Εσύ πόσες φορές την ημέρα ελέγχεις το κινητό σου;

Εσύ πόσες φορές την ημέρα ελέγχεις το κινητό σου; Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με έρευνες των συνηθειών των χρηστών smartphones, ο μέσος χρήστης τσεκάρει το κινητό του από 110 έως 150 φορές την ημέρα. 

Μάλιστα όπως αναφέρει η αναλύτρια Mary Meeker, οι χρήστες ελέγχουν τα κινητά τους κατά μέσο όρο 23 φορές την ημέρα για νέα μηνυμάτα, 22 φορές για κάποια αναπάντητη κλήση και 18 φορές για να δούν τι ώρα είναι.

Εάν εντοπίζετε παρόμοια ψήγματα ψυχαναγκασμού και στη δική σας συμπεριφορά απέναντι στο smartphone, και επιθυμείτε να περιορίσετε το φαινόμενο, τότε η εφαρμογή Checky δημιουργήθηκε για εσάς!

Πρόκειται για μια πολύ απλή, δωρεάν εφαρμογή για κινητά με Android και iOS, που το μόνο που κάνει είναι να μετράει πόσες φορές και που ανοιγόκλείσαμε ημερησίως το κινητό μας για κάποιον από τους παραπάνω λόγους. Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, όπως αναφέρει ο δημιουργός τους, δεν αποθηκεύεται στους σέρβερ της εταιρείας, και σβήνονται όταν επιλέξει κάποιος να διαγράψει το app. Παράλληλα, ο χρήστης του μπορεί να μοιραστεί το 'σκορ' του στο Facebook και το Twitter.

Application όπως το Checky - υποστηρίζει ο δημιουργός του Alex Tew- στοχεύουν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση όλων μας με τα smartphone, βάζοντας ένα μέτρο στη χρήση τους. Ακόμα κι αν μετατρέψουν μια τέτοια σχεδόν ψυχαναγκαστική συνήθεια σε παιχνίδι, αφού "όλοι όσοι είδαν την εφαρμογή θέλουν να συγκρίνουν τα σκορ τους με το δικό μου. Εγώ έχω βάλει στόχο να μειώσω τις φορές που τσεκάρω το κινητό μου σε λιγότερες από 100 την ημέρα", ανέφερε ο Alex Tew.

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Τech & Science / Open Business: Η νέα πλατφόρμα κάνει την ίδρυση επιχειρήσεων διαδικτυακή και πιο εύκολη από ποτέ

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Open Business, της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον»
LIFO NEWSROOM
Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Tech & Science / Η επιστήμη έχει μια νέα θεωρία για την καταγωγή του φιλιού

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η προέλευση του φιλιού ανάγεται σε μια πρακτική περιποίησης των μεγάλων πιθήκων που χτενίζουν το τρίχωμα των οικείων τους με τα δάχτυλά τους και χρησιμοποιούν τα χείλη τους για να απομακρύνουν τα υπολείμματα.
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Τech & Science / Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Πάνω από 800 εκατομμύρια ενήλικες έχουν διαγνωστεί - Το 59% δεν λαμβάνει θεραπεία

Έκτακτη η ανάγκη για χρηματοδότηση φαρμάκων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων για έγκαιρη ανίχνευση και αποτελεσματική θεραπεία σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροπλάνα

Τech & Science / Γιατί επιστήμονες ζητούν να μειωθούν τα ίχνη που αφήνουν στον αέρα τα αεροσκάφη

Τα λεγόμενα «ίχνη συμπύκνωσης» που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα δεν μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, αλλά κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι συνεισφέρουν σημαντικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη
LIFO NEWSROOM
Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο σύμφωνα με επιστήμονες

Τech & Science / Οι σκύλοι μπορούν να αναγνωρίσουν έναν κακό άνθρωπο, σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που περιελάμβανε 34 σκύλους, δείχνουν ότι οι σκύλοι διαθέτουν ανεπτυγμένη κοινωνική νοημοσύνη και μπορούν να καταλάβουν πότε ένα άτομο δεν είναι αξιόπιστο
LIFO NEWSROOM
Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Τech & Science / Ο Ουρανός, ο παγωμένος πλανήτης - γίγας μπορεί να έχει παρεξηγηθεί επί σχεδόν 40 χρόνια

Ένα σπάνιο γεγονός ηλιακού ανέμου λάμβανε χώρα όταν το Voyager 2 της NASA πέρασε από εκεί το 1986, σύμφωνα με μια μελέτη, το οποίο επηρέασε αυτό που πιστεύαμε για τον αινιγματικό πλανήτη.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Να τη λέει ο πανέξυπνος δημιουργός (του start up)"Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία, όπως αναφέρει ο δημιουργός τους, δεν αποθηκεύεται στους σέρβερ της εταιρείας, και σβήνονται όταν επιλέξει κάποιος να διαγράψει το app. Παράλληλα, ο χρήστης του μπορεί να μοιραστεί το 'σκορ' του στο Facebook και το Twitter. Πηγή: www.lifo.grΆρα όλα τα στοιχεία αποθηκεύονται και αν κάποιος είναι τόσο συνειδητός χρήστης...μόνο τότε θα γίνουνε deleted. Τι καλά...ο Πατερούλης ξέρει και που έκλασα..ουπς... εννοώ έστειλα μύνημα
Γι αυτό ζητάει permissions πριν το κάνεις εγκατάσταση. Αυτό δεν ζητάει τίποτα.Το θέμα είναι ότι πολλοί το κοιτάνε για να δούνε και την ώρα και όχι αν έχουν ειδοποιήσεις κτλΛες και αν θέλουν να δούνε κάτι δεν μπορούνε. Μια λύσει έχεις: Μη μπαίνεις ποτέ στο internet και μη χρησιμοποιείς τηλέφωνο