9 λόγοι που το βραδινό σεξ κάνει καλό στην υγεία

0

Μπορεί να ακούγεται βαρετό ή ακόμη και κουραστικό για όσους εργάζονται πολλές ώρες την ημέρα, ή ζουν με έντονο άγχος αλλά το σεξ αργά το βράδυ, εκτός από απόλαυση, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία. Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, ο εργασιακός πονοκέφαλος, τα προβλήματα που δεν σταματούν να αυξάνονται αποτελούν βασικούς παράγοντες ώστε οι περισσότεροι να θεωρούν το σεξ κουραστικό ακόμη και σαν σκέψη, ωστόσο, μετά από αυτούς τους 9 λόγους ίσως και να αναθεωρήσουν. Δεν είναι πια μόνο μια φυσική απόλαυση αλλά και μέσο για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

1.

Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να παραμένει υγιές και σε εγρήγορση

Συγκεκριμένα, μια έρευνα στο πανεπιστήμιο Wilkes της Πενσυλβάνια απέδειξε πως το σεξ πολλές φορές την εβδομάδα συμβάλλει στην παραγωγή υψηλών επιπέδων ανοσοσφαιρίνης, ενός αντιγόνου που έχει ως βασική λειτουργία την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος από μολύνσεις και κρυολογήματα.

2.

Διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα την πίεση του αίματος

Η υψηλή πίεση είναι υπεύθυνη για καρδιοπάθειες, ασθένειες των νεφρών ακόμη και εγκεφαλικά. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology αποκάλυψε πως το σεξ, όταν συμβαίνει συχνά, επιτρέπει τη μείωση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης. Ως δείγμα για την έρευνα λήφθηκαν υπόψιν απαντήσεις από ζευγάρια που μένουν μαζί και συνεπώς το τακτικό σεξ είναι μια πραγματικότητα για αυτά.

3.

Πιο εύκολα χάνεις θερμίδες στο σεξ παρά με διάφορες δίαιτες

Πολλοί παλεύουν να χάσουν θερμίδες με διάφορους τρόπους αλλά ο πιο αποτελεσματικός είναι το σεξ. Όσο και να μην γίνεται εμφανές, για κάθε μισή ώρα που αφιερώνει κανείς στο σεξ χάνει τουλάχιστον 144 θερμίδες, άρα όσο περισσότερο διαρκεί, τόσο περισσότερες θερμίδες χάνουμε.

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι εκείνες που στην πραγματικότητα βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και την αποφόρτιση από το στρες. Τέλος, αυτές είναι και ο βασικός λόγος για καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.

4.

Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος

O καθηγητής Ψυχολογίας Stuart Body από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας, ισχυρίζεται σε έρευνά του, πως άνθρωποι που «έκαναν σεξ μια φορά τουλάχιστον ανά δύο εβδομάδες μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις όπως για παράδειγμα, τις δημόσιες ομιλίες». Οπότε, όσο αυξάνεται η συχνότητα του σεξ τόσο πιο ήρεμοι θα αισθάνονται όλοι.

5.

Πετάξτε τις αντιγηραντικές κρέμες

Έρευνα που διεξήχθη στο βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου στη Σκωτία τάραξε τη μέχρι τότε κρατούσα άποψη. Μια ομάδα ερευνητών τοποθέτησε έναν μονόπλευρο καθρέφτη και παρακολουθούσε τους συμμετέχοντες που κάθονταν μπροστά από αυτόν. Οι ερευνητές μάντευαν την ηλικία κάθε ατόμου και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν ενεργή σεξουαλική ζωή φαίνονταν από 7 έως 12 χρόνια νεότεροι από την πραγματική ηλικία τους. Μα πώς όμως συμβαίνει αυτό; Η εξήγηση είναι απλή. Το σεξ απελευθερώνει ορμόνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της νεότητας του δέρματος. Συγκεκριμένα τα οιστρογόνα βοηθούν στην απαλότητα του δέρματος. Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό;

6.

Πιο «γλυκός» ύπνος

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουν πως οι ατελείωτες ώρες έντονης γυμναστικής είναι ο βασικός λόγος για καλύτερο ύπνο, όμως, κάνουν λάθος. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι εκείνες που στην πραγματικότητα βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και την αποφόρτιση από το στρες. Τέλος, αυτές είναι και ο βασικός λόγος για καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο.

7.

Ανακουφίζει από τους πόνους

Οι ενδορφίνες, όπως η επινεφρίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες κατακλύζουν το σώμα έπειτα από τον οργασμό, είναι και οι κύριοι υπεύθυνοι για την ανακούφιση του σώματος από πόνους.

8.

Στους άνδρες μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης αποκαλύπτει πως οι άνδρες που εκσπερματώνουν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ανήκουν στην κατηγορία ανδρών που είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από καρκίνο του προστάτη. Η ιστορία γίνεται ακόμη καλύτερη γιατί το σεξ δεν είναι το μόνο μέσο για να το πετύχουν αυτό.

9.

Στις γυναίκες συμβάλλει στην ανακούφιση από κράμπες

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί η επιστήμονας Cindy M. Meston, διευθύντρια στο Εργαστήριο Σεξουαλικής Ψυχοφυσιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, «όταν μια γυναίκα φθάνει σε οργασμό, τότε η μήτρα της συστέλλεται με αποτέλεσμα να απαλλάσσει το σώμα από ουσίες που εν δυνάμει προκαλούν κράμπες».

Μετά από όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες του σεξ σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε σοβαρά προτού απορρίψετε, λόγω κούρασης, κάποια πρόταση για αργά το βράδυ.

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ