Πολλές ευχές για το μωρό και μια ευχή για το Βρετανικό λαό

Facebook Twitter
3

Στην υγειά μας! 

Μακάρι να είναι καλότυχο, οι μοίρες να το έραναν με όλους τους σωστούς αστρικούς συνδυασμούς, και αν κάπου υπάρχει κάποιο λάθος, μια αστρολόγος να βρεθεί τον δρόμο το σωστό να του δείξει. Να είναι πιο σεμνό από την μάνα του, όχι από τα Zara από τα καλάθια της λαϊκής να ψωνίζει. Με μεταχειρισμένα και τρύπια πάνω από ακριβά σώβρακα να κυκλοφορεί στο Λονδίνο. Να φαίνονται μπροστά του οι ζητιάνοι, αριστοκράτες και οι εργάτες, εργοστασιάρχες.

Να έχει το βλέμμα το βαθύ του Καρόλου αλλά με μια νότα τσαχπινιάς μην το περνάς για στόκο. Να πάρει και από την συχωρεμένη την Diana τα σωστά γονίδια. Να είναι και αυτό λεπτό χωρίς μποιροκοιλιά, ερωτευμένο όμως όχι μονίμως πληγωμένο. Και αν κάποτε από έρωτα γκαζώσει, να μην γκαζώσει τόσο ώστε να γίνει μια ξεθωριασμένη ανάμνηση.

Στους παπαράτσι κωλοδάχτυλα να μην κάνει μα μόνο το σήμα της ειρήνης.

Να μάθει από τα παθήματα του θείου. Να είναι πιο προσεκτικό όταν διαλέγει στριπερ στο Las Vegas, να έχει το δωμάτιο κλειστές κουρτίνες με χοντρό ύφασμα, γιατί και οι παπαράτσι μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι.

Να αδιαφορήσει για όλα τα βασιλικά πρωτόκολλα. Να σιχαθεί το τσάι και να προτιμήσει το ουίσκι. Να γίνει ο πρώτος πρίγκιπας που φωτογραφηθεί γυμνός για την Vogue. Με υπογλώσσια να είναι οι συγγενείς κάθε φορά που θα κάνει βόλτα στο Soho, όμως κακό να μην το βρει. Ποτέ να μην περάσει στεναχώρια το μωρό, ρυτίδα να μην απλωθεί σαν αυλάκι στο μέτωπο του. «Πόδι της χήνας» να μην κάνει από τα γέλια. Να γελάει αλλά η φύση να του έχει χαρίσει ελαστικό δέρμα. Νεκρά κύτταρα να ανανεώνονται με τριπλάσια ταχύτητα από των κανονικών ανθρώπων.

Να μεγαλώσει το μωρό, να ερωτευτεί και αυτό όπως ο μπαμπάς μια λαϊκή κοπέλα. Όμως να είναι ακόμα πιο τολμηρός στην επιλογή. Κομμώτρια από το Λίβερπουλ να πάρει. Να την φέρει στο παλάτι και εκείνη να μην μασάει. Να τους βλέπει όλους σαν «πειραματόζωα». Χρωματιστά κεφάλια να γεμίσει το παλάτι. Λαχανί να είναι της Καμίλας και ροζ της γιαγιάς(σ.σ Η οποία θα ζήσει αλλά εκατό χρόνια). Να ζήσουν όλοι πολύχρωμοι και ευτυχισμένοι. Και όταν θα φτάσει η στιγμή να κάνουν και εκείνοι ΤΟ ΜΩΡΟ ο λαός να το γιορτάσει όχι όπως τώρα, αλλά ακόμα χειρότερα. Να μάθει και ο πιο αποκομμένος από τον πολιτισμό κάτοικος αυτού του πλανήτη, ο τελευταίος ιθαγενής της ζούγκλας του Αμαζονίου, ο γηραιότερος παππούς των Ινδιάνων την μεγάλη αλήθεια: ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ.

Υ. Γ

 

Ευχές από το blog για γρήγορη ανάρρωση στο Βρετανικό λαό.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Ευχάριστο άρθρο, αλλά η κατακλείδα με τα ΄περαστικά' δείχνει πως δεν υπάρχει πραγματική κατανόηση του πως αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί την ιστορία τους και τη βασιλεία μέσα σε αυτήν. Όπως, αντίστοιχα, οι περισσότεροι Βρετανοί θα αδυνατούν να καταλάβουν πως οι 'Ελληνες αντιμετωπίζουν τη βασιλεία. Η διαφορά, βέβαια, είναι πως δεν είδα κάποιον Βρετανό να γράφει άρθρο για τους 'Ελληνες και τη βασιλεία...