το εργοστάσιο.

Μία φορά τον μήνα, για τρεις ολόκληρες μέρες, τα μέλη των Συμβουλίων Ενέργειας και Μετάλλων συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του ξενώνα της εταιρείας και κάνουν πράξη ένα διαφορετικό μοντέλο διοικητικής προσέγγισης. Ουσιαστικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας σύγχρονος δίαυλος επικοινωνίας που ανταποκρίνεται πλήρως στις αξίες της εταιρικής τους κουλτούρας η οποία στοχεύει στη συγκρότηση μιας σύγχρονης αντίληψης της εταιρείας όσον αφορά τους τρόπους ανάπτυξης του εργασιακού περιβάλλοντος. Από πολύ νωρίς το meeting room είναι έτοιμο. Τα στελέχη, προεξάρχοντος φυσικά του κ. Μυτιληναίου, κάθονται γύρω από ένα μεγάλο γραφείο συσκέψεων, έχοντας μπροστά τους λάπτοπ, τάμπλετ, σημειώσεις αλλά και την πολυσέλιδη ατζέντα με τις εργασίες του συμβουλίου – χωριστά, φυσικά, τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και χωριστά αυτές για το μέταλλο. Μια γιγαντοοθόνη είναι τοποθετημένη στην κεφαλή του τραπεζιού για όλους όσοι συνδέονται μέσω Ζoom.

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, με τον Αρχισυντάκτη της LiFO, Γιάννη Πανταζόπουλο. Φώτο.: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

Για πολλές ώρες τα μέλη του συμβουλίου συνεδριάζουν, ανταλλάσσουν απόψεις, σχεδιασμούς, προβληματισμούς, σκέψεις και ιδέες. Και, φυσικά, λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις και υλοποιούν επιμέρους πλάνα της μακροπρόθεσμης συνολικής στρατηγικής.

Η αίθουσα έχει μεγάλες τζαμαρίες με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, ενώ παντού γύρω υπάρχουν ανοιχτοί χώροι και κήποι για τα διαλείμματα. Στο περιθώριο του συμβουλίου, στα γειτονικά κτίρια πραγματοποιούνται πολλές φορές και συναντήσεις με επενδυτές ή εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της METLEN Energy & Metals. «Αυτή είναι μια πρακτική που εφαρμόζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια διότι θεωρούμε πως έτσι τα συμβούλιά μας εξελίσσονται πολύ πιο αποτελεσματικά. Εδώ μιλούν όλοι ελεύθερα, φωτίζουμε εναλλακτικές αλλά και σημαντικές πτυχές της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Επίσης, είμαι ίσος μεταξύ ίσων», θα μου πει ο κ. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαλείμματος και ενώ έχει συναντηθεί ήδη με μια ομάδα επενδυτών από το εξωτερικό. Και προσθέτει: «Η εταιρική ταυτότητα είναι για μας το συνεκτικό στοιχείο που διασφαλίζει τη σύμπνοια στην επίτευξη του οράματος της εταιρείας και διαπνέει όλο το ανθρώπινο δυναμικό, από τη διοίκηση έως την παραγωγή».

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Προτεραιότητα, όπως ξεκαθαρίζει από την αρχή, αποτελεί η εκπλήρωση της δέσμευσης της εταιρείας για «κανένα ατύχημα και κανένα επαγγελματικό νόσημα στην εργασία». Φώτο.: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

Από τα λεγόμενα του ισχυρού άντρα της METLEN είναι μάλλον εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αλλά και την ανάγκη εφαρμογής των βέλτιστων δυνατών προϋποθέσεων ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρείας (ανεξαρτήτως βαθμίδας) να μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά. Πράγματι, λίγο μετά τις εννέα το πρωί, ο κ. Μυτιληναίος κηρύσσει την έναρξη των εργασιών και σπεύδει να θέσει την αναλυτική και πολυσέλιδη ατζέντα της τριήμερης αυτής διαδικασίας. Έχει, μάλιστα, ξυπνήσει από τα χαράματα ώστε να προλάβει να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας και να προχωρήσει σε τυχόν τροποποιήσεις των θεμάτων συζήτησης. Ξεκινώντας την ομιλία του, συνοψίζει τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του ενεργειακού ζητήματος και, παράλληλα, ξεδιπλώνει στην οργανωτική του δομή τις δραστηριότητες των δύο επιχειρηματικών κλάδων, της Ενέργειας και των Μετάλλων. Προτεραιότητα, όπως ξεκαθαρίζει από την αρχή, αποτελεί η εκπλήρωση της δέσμευσης της εταιρείας για «κανένα ατύχημα και κανένα επαγγελματικό νόσημα στην εργασία». Αυτή η δέσμευση όχι μόνο κυριαρχεί ως κεντρικός στόχος αλλά συγχρόνως αναγνωρίζεται ως μία από τις ύψιστες προκλήσεις, καθώς αποτελεί και μία από τις αξίες της εταιρείας.

Από τη συνομιλία μου με πολλούς εργαζόμενους πληροφορούμαι ότι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι το χαμηλό του βάρος, η υψηλή αντοχή του στη διάβρωση, η λειτουργικότητα και η χαμηλή του τοξικότητα, το γεγονός ότι είναι εύπλαστο και ενεργειακά αποδοτικό καθώς επίσης το ότι ανακυκλώνεται

Στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου επικεντρώνονται στις εγχώριες αλλά και στις διεθνείς αλλαγές, στη διαρκή και υπεύθυνη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όλων των δραστηριοτήτων καθώς και στις νέες ευκαιρίες αλλά και στις δυναμικές εξελίξεις. «Ποτέ δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά», τονίζει στον λόγο του ο κ. Μυτιληναίος και υπογραμμίζει ότι το θετικό κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της METLEN Energy & Metals αποτελεί την κινητήρια δύναμη ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου και να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε καινούργια πρόκληση.

Στο ολιγόλεπτο διάλειμμα των εργασιών του συμβουλίου ξεκλέβω λίγο χρόνο μαζί του για τον ρωτήσω ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από την περιοχή. «Στον τόπο αυτόν έχω ζήσει ανεξίτηλες στιγμές. Θριάμβους αλλά και δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν όταν η εταιρεία έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Επίσης, υπήρξαν και φυσικές καταστροφές που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν ακοίμητος φρουρός σε μια μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το εργοστάσιο», θυμάται. 

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Μια γιγαντιαία εγκατάσταση ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Μόλις περνά κανείς τους αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο, παίρνει αμέσως μια γεύση βαριάς βιομηχανίας. Φώτο.: SPYROSHOUND photography

Την επόμενη μέρα και ενώ το συμβούλιο για τον κλάδο του Μετάλλου αυτήν τη φορά είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκω την ευκαιρία να ξεναγηθώ στον χώρο όπου συμβαίνουν όλα, το παρακείμενο εργοστάσιο αλουμινίου της METLEN Energy & Metals, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένας από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας. Μάλιστα, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 190.000 τόνους σε αλουμίνιο και τους 860.000 τόνους σε αλουμίνα. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε και την υλοποίηση μιας νέας μεγάλης επένδυσης για την παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και γαλλίου.

Θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως μια ολόκληρη πολιτεία και είναι λογικό, αφού αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια γιγαντιαία εγκατάσταση ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Μόλις περνά κανείς τους αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο, παίρνει αμέσως μια γεύση βαριάς βιομηχανίας. Ταινιόδρομοι, πύργοι ψύξεως, πολυάριθμες νταλίκες και αυτοκίνητα, βουνά από αλουμίνα, τεχνητές αποθέσεις παντού γύρω. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου προσελκύουν αμέσως το βλέμμα των επισκεπτών. Μάλιστα, ανήκει στα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, αφού περισσότερα από 430 πλοία τον χρόνο αγκυροβολούν εκεί και το μέγεθος των φορτοεκφορτώσεων ξεπερνά συνολικά τους 2.280.000 τόνους.

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως μια ολόκληρη πολιτεία και είναι λογικό, αφού αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φώτο.: METLEN

Οι μεταφορές αφορούν προϊόντα, πρώτες και βοηθητικές ύλες, όπως ο βωξίτης, το μαζούτ, η σόδα, το κάρβουνο και η πίσσα, ενώ τηρούνται αυστηρώς όλα τα απαραίτητα συστήματα πρόληψης ή και καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης. Από τη συνομιλία μου με πολλούς εργαζόμενους πληροφορούμαι ότι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι το χαμηλό του βάρος, η υψηλή αντοχή του στη διάβρωση, η λειτουργικότητα και η χαμηλή του τοξικότητα, το γεγονός ότι είναι εύπλαστο και ενεργειακά αποδοτικό καθώς επίσης το ότι ανακυκλώνεται. Επιπρόσθετα, η αλουμίνα ή αλλιώς το οξείδιο του αργιλίου είναι το βιομηχανικό προϊόν που παράγεται από το μετάλλευμα του βωξίτη μέσω μια διαδικασίας εξευγενισμού του (μέθοδος Bayer) και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου.

Στο ταξίδι της επιστροφής επεξεργάζομαι όλα όσα είδα και άκουσα εκεί, σε ένα μέρος πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχω ως τώρα συνηθίσει. Κυρίως σκέφτομαι αυτό που έμαθα τις τελευταίες 48 ώρες: ότι ακόμα και σε μια πολύ απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα, όπου πρέπει να επανεφευρίσκεις συνεχώς τον εαυτό σου, να προλαβαίνεις τις παγκόσμιες εξελίξεις και να ανταγωνίζεσαι αντίστοιχους επιχειρηματικούς κολοσσούς, μπορείς, αν έχεις τη βούληση, να παραμείνεις ανεπηρέαστος και να οικοδομήσεις ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον και μια ελεύθερη εταιρική κουλτούρα, πιστή στο DNA σου και σε όσα σε έφτασαν μέχρι εδώ. Αυτό κάνει και η METLEN Energy & Metals.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση της LiFO, [ΜΕ].

Το ειδικό τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4.3.2025

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος υπερασπίζεται τη συμπερίληψη στην εποχή Τραμπ;

Ζούμε, ρε! / Ποιος υπερασπίζεται τη συμπερίληψη στην εποχή Τραμπ;

Πόσο απειλούνται τα προγράμματα συμπερίληψης από τις πολιτικές αποκλεισμού του προέδρου Τραμπ; Ποια είναι η στάση των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις; Και τι μπορεί να κάνει ο απλός πολίτης για να αντιδράσει και να συμβάλει σε μια πιο δίκαιη κοινωνία; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τον δημοσιογράφο και ερευνητή του Ινστιτούτου Reuters, Νίκο Ευσταθίου.
Η σκληρή αλήθεια για την λογοκρισία της Τέχνης στην Ελλάδα

Μικροπράγματα / Η σκληρή αλήθεια για την λογοκρισία της Τέχνης στην Ελλάδα

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την υποκρισία πίσω απ' τις πιο σημαντικές περιπτώσεις λογοκρισίας και βανδαλισμών των τελευταίων 50 ετών και για το πώς οι τηλεοπτικές εκπομπές τις εκμεταλλεύονται
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Θωμά Ζάμπρα, ποια είναι η καλύτερη γιούχα που έχεις φάει ποτέ;

Lifo Videos / Θωμά Ζάμπρα, ποια είναι η καλύτερη γιούχα που έχεις φάει ποτέ;

Του έχουν πει ότι μοιάζει στον Ζακ Γαλυφιανάκη; Θεωρεί τον εαυτό του φεμινιστή; Πότε θα δούμε τη σειρά «Κακές Ιδέες»; Ο Θωμάς Ζάμπρας απαντά στην Στεφανία Παπαδημητρίου και στον Γιώργο Τσαγκόζη που του θέτουν τις ερωτήσεις του κοινού.
THE LIFO TEAM
Χρήστος Λούλης: «Μεγαλώνοντας με νοιάζει περισσότερο να μου λένε ότι είμαι ωραίος παρά κάλος ηθοποιός»

Χρήστος Λούλης / «Μεγαλώνοντας, με νοιάζει περισσότερο να μου λένε ότι είμαι ωραίος, παρά καλός ηθοποιός»

Η Τζούλη Αγοράκη σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Χρήστο Λούλη για τον ρόλο του δικαστή που υποδύεται στην «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, αλλά και για τον χρόνο, την υστεροφημία και τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του.
THE LIFO TEAM
Στάθη Σούλιε, πως είναι να είσαι τυφλός προπονητής μιας τυφλής αθλήτριας;

Ζούμε, ρε! / Πώς είναι να είσαι τυφλός προπονητής μιας τυφλής αθλήτριας;

Ο προπονητής τζούντο και ψυχολόγος Στάθης Σούλιος μοιράζεται με τη Χρυσέλλα Λαγαρία και τον Θοδωρή Τσάτσο την ξεχωριστή του εμπειρία ως τυφλός προπονητής μιας τυφλής αθλήτριας, περιγράφοντας τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τις μοναδικές στιγμές που έχει ζήσει. 
THE LIFO TEAM
«Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που διδάσκονται οι εθνικοί μύθοι»

Κώστας Κωστής / «Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που διδάσκονται οι εθνικοί μύθοι»

Οι μύθοι και οι αλήθειες για την Επανάσταση του 1821. Από που ξεκίνησε, τελικά, και γιατί τη γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου; Υπήρξε «κρυφό σχολειό» και τι σχέσεις είχαν πολλοί από τους οπλαρχηγούς με τους Οθωμανούς πριν από την εξέγερση; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ και διευθυντή του ΜΙΕΤ, Κώστα Κωστή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Υπόθεση Ζουγανέλη: Ποιοι σκότωσαν τον μπον βιβέρ της Μυκόνου;

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Ζουγανέλη: Ποιοι σκότωσαν τον μπον βιβέρ της Μυκόνου;

Ο Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται τη δολοφονία του 73χρονου μπον βιβέρ, μέσα στο σπίτι του στο Γλυφάδι, που βύθισε στη θλίψη το κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, το φθινόπωρο του 2010.
THE LIFO TEAM
Κομματικοί μηχανισμοί, πολιτική τοξικότητα και αδιέξοδα

LiFO politics / Κομματικοί μηχανισμοί, πολιτική τοξικότητα και αδιέξοδα

«Τα κόμματα αρνούνται να δουν τα λάθη τους και διαιωνίζουν τις ίδιες κακές πρακτικές που μας οδηγούν πάλι σε αδιέξοδα» - Ο σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας Γρηγόρης Τσιμογιάννης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Δρ. Ανεζίνα Σολωμονίδου: «Το Σαρακήνικο μας βοηθά να εξερευνήσουμε το διάστημα και η Πολιτεία το αντιμετώπισε ως οικόπεδο»

Radio Lifo / «Το Σαρακήνικο μας βοηθά να εξερευνήσουμε το διάστημα, ενώ η Πολιτεία το είδε ως οικόπεδο»

Το γεωλογικό γλυπτό στο Σαρακήνικο της Μήλου έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Σελήνης, του Άρη και του Τιτάνα, και είναι μοναδικό στον κόσμο. Η Δρ. Ανεζίνα Σολομωνίδου, πλανητολόγος με θητεία στη NASA και τον ESA, συζητά με τη Ντίνα Καράτζιου για τη μοναδικότητά του και τη χρήση του στη διαστημική έρευνα.
THE LIFO TEAM
«Αυτός δεν ντράπηκε να το πει, αλλά αν το ’κανε μια γυναίκα θα ’ταν πουτάνα»/ «Η ελπίδα είναι κάτι που φτιάχνεις»

Θέματα / «Όταν οι γυναίκες καλλιτέχνιδες πεθαίνουν, το όνομά τους παραμερίζεται»

Μια συζήτηση με την Ευγενία Τζιρτζιλάκη για τη φεμινιστική ιστορία της τέχνης, τα double standards του καλλιτεχνικού χώρου και το γιατί το θέατρο χρειάζεται περισσότερες 50άρες. 
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Γιατί έφυγα από την Ουάσιγκτον Ποστ

Μετά από σαράντα χρόνια στην εφημερίδα, η αρθρογράφος γνώμης της Washington Post Ρουθ Μάρκους υπέβαλλε προχθές την παραίτησή της και εξηγεί στο κείμενο που δημοσιεύεται στο New Yorker γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
THE LIFO TEAM
Πώς η METLEN χτίζει γέφυρες προσφοράς και δημιουργεί δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες

Θέματα / Πώς η METLEN χτίζει γέφυρες προσφοράς και δημιουργεί δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, ελάχιστες εταιρείες ή επιχειρηματικοί όμιλοι καταφέρνουν να ισορροπήσουν μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης και της βαθιάς σύνδεσης με τις τοπικές κοινωνίες. Η METLEN το πετυχαίνει επενδύοντας στην κοινωνική συνοχή, τη βιωσιμότητα και την ανθρώπινη εμπειρία.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ