Σεξ στο νερό: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Σεξ στο νερό: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε Facebook Twitter
Προς Θεού, μην πιστέψετε ότι το νερό με κάποιο μαγικό τρόπο αποτρέπει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ό,τι συμβαίνει στη στεριά, συμβαίνει και στη θάλασσα, οπότε πάρτε τα μέτρα σας, εκτός κι αν έχετε προγραμματίσει να γίνετε γονείς τον προσεχή χειμώνα.
0

Το σεξ στα νερά κάποιας ερημικής ακρογιαλιάς, μιας λίμνης ή έστω μιας πισίνας είναι στα things to do πολλών ερωτευμένων ή απλώς σεξουαλικά δραστήριων. Ωστόσο επειδή τα πράγματα στην κανονική ζωή δεν συμβαίνουν όπως στις ταινίες, να μερικές λεπτομέρειες που θα σας κρατήσουν μακριά από κακοτοπιές και δυσάρεστες συνέπειες. Γιατί, όσο να 'ναι, τα νερά στα οποία κολυμπάμε δεν είναι ακριβώς τα παρθένα νερά της "Γαλάζιας Λίμνης" και φυσικά εκτός από την ευχαρίστηση ελλοχεύουν και διάφοροι κίνδυνοι. 

Προς Θεού, μην πιστέψετε ότι το νερό με κάποιο μαγικό τρόπο αποτρέπει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ό,τι συμβαίνει στη στεριά, συμβαίνει και στη θάλασσα, οπότε πάρτε τα μέτρα σας, εκτός κι αν έχετε προγραμματίσει να γίνετε γονείς τον προσεχή χειμώνα.

Για να περάσουμε, λοιπόν, καλά:

• Ασχέτως τού τι δείχνουν οι ταινίες, μην υποθέσετε ότι επειδή πλέετε ερεθισμένοι μέσα σε όλο αυτό το νερό, ότι δεν θα χρειαστείτε κάποιου είδους λιπαντικό. Το θαλασσινό και το χλωριωμένο νερό ΔΕΝ βοηθούν την κατάσταση, ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες. Προτιμήστε κάποιο λιπαντικό ανθεκτικό στο νερό και φιλικό με το σώμα σας. 

• Αν βρίσκεστε σε πισίνα, να θυμάστε ότι το χλώριο και τα λοιπά χημικά που χρησιμοποιούνται εκεί είναι εχθροί του προφυλακτικού. Επίσης, να θυμάστε ότι ακριβώς με το προφυλακτικό θα έχετε να αντιμετωπίσετε ένα βασικό προβληματάκι: θα γλιστράει και θα σας αφήνει στα μισά. Οπότε, για τη δική σας ασφάλεια καλό είναι να έχετε απόθεμα. Πού θα το ακουμπήσετε, όμως; Καλή ερώτηση, αλλά εδώ βρείτε εσείς τη λύση.

• Να θυμάστε ότι ούτε το χλώριο ούτε το αλάτι είναι ακριβώς φίλοι του κόλπου και του ερεθισμένου δέρματος της ευαίσθητης περιοχής, γενικώς. Αν νιώσετε την παραμικρή ενόχληση (από κνησμό και ερεθισμούς στην περιοχή μέχρι οποιασδήποτε μορφής δυσανεξία), σταματήστε  και όσο πιο γρήγορα ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό και συμβουλευτείτε γιατρό ή έστω φαρμακοποιό για το πώς θα αναχαιτίσετε τις (όποιες) συνέπειες. 

• Προς Θεού, μην πιστέψετε ότι το νερό με κάποιο μαγικό τρόπο αποτρέπει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Ό,τι συμβαίνει στη στεριά, συμβαίνει και στη θάλασσα, οπότε πάρτε τα μέτρα σας, εκτός κι αν έχετε προγραμματίσει να γίνετε γονείς τον προσεχή χειμώνα. 

Επίσης, εκτός από την ποιότητα του νερού στο οποίο κολυμπάτε (και όχι μόνο) και εκτός από τον φόβο μικροβίων, βακτηρίων και λοιπών βλαπτικών για το ανθρώπινο σώμα, οργανισμών, να έχετε πάντα κατά νου ότι ειδικά στις παραλίες δεν είστε μόνοι. Αυτό σημαίνει ότι την ώρα που εσείς χαίρεστε, μπορεί να δίνετε χαρά και σε άλλους ή ακόμη χειρότερα να βρεθείτε αντιμέτωποι με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, γι' αυτό προσοχή στην επιλογή του μέρους, στο οποίο θα πραγματοποιήσετε τη φαντασίωση σας. 

Με στοιχεία από το Men'SHealth.com, Self.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ