Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το εκάστοτε μήνυμα

Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το εκάστοτε μήνυμα Facebook Twitter
Salvador Dali - Study for the Dream Sequence in Spellbound, 1945
8

Κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο "Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν εκάστοτε το μήνυμα" που πρότεινε φίλος αναγνώστης, θα κάνουμε -όποτε προκύπτει η ευκαιρία- μικρά αφιερώματα με ορθογραφικά λάθη εκεί που αυτά τα λάθη τραβούν το χαλί κάτω από το μήνυμα του κειμένου (να τα πω typo-bombs; να τα πω).

Ξέρω, το ίντερνετ είναι γεμάτο από τέτοια - ιδίως από πατριδοκαμένους που, ενώ επικαλούνται την αρχαία ελληνική γραμματεία, κάνουν εκτεταμένα ορθογραφικά λάθη, δείχνοντας ότι ελάχιστη τριβή έχουν με αυτήν. Αυτά τα έχουμε εμπεδώσει. Ίσως θα ήταν ευχάριστο για κάποιες άλλες περιπτώσεις, λιγότερο φορτισμένες.

Βάζουμε για αρχή ένα πολύ μικρό παράδειγμα, που κάνει λάθος με το καλημέρα, στον τίτλο!

Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το μήνυμα #1

 

 

Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το εκάστοτε μήνυμα Facebook Twitter

 

Στο "Πέλλα Δώθε" αντί τελικά να προσέξουμε ποιο είναι το μέλλον της δημοσιογραφίας, κολλάμε στο "λέγετε"...

Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το εκάστοτε μήνυμα Facebook Twitter

(Απ' την άλλη, αν το μέλλον της δημοσιογραφίας δεν ξέρει να γράφει σωστά ούτε έναν τίτλο άρθρου, καήκαμε!)

 


*Αν βρείτε κανένα ορθογραφικό λάθος που υπονομεύει το μήνυμα, (αν είναι και δικό μου ακόμα καλύτερα), στείλτε εδώ: [email protected]

 

 

Ορθογραφικά λάθη που υπονομεύουν το εκάστοτε μήνυμα Facebook Twitter

 

 

ΥΓ. Χάρη στο Νίκο συνειδητοποίησα ότι έγραψα μια λέξη λάθος στον υπότιτλο! 

Τέλειο! Πήγα κι εγώ να πω κάτι βαρύγδουπο -κυριολεκτικά: τη λέξη βαρύγδουπο- και με πρόδωσε κι εμένα η ορθογραφία (ή έστω το typo μου).

 

 

 

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

6 σχόλια
η ορθογραφία είναι υπερεκτιμημένη, οι απόψεις είναι το πιο σημαντικό, σε ένα κόσμο που συνεχώς αναρωτιέμαι αν έχουμε όντως 2013 και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα όταν βλέπω νέα παιδιά με παρωπίδες, το τελευταίο που με νοιάζει είναι η ορθογραφία τους
Άρη, όντως αυτό που λες συμβαίνει και σε μένα πολλές φορές! Πάω να διαβάσω μια σοβαρή άποψη/σχόλιο κάπου, βλέπω τα ορθογραφικά και πάει, τελείωσε, αυτόματα μειώνεται η αξιοπιστία του σχολιαστή. :PΣε όλους μας συμβαίνει βέβαια να κάνουμε ορθογραφικά λάθη, απλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς στο καλό κάποια βασικά ρήματα/ουσιαστικά δεν γίνονται αντιληπτά από αυτόν που γράφει. Υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο...Δεν υπάρχει πιο γενικός κανόνας χοντρικά-με κάποιες εξαιρέσεις, αλλά λίγες -στα ελληνικά από το: βάζουμε κατάληξη -ε σε ενεργητική (π.χ. Εσύ, λέγε!) και κατάληξη -αι στην παθητική (πχ. Λέγεται από πολλούς ότι...).Ή ή κατάληξη -ίζω. Τι στο καλό, στο δημοτικό τι κάναμε;Δηλαδή... όλοι κάνουμε λάθη αλλά, δεν χτυπάει στο μάτι έστω και αυτό το απλό που να σε κάνει να σκεφτείς "κάτσε, εδώ κάτι έχω γράψει λάθος, να το ξαναδώ;Δεν είναι θέμα ταλέντου ή ξερολίασης, απλά, λίγο να ενδιαφερόμαστε για το κείμενο πριν πατήσουμε το send. Αχ αυτό το ιντερνετ... :)
Να κάνω μία ερώτηση: απασχολούν τα sites (τα μεγάλα έστω) διορθωτές όπως έχουν π.χ. οι εφημερίδες και τα περιοδικά; Ή μήπως το θεωρούν περιττό έξοδο; [ΑΠΑΝΤ.LIFO: Για εμάς μόνο μπορούμε να πούμε, ότι πλέον υπάρχει άνθρωπος που κοιτάζει κάθε ποστ πριν βγει στον αέρα. Μακάρι να είχαμε περισσότερους.]
Μπορεί να φταίει η δική μου άγνοια ή και του google (πάτησα βαρύδουπος και έγραψε: "μήπως εννοείτε : βαρύγδουπος"), αλλά νομίζω πως πρέπει να διορθώσετε το "βαρύδουπο" στην παρένθεση, κάτω από τον τίτλο. :)