Εμμανουήλ Καραλής: «Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερό μου κίνητρο»

Εμμανουήλ Καραλής: «Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο» Facebook Twitter
0
 

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας από την πλευρά του πατέρα του, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Ουγκάντα. Έχει μια δίδυμη αδερφή, την Αγγελική. Του αρέσουν τα social media και η μόδα. Δυο πράγματα τα οποία τα έχει κάνει και επάγγελμα καθώς διαθέτει τη δική του σειρά ρούχων και σπουδάζει marketing.

Το 2021 συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας όπου κατέκτησε την 4η θέση με επίδοση 5,80 που αποτελούσε και την καλύτερή του επίδοση στον ανοικτό στίβο μέχρι φέτος όπου κατέρριψε αυτό το ρεκόρ με επίδοση 5,92. Ήδη από τον Αύγουστο του 2023 έχει κερδίσει την πρόκριση στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει την δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πόσο έτοιμος νιώθει όμως για αυτό;

«Στόχος κάθε αθλητή είναι η κατάκτηση της κορυφής, μακάρι να καταφέρω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτή. Η αγάπη για το αγώνισμα είναι το μεγαλύτερο μου κίνητρο» δηλώνει, επιβεβαιώνοντας πως θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα φέτος στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ.

Οι διακρίσεις δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό και η Visa το έχει δείξει έμπρακτα στην περίπτωση του «Μανόλο» από την πρώτη στιγμή. «Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της Visa στην προσπάθειά μου να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σημαντική αυτή χορηγία της μου επιτρέπει να εστιάσω πλήρως στην προπόνηση μου και να κυνηγήσω το όνειρό μου με αυτοπεποίθηση» δηλώνει ο ίδιος.

Και η Visa, όμως, νιώθει ευγνωμοσύνη για αυτή τη συνεργασία. Η Ελεάννα Κοσκινά, Director / Head of Marketing της Visa σε Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρο και Μάλτα στην ερώτηση για το πώς περιμένει να εξαργυρώσει η Visa την έμπρακτη στήριξη που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού επιβεβαιώνει πως «η υποστήριξη στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι παραπάνω από την τοποθέτηση ενός λογοτύπου στις στολές των αθλητών αλλά και στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ενισχύσουμε τους επιχειρηματικούς μας στόχους, να βελτιώσουμε την εμπειρία πληρωμών μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και να υποστηρίξουμε τους αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων και πέραν αυτών. Οι αθλητές μας πρόκειται να κάνουν την δική τους αξιέπαινη προσπάθεια φέτος, θέλοντας πάντα να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την χώρα μας και είναι τιμή μας να είμαστε συνοδοιπόροι τους παρακολουθώντας αυτό το γεμάτο εκπλήξεις ταξίδι».

Όσο για το bullying που έχει δεχτεί, τονίζει πως «αισθάνομαι πως κάνω τον δικό μου αγώνα και ελπίζω να στείλω τα δικά μου θετικά μηνύματα σαν αθλητής και σαν άνθρωπος, ώστε στο μέλλον να μην υπάρξουν αντίστοιχα φαινόμενα σε μένα και άλλους ανθρώπους».

«Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου, ερχόμενος μόνο η μητέρα μου πίστευε και σε αυτή αφιερώνω το μετάλλιο» είχε πει μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Γλασκώβη τον Μάρτιο. Να θυμίσουμε πως αναφέρεται στον ίδιο άνθρωπο που στην αρχή της καριέρας του κάποιος προπονητής του είχε πει να την πάρει και να φύγουν από τη χώρα.

Εκτός, όμως, από την αλλαγή στην κοινωνία, υπάρχει κάποια αλλαγή στον αθλητισμό που παρατηρεί ο Καραλής τα τελευταία χρόνια; «Ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν. Ο λόγος που συνέβη αυτό, είναι επειδή έρχονται νέοι αθλητές στον χώρο, γεμάτοι όρεξη να δουλέψουν και ανεβάσουν τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν αυτή η προσπάθεια των αθλητών, συνδυάζεται με τη στήριξη ενός χορηγού, τότε ο αθλητισμός μπορεί να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο» αναφέρει.

Η Visa, παγκόσμιος ηγέτης στις ψηφιακές πληρωμές, έχει αποκαλύψει πως η άλτρια Κατερίνα Στεφανίδη, ο άλτης Εμμανουήλ Καραλής και ο παραποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής αποτελούν μέλη της σύνθεσης του Team Visa για την Ελλάδα.

Από το 2000, το πρόγραμμα αθλητών Team Visa έχει υποστηρίξει περισσότερους από 600 Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αθλητές παγκοσμίως. Φέτος, η Visa διαμορφώνει το 13ο Team Visa με 136 αθλητές από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στο Παρίσι 2024, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών μας από την Ελλάδα, Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής και Νίκος Παπαγγελή.

visa-logo
Θέματα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Καντάρη: Τρεις δολοφόνοι και μια βιντεοκάμερα

Αληθινά εγκλήματα / Υπόθεση Καντάρη: Τρεις δολοφόνοι και μια βιντεοκάμερα

Ο Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν το πρωί της 10ης Μαίου του 2011 ο Μανώλης Καντάρης δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου.
THE LIFO TEAM
Ιστιοπλοΐα

Θέματα / «Το ταλέντο του αθλητή μπορεί να είναι και η "κατάρα" του»

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή τους από το Παρίσι, τα αδέρφια Σπανάκη και ο προπονητής τους Ανδρέας Παπαδόπουλος μιλούν στη LiFO για την κατάκτηση της 12ης θέσης, τις θυσίες, τους στόχους, για τη διοργάνωση της φετινής Ολυμπιάδας και τη μαγεία που κρύβει το άθλημα της ιστιοπλοΐας. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Αρμόδιος Γιαννίδης: “Το νόημα της ζωής βρίσκεται στη δημιουργία και στην ισορροπία”

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ / Αρμόδιος Γιαννίδης: «Το νόημα της ζωής βρίσκεται στη δημιουργία και στην ισορροπία»

Ο CEO της Vitex A.E. σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη περιγράφει το πώς η εταιρεία που διευθύνει ανήκει στα κορυφαία success stories της εγχώριας επιχειρηματικότητας που έχουν καταφέρει να βρουν το μυστικό της επιτυχίας, συνδέοντας απόλυτα τη βιωσιμότητα και την εταιρική στρατηγική. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
50 χρόνια Μεταπολίτευση: Τι άλλαξε στην ελληνική κοινωνία

LiFO politics / 50 χρόνια Μεταπολίτευση: Τι άλλαξε στην ελληνική κοινωνία

Ο συγγραφέας Βασίλης Λιόσης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τα χαρακτηριστικά της Μεταπολίτευσης, το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο συντελέστηκε, αλλά και για το φαινόμενο του Αυριανισμού.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Με ποιους τρόπους ο αλγόριθμος διαβάζει τις σκέψεις μας;

Άκου την επιστήμη / Με ποιους τρόπους ο αλγόριθμος διαβάζει τις σκέψεις μας;

Ζούμε στην εποχή της επιστημονικής φαντασίας; Απειλεί η τεχνητή νοημοσύνη την απασχόληση στο άμεσο μέλλον; Και τι σημαίνει σήμερα να είμαστε άνθρωποι σε μια περίοδο που οι μηχανές κάνουν τόσο πολλά; Η καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Λίλιαν Μήτρου, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Στεφανίδη: Πάντα έπαιρνα τα πράγματα βήμα βήμα χωρίς να κοιτάζω τον τελικό στόχο

Αθλητισμός / Κατερίνα Στεφανίδη: Πάντα έπαιρνα τα πράγματα βήμα βήμα χωρίς να κοιτάζω τον τελικό στόχο

Η Ελληνίδα «βασίλισσα» των αιθέρων» Κατερίνα Στεφανίδη μιλά για την προετοιμασία της λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θυμάται τις ημέρες που ακολούθησαν μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο και επιβεβαιώνει την έμπρακτη υποστήριξη της Visa στην πορεία της.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Κατερίνα Λιόλιου, ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από το «Νοικιάστηκε»;

Ρώτα με ό,τι θες / Κατερίνα Λιόλιου, ποια είναι η πραγματική ιστορία πίσω από το «Νοικιάστηκε»;

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχει κάνει κάποιος θαμώνας για να της τραβήξει την προσοχή; Ποιο είναι το δικό της αγαπημένο τραγούδι; Η Κατερίνα Λιόλιου απαντά σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.
ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΟΖΗΣ