Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές!

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter
4
Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

 

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Αν ρωτήσει κανείς γιατί ο λόγος για τις γυναίκες και όχι για τους άνδρες, είναι μάλλον γιατί οι άνδρες δύσκολα γίνονται σεξουαλικά «πάσχοντες», αν το πρόβλημά τους έιναι ότι βαρέθηκαν τη μία και μόνο, -αγαπημένη τους-, γυναίκα. Αντίθετα μια γυναίκα στη πορεία της ζωής της με το σύντροφό που αιώνια αγάπησε μπορεί, σεξουαλικά, … να βαρεθεί.

Sexless female το ονομάζουν οι ειδικοί σεξολόγοι στα ακριβοπληρωμένα ιατρεία τους, σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία μέχρι στιγμής, που ωστόσο διαπιστώνουν με διογκούμενη έκπληξη, την έξαρση στον αριθμό των γυναικών που βαριούνται στη σχέση τους και χάνουν το ενδιαφέρον τους, n general ως επακόλουθο, για το σεξ.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Είναι το sexless σύνδρομο όπως αποκαλείται, ή πιο ελεύθερα, η «βαρεμάρα» των γυναικών για ερωτική περίπτυξη, που σχεδόν έχει ταυτιστεί επιστημονικά πια με τον ορισμό της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξε ότι διεθνώς το 10-30% των γυναικών μεταξύ 20-60 ετών πάσχουν από διαταραχή Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας γιατί δεν αισθάνονται την ίδια θέρμη που ένιωθαν στην αρχή της σχέσης με τον σύντροφό τους.

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Μέσα από αυτά τα δεδομένα, -που προέρχονται ωστόσο από ζευγάρια που προσπαθούν συνειδητά για να κρατήσουν υγιή τη σχέση του,ς-, η μονογαμία αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες πηγές της Διαταραχής Μειωμένης Σεξουαλικής Επιθυμίας (HSSD) και μάλιστα όπως ακριβέστερα προσδιορίζεται είναι η έλλειψη λαγνείας (…!) που επέρχεται σε μια μακρόχρονη σχέση, όταν αυτή δημιουργεί - στη γυναίκα, ο άνδρας προφανώς δεν έχει τέτοιο πρόβλημα- συναισθηματική δυσφορία."

Για τους εξελικτικούς βιολόγους είναι θέμα «ορμής»! Το επονομαζόμενο vigor, η ρώμη του ανδρικού οργανισμού,που οι βιολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει στις γυναίκες στο επίπεδο της ίδιας σεξουαλικής ορμής. Οι πιο εμπειρικοί ψυχολόγοι ανακοινώνουν επισήμως ότι αυτή η διαφορά στην γενετήσια ορμή, είναι τελικά θέμα επιθυμίας της γυναίκας που ατονεί όταν μια γυναίκα έχει έναν σύντροφο για εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες έχουν καταλήξει να παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να διατηρηθεί ίδια η επιθυμία στο σεξ με μόνο ένα άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ο καθηγητής Bergner από το πειραματικό κέντρο του Κολούμπια τολμά να ανακοινώσει ότι ίσως κανένας από εμάς, άνδρες ή γυναίκες, να μην είναι πραγματικά βιολογικά «προγραμματισμένος » για one-and- only είδος σεξουαλικής ζωής. Και ίσως αυτό, προσθέτει, να πληρώνουμε με όλα τα προβλήματα στη διάρκεια μιας σχέσης.

Αν είναι έτσι, σχολιάζει ο καθηγητής ψυχολογίας Lori Brotto, στο Πανεπιστήμιο British Columbia η περιορισμένη λίμπιντο μπορεί και να είναι απλώς πλήξη ….»

Γυναίκες, ένα χάπι για να μένετε…. πιστές! Facebook Twitter

Ένα βαιάγκρα για τη γυναίκα είναι, αλήθεια, καημός πολλών ετών. Και το sexless female σύνδρομο, από ότι φαίνεται, πάλι το επανέφερε.

Οι New York Times ανακοίνωσαν ότι στα επόμενα χρόνια ένα αντίστοιχο -ροζ- χάπι θα κυκλοφορεί στην αγορά, και η λήψη του, θα ανοίγει άμεσα τις πύλες της γυναικείας ηδονής. Συγκεκριμένα, διευκρινίζουν οι ερευνητές του, «θα μπορούσε να είναι ακριβώς η λύση για κάποια ζευγάρια που θέλουν να επιμείνουν στις μονογαμικές σχέσεις τους. Ή, αλλιώς είναι η λύση που θα εμπλουτίσει την μονογαμία με μια «υποστήριξη», φαρμακευτική, για σεξουαλική ικανοποίηση τέτοια που θα απαλλάξει τα ζευγάρια από το σύνδρομο της μειωμένης επιθυμίας».

Τι καινούργιο θα κάνει το χάπι αυτό τόσο θεαματικά αποτελεσματικό;

Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβώς στα μέχρι στιγμής επιστημονικά δημοσιεύματα. Είναι βέβαιο όμως ότι θα επιδρά στο επίπεδο της Επιθυμίας, πριν καν αυτό της Διέγερσης, δηλαδή ένα στάδιο πριν το αντίστοιχο στο οποίο επενεργεί το βαιάγκρα των ανδρών.

Όπως μέχρι τώρα αδιαμφισβήτητα αποδείχτηκε οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άνδρες κουβαλούν ερωτισμό καθαρά ψυχοσωματικό (ενώ οι άνδρες «υδραυλικό»).

 

Σε ελεύθερη μετάφραση, οι γυναίκες χρειάζονται mind & body διέγερση, δηλαδή σκεύασμα που να λειτουργεί, όχι στις αρτηρίες, αλλά στον εγκέφαλό τους, θα έλεγε κανείς, σαν ναρκωτικό.

Εδώ φιλοδοξεί να βρει τη θέση του το ροζ χαπάκι που αναγγέλθηκε.

Και για να μην κατηγορηθεί ως ψυχοτρόπο, θα λύσει, λέει, κοινωνικά προβλήματα όπως την πλήξη του μονογαμικού...

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM
Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ

σχόλια

4 σχόλια
Είναι λάθος να καταφεύγουμε σε χάπια, πόσο μάλλον να ονομάζουμε ''διαταραχή-σύνδρομο'', κάτι που ουδεμία σχέση έχει με παθολογία. Η απουσία-υποχώρηση της σεξουαλικής διάθεσης, έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία της σχέσης. Με την ίδια τη σχέση και το συναισθηματικό μας ' απολογισμό' . Με αυτή τη λογική θα αρχίσουμε να παίρνουμε χάπια για όλα, για την χαρά, για τη δημιουργικότητα, για την θέληση, για τα κίνητρα. Είναι λάθος. Πρώτα υπάρχει έλλειμμα στη σχέση, κι ύστερα έρχεται ο αντίκτυπος. Όποιος θέλει αλλαγές, ας ασχοληθεί με την αιτία , κι όχι με το σύμπτωμα.
εγω παλι σε μακροχρονια σχεση σεξουαλικη πληξη δεν εχω ζησει..πιστευω πως το ολο θεμα εχει να κανει με τη σχεση που εχουμε με τον εαυτο μας και οχι με τους αλλους.