F.T.: Σε αυτά απέτυχε ο Τσίπρας

F.T.: Σε αυτά απέτυχε ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
2

Με τα αποτελέσματα για την Ελλάδα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ασχολούνται σε άρθρο τους οι Financial Times, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας «συμφώνησε να επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει τη βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση της χώρας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η χθεσινή συμφωνία δεν αλλάζει τους όρους της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου αλλά δεν φέρνει και την Αθήνα πιο κοντά στη χρηματοδότηση των 7,2 δισεκ. Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχουν και πάλι αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και φόβοι ότι «η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε bank run».

Σύμφωνα με αξιωματούχους ο κ. Τσίπρας είπε στη συνάντηση ότι η ΕΚΤ στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία και ζήτησε να αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων.

Ο κ Ντράγκι απάντησε ότι η ΕΚΤ παρείχε περισσότερα από 100 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Αρνητική ήταν η απάντηση και στην προσπάθεια Τσίπρα να εξασφαλίσει μια δέσμευση για την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, ύψους 1,8 δισεκ. Μέσα στη σύσκεψη η κ. Μέρκελ ήταν αρνητική, ωστόσο φάνηκε περισσότερο θετική στη σύντομη συνέντευξη τύπου που έδωσε.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια