ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να εμποδίσουν το Ιράν

ΗΠΑ και Ισραήλ θέλουν να εμποδίσουν το Ιράν Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αμερικανό αξιωματούχο, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, και ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσαν στη διάρκεια συνάντησής τους χθες Πέμπτη στη Νέα Υόρκη πως οι δύο χώρες τους θέλουν να «εμποδίσουν» το Ιράν να αποκτήσει την ατομική βόμβα.

Οι δύο ηγέτες είχαν «μια συζήτηση σε βάθος για το Ιράν και επανέλαβαν ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συμμερίζονται τον ίδιο στόχο να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο», διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο.

Η Κλίντον και ο Νετανιάχου συνομίλησαν κατ' ιδίαν επί 75 λεπτά στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Συμφώνησαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασίας τους και τις διαβουλεύσεις τους για να φτάσουν σ' αυτό το στόχο», δηλαδή να εμποδίσουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, εξήγησε ο αμερικανός αξιωματούχους.

Στη διάρκεια της «ανοικτής και εποικοδομητικής συζήτησής» τους, η αμερικανίδα υπουργός και ο ισραηλινός πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης για την «περιφερειακή» κατάσταση και τη ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε χθες ενώπιον του ΟΗΕ να χαραχθεί μια «σαφής κόκκινη γραμμή» ώστε το Ιράν να μην αποκτήσει την πυρηνική βόμβα, εξηγώντας στους παρευρισκόμενους ότι πολύ σύντομα θα μπορεί να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήσυχος Νετανιάχου ζητάει εδώ και εβδομάδες από τον Μπαράκ Ομπάμα να θέσει με τη σειρά του «κόκκινες γραμμές», επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επίθεση.

Από την πλευρά της η Ουάσινγτον τηρεί μια ψύχραιμη στάση, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «θόρυβο» τις εκκλήσεις του Ισραήλ να θέσει τελεσίγραφα στο Ιράν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια