Νιγηρία: Στρατιώτες και παραστρατιωτικοί σφάζουν υπόπτους για συμμετοχή στη Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Στρατιώτες και παραστρατιωτικοί σφάζουν υπόπτους για συμμετοχή στη Μπόκο Χαράμ Facebook Twitter
1

Ως τώρα γνωρίζαμε και έχουμε γράψει επανειλημμένως εδώ στη Lifo για τις ακρότητες της Μπόκο Χαράμ, της εξτρεμιστικής Ισλαμιστικής οργάνωσης που δρα κυρίας στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και θέλει να επιβάλλει τη δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στην περιοχή.

Η Νιγηρία των 150 εκατομμυρίων χωρίζεται σχεδόν ισομερώς στο Ισλαμικό Βορά και το Χριστιανικό Νότο.

Ανελέητες σφαγές ολόκληρων χωριών, απαγωγές κοριτσιών, πυρπολήσεις σπιτιών κ.ά. είναι κάποιες από τις μεθόδους που οι μαχητές της οργάνωσης χρησιμοποιούν κυρίως αλλόθρησκων, για να εκπληρώσουν το σκοπό τους.

Σήμερα όμως η Διεθνής Αμνηστία δημοσίευσε ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων και ένα βίντεο, σύμφωνα με τα οποία και ο στρατός της Νιγηρίας έχει προβεί σε ακρότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν και εγκλήματα πολέμου. Στο έργο του εναντίον της οργάνωσης φαίνεται ότι βρίσκει υποστήριξη και από παραστρατιωτικές ομάδες.

Στο βίντεο φαίνονται νιγηριανοί στρατιώτες, αλλά και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που βοηθούν το στρατό στο έργο του εναντίον της Μπόκο Χαράμ να κόβουν τους λαιμούς υπόπτων ως μέλη της Μπόκο Χαράμ και στη συνέχεια να πετούν τα πτώματά τους σε ομαδικό τάφο. Σε άλλο σημείο του βίντεο, φαίνονται πάλι στρατιώτες και παραστρατιωτικοί να ξυλοκοπούν άλλους υπόπτους και να τους οδηγούν σε ένα φορτηγό. Η Διεθνής Αμνηστία ισχυρίζεται ότι τα πτώματα αυτών των συλληφθέντων εμφανίστηκαν μετά από λίγες μέρες στο χωριό με σημάδια από σφαίρες στο κεφάλι και το θώρακα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο στρατός της Νιγηρίας αρνείται τις κατηγορίες και επιμένει ότι τα μέλη του ακολουθούν όλες τις διεθνείς πρακτικές στον πόλεμο εναντίον της Μπόκο Χαράμ. Εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι μελετούν το βίντεο ώστε να ανακαλύψουν τους υπεύθυνους πίσω από τέτοιες πράξεις και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και από τις δύο πλευρές μόνο φέτος. Στα τέσσερα χρόνια της δράσης της οργάνωσης υπάρχουν άλλα 3.600 θύματα.

 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Υπόθεση Πελικό: «Μού ζήτησε φωτογραφία με το πέος μου, μού έστειλε φωτογραφία της Ζιζέλ με πέντε άνδρες», ομολόγησε κατηγορούμενος

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Μού ζήτησε φωτογραφία με το μόριό μου, μού έστειλε φωτογραφία της Ζιζέλ με πέντε άνδρες», ομολόγησε κατηγορούμενος

Με την απολογία του τρίτου από τους 50 κατηγορούμενους συνεχίστηκε την Παρασκευή η πολύκροτη δίκη για τους βιασμούς της Ζιζέλ Πελικό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
"Η Νιγηρία των 150 εκατομμυρίων χωρίζεται σχεδόν ισομερώς στο Ισλαμικό Βορά και το Χριστιανικό Νότο."Και γιατί δεν διαχωρίζονται σε δύο κράτη,να βρουν την ησυχία τους;...multiculturalism my ass.