Live

Σόιμπλε: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους

Σόιμπλε: Μην ψάχνετε αποδιοπομπαίους τράγους Facebook Twitter
2

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος που θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στη Βιέννη, παρόντος του αυστριακού ομολόγου του.

 «Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Τόνισε παράλληλα ότι «το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους», σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα αλλά και  η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε και την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «ασφαλώς δεν είναι μια χαμένη υπόθεση» αναφέροντας ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από εκείνες που προέβλεπε το πρόγραμμα στήριξής της.

«Παρ' όλες τις αμφισβητήσεις, η ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ήταν καλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν από το πρόγραμμα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει...

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ακόμη υπαρκτός, αλλά οι συνέπειες μία τέτοιας κίνησης θα ήταν απρόβλεπτες, προειδοποίησε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.  

2

Live

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια

Η κυβέρνηση θα πέσει εάν χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - Δεν έχω δει τον Κυριάκο τόσο κατεστραμμένο όσο ήταν όταν γύρισε από τα Τέμπη, είπε ως αδελφή του πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αν κρύψουμε το όνομα τότε πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί του. Άλλωστε γιαυτό ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ο Αντρέας για όλα φταίνει οι άλλοι, ποτέ εμείς, το κακό ΝΑΤΟ και η ΕΟΚ (με Αλέξη οι κακοί Γερμανοί και η ΕΕ).Πήρε λοιπόν την ευθύνη από πάνω μας, ξαλαφρώσαμε, "ανακτήσαμε" την αξιοπρέπεια μας κι όλα καλά.