Χαρδούβελης προς Τρόικα: Νόμος του κράτους πλέον οι 100 δόσεις

Χαρδούβελης προς Τρόικα: Νόμος του κράτους πλέον οι 100 δόσεις Facebook Twitter
11

Με μια ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις στις οφειλές του δημοσίου είναι νόμος του κράτους πλέον απαντά το υπουργείο Οικονομικών στις πληροφορίες ότι η Τρόικα ζήτησε με επιστολή της από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτό το νόμο λόγω του δημοσιονομικού του κόστους.

«Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί. Η συζήτηση με την τρόικα είναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Το μονο το οποιο θα επιθυμουσα,και μαλιστα διακαως,ειναι να γνωριζαν οι Ελληνες πολιτες τον κ.Χαρδουβελη(...και τον κ.Στουρναρα)εκ του "συνεγγυς".Στενα δηλαδη.Ολες οι βασικες αποριες τους θα εβρισκαν απαντηση.
Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να νομοθετεί προεκλογικές διευκολύνσεις χωρίς της έγκριση της Τρόικας, να κάνει ένα βήμα μπροστά... πού πας ρε Καραμήτρο;;;!!!
Όσο οι φόροι είναι εξωπραγματικοί δεν πρόκειται να εισπράξουν τίποτα ακόμα και 1000 δόσεις να βάλουν. Η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν μπορεί να συντηρήσει το υπερτροφικό δημόσιο που συνυπάρχει με ένα στρατό συνταξιούχων, ακόμα και 50άρηδων.Κανείς δεν πρόκειται να λιμοκτονήσει για να πληρώνονται στην ώρα τους μισθοί κι εφάπαξ βολεμένων.
ο στρατός των συνταξιούχων αποτελούσε εξίσου στρατό εργαζομένων που πλήρωναν τα ταμεία τους προκειμένου να εισπράττουν αργότερα σύνταξη την οποία κατακρεουργεί η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Συνταξιούχοι 50 χρονών υπάρχουν μόνο στα σώματα ασφαλείας και ιδιαίτερα στον στρατό. Το υπερτροφικό δημόσιο μεταφράζεται σε ελλείψεις καθηγητών, γιατρών και νοσοκόμων στα δημόσια νοσοκομεία, υπαλλήλων στις δημόσιες υπηρεσίες-μέχρι και στον ΟΑΕΔ και στο ΙΚΑ-, Τέλος προφανώς και οι εξωπραγματικοί φόροι δεν προορίζονται για τις πληρωμές μισθών και συντάξεων οι οποίες ελάχιστο μέρος των δημόσιων εξόδων καταλαμβάνουν
Οι εργαζόμενοι που πλήρωναν εισφορές (δηλαδή αυτοί του ιδιωτικού τομέα γιατί στο δημόσιο δεν πλήρωναν τίποτα, λογιστικές εγγραφές ήταν οι "εισφορές" τους) παίρνουν ψίχουλα μπροστά στα παχυλά εφάπαξ και συντάξεις των ΔΕΚΟτζήδων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή κλπ). Συμφωνώ ότι έχουμε ελλείψεις εκεί που υπάρχουν ανάγκες και υπερπληθώρα σε άχρηστους οργανισμούς, δεν είμαι κατά του δημόσιου τομέα γενικώς αλλά κατά του πελατειακού δημόσιου.
στο δημόσιο δεν πλήρωναν τίποτα, λογιστικές εγγραφές ήταν οι "εισφορές" τους Πηγή: www.lifo.grΒεβαίως,κοντά 1000 ευρώ κρατήσεις με αποτέλεσμα να παίρνεις 700,800 και 900 ευρώ με 30+ χρόνια προϋπηρεσία και μάλιστα προ κρίσης δεν είναι τίποτα κατ'εσέ.Τα εφάπαξ που φαγώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας με αποτέλεσμα χιλιάρικα κόσμου που ήταν στον τομέα της δημόσιας υγείας να τραβάνε τα μαλλιά τους παρομοίως,τίποτα.Βρε τι μαθαίνει κανείς.
@Captain HarlockΟι κρατήσεις αυτές που αναφέρεις δεν ήταν όμως πραγματικά λεφτά που έμπαιναν σε ένα ταμείο. Απλά το κράτος έλεγε αντί να δίνω 1500 ευρώ, δίνω 1000 και "κρατάω" 500. Στην ουσία έδινε 1000 ευρώ και τέρμα. Τα λεφτά που έδινε ο ιδιωτικός τομέας όμως ήταν αληθινά λεφτά που αν οι δικαιούχοι τους τα αποταμίευαν θα είχαν καλύτερες συντάξεις απ' αυτές που δίνει το κράτος σήμερα. Αποτέλεσμα, ένας οικοδόμος που δούλευε για χρόνια στην οικοδομή να παίρνει σύνταξη σήμερα 300 ευρώ με το ζόρι κι ένας αντίστοιχα χαμηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος π.χ. συνταξιούχος κλητήρας να παίρνει τουλάχιστον τα διπλά. Βασικά σύνταξη στο δημόσιο κάτω από 500 ευρώ δεν πρέπει να υπάρχει σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα. Αν δεν βλέπετε αυτή τη τεράστια αδικία εις βάρος των απλών ανθρώπων που δεν έτυχε να χωθούν σ' ένα κόμμα και να διοριστούν κάπου, κρίμα τα αριστερά σας φρονήματα...
Δηλαδή χαρακτηρίζεις «ψεύτικα λεφτά» τις αμοιβές εργαζομένων,λες και τις αμοιβές τους δεν τις είχαν δουλέψει.Με βάση το ποιος εργοδότης τα δίνει;Αυτό είναι το κριτήριο;Τα πραγματικά πλασματικά λεφτά ξέρεις που βρίσκονται...Αν τα λεφτά είχαν πραγματική αξία δεν θα τα δάνειζε κανείς,λέει και μια παροιμία πάντως.Ξέρω άτομα του δημοσίου που αν ήταν ΙΥ με την δουλειά που έχουν ρίξει θα έπρεπε να έχουν βιλλάρες πάντως.Αντιθέτως δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι.Και πες μου και για οικοδόμους σε παρακαλώ που σε πήρε ο πόνος τώρα.Κοίτα να δεις κάτι πράγματα όμως,οι οικοδόμοι πλειοψηφικά στήριζαν ένα κόμμα το οποίο ζητάει τα πάντα να είναι δημόσια.Κάτι έχεις χάσει που αυτοί μάλλον το κατάλαβαν.Αξιολόγηση και στην «αριστεροσύνη» πάνω στο πως την ορίζουν οι φίλοι του laissez-faire ξανά-ξεκινήσαμε;Νόμιζα πως αυτό είχε παλιώσει.
"Η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν μπορεί να συντηρήσει το υπερτροφικό δημόσιο που συνυπάρχει με ένα στρατό συνταξιούχων, ακόμα και 50άρηδων."Η λύση γι'αυτό ποια είναι λοιπόν κατ'εσέ; Να κοπούν οι συντάξεις αυτές; Πως θα ζήσουν μετά αυτοί, το σκέφτηκες; Ξέρεις, δεν πήραν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μίζες, ούτε έχουν κρυμμένα εκατομμύρια στην Ελβετία. Ας καταπολεμήσουν πρώτα τη φοροδιαφυγή αυτών που πραγματικά έχουν χρήματα και μετά ρίχνουμε τα βάρη κι αλλού.