Βίαια επεισόδια σε πόλη της Ισπανίας με αφορμή την ανάπλαση ενός δρόμου

Βίαια επεισόδια σε πόλη της Ισπανίας με αφορμή την ανάπλαση ενός δρόμου Facebook Twitter
2

Για τρίτη συνεχόμενη βραδιά συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις πολιτών με δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Μπούργκος, στα βόρεια της Ισπανίας. Διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να δαπανήσει 13 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση ενός κεντρικού δρόμου. Από την περασμένη Παρασκευή που άρχισαν τα επεισόδια σαράντα άτομα συνελλήφθησαν και έντεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση του δήμου δεν επιτρέπει τόσο δαπανηρά έργα.

 

Ο δήμαρχος της πόλης Μπούργκος υπεραμύνεται του έργου. Ισχυρίζεται πως οι περισσότεροι κάτοικοι ντρέπονται για την εικόνα της πόλης. “Αυτό το έργο είχε την υποστήριξη του 80% των πολιτών που ψήφισαν στις δημοτικές εκλογές του 2011 και στηρίχθηκε τόσο από το Σοσιαλιστικό όσο και από το Λαϊκό Κόμμα, όπως κάθε μεγάλο έργο”, σημείωσε με έμφαση.

Οι κινητοποιήσεις πολιτών εναντίον της ανάπλασης ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες. Εκτός από το υψηλό κόστος, χαρακτηρίζεται κακή ιδέα η μείωση του πλάτους του δρόμου και κατά συνέπεια η απώλεια θέσεων στάθμευσης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ίσως στην Ισπανία οι κάτοικοι της φροντίζουν τα πάρκα τους περισσοτερο από μας και δεν τα γεμίζουν με σπρέι ή δεν πετάνε τα κατοικίδια τους μέσα ή δεν καταστρέφουν τα παγκάκια και τις λάμπες. Οπότε δεν είναι πάντα θέμα πολιτείας αλλα και θέμα πολιτών!
Ό,τι εργο γινεται στην Ισπανια, ειναι πολυ καλης ποιοτητας και φυσικα τα συντηρουν δεόντως. Η διαφορά με την Ελλαδα ειναι εμφανεστατη απ το πρωτο λεπτο που θα πατησεις εκει....