Το ιστορικό Cavern Club της Liverpool.

Facebook Twitter
2

 

Cavern Club. Πόρτα (αυστηρή στις πρώτες εικόνες), τρελός χορός, μέρες δόξας και γκρέμισμα του ιστορικού κλαμπ το 1973.

 Οι ουρές για το κλαμπ.

 

Some Other Guy. Live session των Beatles για το BBC Radio στο Cavern Club στις 22 Αυγούστου του 1962. Είναι το πρώτο γνωστό φιλμ των Beatles με συγχρονισμένο ήχο. Είναι επίσης το πρώτο όπου εμφανίζεται με το συγκρότημα ο Ringo Starr στη θέση του Pete Best ("We want Pete!" φωνάζουν στο τέλος του φιλμ).

Ο Ringo Starr ανάμεσα σε θαυμαστές έξω από το Cavern Club.

Αεροπλάνα και πισίνες.

Δεξιά φωτογραφία από το μπλογκ Streets of Liverpool.

The Kinks στο Cavern Club το 1964.

'Ενα ακόμη από τα πολλά συγκροτήματα που παρέλασαν στο Cavern Club (μεταξύ των οποίων και οι Rolling Stones, Yardbirds, Elton John, Queen, The Who, John Lee Cocker).

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωστής Τσικλητήρας

Σαν σήμερα / Κωστής Τσικλητήρας: Αυτή είναι η ζωή του κορυφαίου Ολυμπιονίκη

Σαν σήμερα, στις 10 Φεβρουαρίου 1913, πεθαίνει στην Αθήνα από «κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα» ο κορυφαίος, μαζί με τον Πύρρο Δήμα, Έλληνας Ολυμπιονίκης Κωστής Τσικλητήρας, κάτοχος τεσσάρων ολυμπιακών μεταλλίων.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Μουσική / Λουκιανός Κηλαηδόνης (1943-2017): Μια ζωή

Σαν σήμερα πεθαίνει ο «φτωχός και μόνος κάου-μπόυ», που την εποχή της επικράτησης του πολιτικού τραγουδιού στη χώρα μας πρότεινε την επανασύνδεση με τον Αττίκ και τον Κώστα Γιαννίδη, αλλά και την αμερικανική τζαζ, country και σουίνγκ μουσική.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

Πέθανε Σαν Σήμερα / Το συναρπαστικό, άχρονο, χαμένο άλμπουμ της Ούρσουλα Λε Γκεν

H πολυβραβευμένη συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που πέθανε σαν σήμερα, το 2018, είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Todd Barton στη δημιουργία ενός φιλόδοξου πρότζεκτ που εκτείνονταν πέρα από τη συγγραφή.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Μπρους Τσάτουιν: Ένας αεικίνητος ταξιδιώτης

Πέθανε Σαν Σήμερα / Μπρους Τσάτουιν: Ένας αεικίνητος ταξιδιώτης

Ο αιώνιος ταξιδευτής, μυθιστοριογράφος και ταξιδιωτικός συγγραφέας περιπλανήθηκε στα πιο άβατα σημεία του κόσμου αναζητώντας το DNA των νομάδων και έζησε μια μυθιστορηματική ζωή που υπερβαίνει αυτήν που κατέγραψε στα βιβλία του.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

Σαν σήμερα έκανε πρεμιέρα / Γιατί ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» παραμένει ακαταμάχητος μετά από τόσα χρόνια;

Στις 19/12/2001 έκανε πρεμιέρα η «Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», το πρώτο μέρος του κινηματογραφικού άθλου του Πίτερ Τζάκσον που καθόρισε το σινεμά του φανταστικού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Το Cavern είναι ένα υπόγειο, μικρό, μακρόστενο μπουντρούμι. Άλλωστε αυτό ακριβώς σημαίνει και η λέξη! Αποτελεί όμως ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης- έχει εισιτήριο και πορτιέρη και όλος ο πεζόδρομος έχει μαγαζιά αφιερωμένα στους fab four. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι οι Λιβερπουρνιανοί αντιμετωπίζουν την ιστορία των Beatles σε σχέση με την πόλη τους, με την ίδια βαρύτητα που οι Λιοτοπίτες Χαλκιδικής θα έπρεπε να χαίρονται και να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι όταν ο τόπος τους όταν ακόμη λέγονταν Στάγειρα, γέννησε τον Αριστοτέλη.