Και η Ινδία κατά του Bitcoin

Και η Ινδία κατά του Bitcoin Facebook Twitter
2

Μετά την Κίνα, τη Νορβηγία τη Νότια Κορέα άλλη μια μεγάλη αγορά, αυτή της Ινδίας στρέφεται κατά του δημοφιλούς εναλλακτικού, ψηφιακού συναλλάγματος.

Ανταλλακτήρια που αναλαμβάνουν να μετατρέψουν 'κανονικό' συνάλλαγμα σε Bitcoin και αντίστροφα, ανέστειλαν τη λειτουργία τους μετά από εντολή της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, με το σκεπτικό ότι η χρήση του Bitcoin μπορεί να διευκολύνει το ξέπλυμα χρήματος ενώ δύναται να παραβιάσει ακόμη και αντιτρομοκρατικούς νόμους.

Η καταστολή χρήσης του Bitcoin από τις Ινδικές αρχές, έρχεται λίγο καιρό μετά την αντίστοιχη αντίδραση της Κίνας, που έστειλε την τιμή μονάδας του Bitcoin σε ιστορικά χαμηλά.

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Τech & Science / Start-up υποστηρίζει ότι τα «μαμούθ-ποντίκια» της φέρνουν πιο κοντά την αναβίωση των μαμούθ

Η προσέγγιση αυτή θεωρείται επιστημονικά ενδιαφέρουσα, αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν το αν μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερα θηλαστικά, όπως οι ελέφαντες.
LIFO NEWSROOM
Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Τech & Science / Κρίση ψυχικής υγείας: Τα νιάτα δεν είναι πλέον από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής

Μελέτη που εκπονήθηκε από τον ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία διαπιστώνει ότι η ικανοποίηση αυξάνεται με την ηλικία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Λογικό κι αναμενόμενο να μη θέλουν να χάσουν αργά ή γρήγορα οι κεντρικές τράπεζες το μονοπώλιο τους στην έκδοση χρήματος,χάρις το οποίο κάνουν και παιχνίδι με τις ιδιωτικές τράπεζες (μέσω των πολιτικών) αλλά κι ενίοτε με μεγάλες επιχειρήσεις(βλ. General Motors το 2008).Όσο θα θέλει να χρησιμοποιούν το Bitcoin (ή παρόμοια νομίσματα,τα οποία ήδη υπάρχουν) ο απλός κόσμος(δηλαδή η αγορά)αυτό θα υπάρχει,σε πείσμα των μονοπωλίων των κεντρικών τραπεζών.