Ιδού το gym, ιδού και ο οργασμός!

Ιδού το gym, ιδού και ο οργασμός! Facebook Twitter
7

Από τη Μαρία Παπαπαναγιώτου

Με το νου και με το σώμα, με την έλξη και το συναίσθημα και όμως  πολλές γυναίκες δεν καταφέρνουν να αποκομίσουν σεξουαλική ικανοποίηση. Στις χειρότερες των περιπτώσεων, δεν έχουν γνωρίσει καν στην ζωή τους την εμπειρία του οργασμού.

Και ξαφνικά μέσα στα γυμναστήρια, στις ασκήσεις για κοιλιακούς, τις μπάρες και τις διατάσεις, απελευθέρωσαν μαζικά ένα  νέο είδος  έκστασης που προσομοιάζει με την ικανοποίηση που προσφέρει η σεξουαλική πράξη.

Το επιστημονικό όνομα που δόθηκε στον «γυμναστικό οργασμό» ή αλλιώς coregasm είναι το ΕΙΟ (Exercise Induced Orgasm)  ενώ η αυτόνομη σεξουαλική «ευεξία» που οι γυναίκες ανακάλυψαν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ονομάστηκε  EISP (Exercise Induced Sexual Pleasure).

Από τις 1000 γυναίκες που ερωτήθηκαν μέσω έρευνας αν ποτέ έχουν βιώσει οργασμό όσο αθλούνται στο γυμναστήριο, οι 146 δήλωσαν ναι ενώ ακόμα 246 περιέγραψαν μια ανεξέλεγκτη σεξουαλική ευφορία κατά την διάρκεια συγκεκριμένων ασκήσεων. Η ηδονική αυτή εμπειρία δεν  έρχεται έτσι ξαφνικά όπως αποδείχτηκε.



Σύμφωνα με τις δηλώσεις των πρώτων γυναικών που συμμετείχαν σε έρευνα του Πανεπιστήμιου της Indiana μεγάλο ποσοστό βίωσαν το φαινόμενο ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης άσκησης. Κυρίως σε ασκήσεις πάνω στο ποδήλατο καθώς και στο captain’s chair, συνηθισμένο στα γυμναστήρια μηχάνημα για το οποίο ειδικοί της φυσιολογίας ανακάλυψαν πως κάνοντας συγκεκριμένες διατάσεις και κοιλιακούς, προφανώς ενεργοποιόταν η φυσιολογία της κολπικής και κλειτοριδικής κλιμάκωσης σχεδόν ανεξέλεγκτα.              

Ακόμα και οι ασκήσεις με βαράκια έχουν ως αποτέλεσμα τον ακούσιο γυναικείο οργασμό, όπως καταγράφηκε.   Άλλα, παρόμοιων «πολλαπλών επιδόσεων» αθλήματα είναι τα -τόσο καθημερινά- τρέξιμο, περπάτημα καθώς και η γιόγκα και το ποδήλατο. Μια γυναίκα μάλιστα περιέγραψε στους ερευνητές την πρώτη φορά που της συνέβη κάνοντας ποδήλατο σε ανηφόρα.
 
Το  40%  των γυναικών που βίωσαν  αυτή την ηδονική κατάσταση στο γυμναστήριο δήλωσαν ότι τους συνέβη  αφού επανέλαβαν  επί 10 φορές  την ίδια άσκηση.  Και αυτό έχει λογική στην επιστημονική  γνώση, γιατί  η «επανάληψη βοηθά όλα τα όργανα να αποδίδουν καλύτερα».


 
Ιδού το gym λοιπόν ιδού και ο οργασμός.   

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Υγεία & Σώμα / Πόσο διαφορετικά είναι στην πραγματικότητα τα ανδρικά προϊόντα περιποίησης από τα γυναικεία;

Νέες μάρκες εμφανίζονται διαρκώς στη βιομηχανία της ανδρικής περιποίησης. Το ερώτημα όμως παραμένει: χρειάζονται πραγματικά οι άνδρες τόσα πολλά εξειδικευμένα προϊόντα;
THE LIFO TEAM
Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Επιστήμες / Η Ελληνίδα που θέλει να θεραπεύσει τη νόσο του Κρον

Η Νεφέλη Σκούφου-Παπουτσάκη ανήκει στους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ που δημιούργησαν «μίνι έντερα» προκειμένου να βοηθήσουν στην κατανόηση της νόσου του Κρον και στην εύρεση ακριβέστερων και πιο εξατομικευμένων θεραπειών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Θα το κάνω για μένα»: Πόσο υαλουρονικό αντέχει το συκώτι και η αισθητική μας;

Υγεία & Σώμα / «Θα κάνω υαλουρονικό στα χείλη, θα το κάνω για μένα»: Μας έχουν καταστρέψει οι Καρντάσιαν;

Πόσο εντάξει είναι να κάνουν οι έφηβοι fillers; Πώς φτάσαμε να κάνουμε botox ακόμα και στο κομμωτήριο; Και τι μπορεί να πάει στραβά με τα ενέσιμα; Μία δερματολόγος και μια ψυχοθεραπεύτρια απαντούν.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Φάκελος Υγεία / Αποκατάσταση ασθενών: Η μαύρη τρύπα του ΕΣΥ

Το κουβάρι της αποκατάστασης των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι μπλεγμένο και πολυδιάστατο, κι όταν πιάσει κανείς το νήμα διαπιστώνει ότι αναφύονται δύσκολα κοινωνικά ζητήματα, που συνήθως κρύβονται κάτω από το χαλί της επικαιρότητας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Φάκελος Υγεία / ΜΕΘ: Υπάρχουν πια αρκετές, αλλά υπολειτουργούν

Η πιο σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στα δημόσια νοσοκομεία το σαρωτικό κύμα του Covid-19 είναι η αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες προήλθαν κυρίως από δωρεές. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από αυτές είναι κλειστές και κάποιες άλλες υπολειτουργούν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μεταρρύθμιση για την υγεία: Φύγε Ε.Σ.Υ., έλα εσύ

Φάκελος Υγεία / Μεταρρύθμιση για την υγεία: Θεραπεύει παθογένειες ή ανοίγει νέες πληγές;

Η μεταρρύθμιση συμπυκνώνεται σε τρεις αλλαγές: τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ πέραν του ωραρίου τους στον ιδιωτικό τομέα και τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να διενεργούν ιατρικές πράξεις μέσα στα δημόσια νοσοκομεία. Ποια είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης γι’ αυτό το αμφίδρομο «μπες βγες» στη δημόσια υγεία, με το οποίο υποστηρίζει ότι θα την ισχυροποιήσει;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Φάκελος Υγεία / Γιατρός στις Κυκλάδες: Άγονες περιοχές, άγονα επιδόματα και άγονες λύσεις

Ποια είναι η καθημερινότητα ενός γιατρού στις Κυκλάδες; Πώς τα βγάζει πέρα μια γιατρός στη Λήμνο, όταν έχει να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο περιστατικό που απαιτεί αεροδιακομιδή; Μια εικόνα από τις δημόσιες δομές υγείας στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, που ξέμειναν από γιατρούς αλλά και από κυβερνητικές λύσεις, αφού κι αυτές άγονες παραμένουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΕΣΥ: η μεγάλη παραίτηση και η υποστελέχωση

Φάκελος Υγεία / ΕΣΥ: Η μεγάλη παραίτηση

Υποστελεχωμένα νοσοκομεία, εξοντωτικές συνθήκες, γιατροί σε ρόλο καμικάζι και νέοι χωρίς ειδικότητα που αναγκάζονται να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Αυτή είναι η τωρινή εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

σχόλια

7 σχόλια
Αν και συμβαίνει πιο συχνά στις γυναίκες, είναι κάτι που σε μένα συμβαίνει κατά βούληση και αρκετά εύκολα. Αρκεί να κάνω άσκηση κάτω κοιλιακών με αυξημένο επίπεδο δυσκολίας. Π.χ. άρση ποδιών σε μονόζυγο. Κατά προτίμηση σπίτι βέβαια. Και συμβαίνει σε 10-15 δευτερόλεπτα το πολύ, είναι απίστευτο.