Νικολούδης: Δύσκολος ο έλεγχος στη λίστα Λαγκάρντ

Νικολούδης: Δύσκολος ο έλεγχος στη λίστα Λαγκάρντ Facebook Twitter
10

Εντολή να επισπευστούν οι έλεγχοι στις διάφορες λίστες καις τις ς offshore εταιρείες έδωσε ο υπουργός κατά της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, καθώς, όπως είπε υπήρχαν αργοί ρυθμοί ελέγχου.

Όπως είπε επίσης ο υπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της Χ.Α., από τις 766 offshore, έχουν ελεγχθεί οι 72 και είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε άλλες 365 offshore εταιρείες.

Για τον έλεγχο στον Σάμπι Μιωνή και στον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Σ. Παπασταύρου που τα ονόματά τους εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Νικολούδης είπε ότι πολύ πρόσφατα έδωσε εντολή να επισπευστεί ο έλεγχος.

Τόνισε πάντως ότι ειδικά για τη Λίστα Λαγκάρντ «υπάρχει εξαιρετική δυσκολία στον έλεγχο αφού η Ελβετία αρνείται να δώσει πληροφορία, καθώς θεωρεί ότι η λίστα είναι παράνομα κτηθείσα».»

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τις λίστες αυτές δεν τις χρησιμοποιείς ως τεκμήρια αλλά ως ενδείξεις και μάλιστα χωρίς πολύ δημοσιότητα. Καλεί η εφορία το "όνομα" και προειδοποιεί αφού έχει ξεψαχνίσει όλο το φάκελο. Αν περίμεναν ότι θα παν στους Ελβετούς και θα τους έλεγαν δώστε μας τα στοιχεία και αυτοί απλά θα απαντούσαν "ναι φυσικά ότι θέλετε" είναι χαζοχαρούμενα επικίνδυνοι...
Μενω έκθαμβη!!!! Αυτη η λιστα Λαγκαρντ τελικα δεν μπορει να αξιοποιηθει??τι ανακαλύπτει αυτη η κυβέρνηση! δεν υπάρχει αλλη λυση, γρηγορα στο Συνταγμα να διαδηλώσουμε κατα των Ελβετικών τυρόγαλων!εξεταστικες για προεκλογικες μπαρουφες γινονται ή το συνταγμα δεν έχει προβλεψει?Λιστα Λαγκαρντ ολιγον δυσκοληΤα νταούλια ουτε που ακούστηκανΤο μνημόνιο ειναι εδω ενωμενο δυνατοΗ Μερκελ εχει πει με μεγαλη ανεση πολλαπλά οχι και τα λεει και μεσημερι και βραδυη μονη προεκλογική ατακα που μαλλον μενει να δουμε ειναι το πηδημα
Αντιπαραβάλλετε αυτή τη δήλωση με το email Βαρουφάκη για να καταλάβετε το βαθμό συντονισμού της κυβέρνησης.Βέβαια σε 10 λεπτά θα έχει υπάρξει διάψευση / διευκρίνηση από "πηγές".
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!Αφού οι άλλοι δεν κατάσχεσαν δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ από τις Ελβετικές τράπεζες επειδή ήταν Γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου!Η πατριωτική κυβέρνηση των συνιστωσών και του Ψεκασμένου δεν έχει πάρα να κουνήσει το μικρό της δαχτυλάκι και θα έρθει ποταμός χρήματος.
Πρόσεχε τι υπερασπίζεσαι σύντροφε... εκτείθεσαι.Αν οι άλλοι συνάντησαν δυσκολίες, γιατί δεν έκαναν το απλό: Μια δημόσια δήλωση σαν αυτή, να μας πουν ότι "Οι Ελβετοί δεν συνεργάζονται";Αφού υποτίθεται πως τους έκανε εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει έλεγχο (δεν αμφιβάλλω), ας το αποδείξουν εμπράκτως πως έχουν πρόθεση συνεργασίας...Εκτός αν είναι οι άλλοι, οι τωρινοί ΚΑΙ οι Ελβετοί ψεκασμένοι και λένε όπου βρεθούν και όπου σταθούν πως υπάρχει ΠΟΤΑΜΟΣ χρήματος. Κάτι θα ξέρεις.
Περίμεναν τον ταχυδακτυλουργό Αλέξη. Μαζί με το σκίσιμο του μνημόνιου θα ξετρύπωνε και τη λίστα Λαγκάρντ μαζί και τη Siemens. 3 σε 1 όπως στο supermarket.
Την παλεύετε ρε ντριμ τιμ των σχολίων;Ο Φαλσιανί, η Λαγκάρντ και η Μέρκελ (ανάμεσα σε άλλους και ανάμεσα σε άπειρα δημοσιεύματα, όχι μόνο από την Bild), μας κουνάνε το δάχτυλο ότι δεν ασχοληθήκαμε με τις λίστες, ότι είμαστε η μόνη χώρα που δεν έβγαλε κάτι από όλο αυτό. Είχαν δίκιο. ΟΝΤΩΣ οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν προσπάθησαν, δεν ζήτησαν τα στοιχεία και δεν έκαναν τίποτα."Όπως αναφέρει το Μαξίμου, οι ελβετικές αρχές είχαν εκφράσει τότε την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία.Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση."http://www.kathimerini.gr/809934/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/synanthsh-varoyfakh-nikoloydh-me-ton-elveto-yf-oikonomikwnΑπ' ότι φαίνεται, βρέθηκε Ελληνική Κυβέρνηση που ασχολείται.. μιας και όντως μέχρι σήμερα ακόμα είμαστε η μονη χώρα που δεν αξιοποίησε τα στοιχεία και τελικά οι ίδιοι που κουνάνε το δάχτυλο μας μπλοκάρουν.Όοοοόλο αυτό εσείς το βρήκατε αφορμή για να κάνετε πάρτι και να πείτε πως "δεν γίνεται" να ελεγχθεί και να παταχθεί η φοροδιαφυγή, σαν δηλαδή να μας κουνάτε το δάχτυλο και να λέτε ότι τους φοροφυγάδες δεν θα τους αγγίξει ποτέ κανείς, σαν να συμφωνείτε και να σας αρέσει όλο αυτό.Και ξαναλέω: Εκτίθεσαι.Όσο κάποιοι παλεύουν για να βρουν μια άκρη, κάποιοι χαίρονται που συναντάνε δυσκολίες, ενώ ζητάνε το αίμα όσων (υπερ)φορολογούνται άδικα.Το να υποστηρίζεις οτιδήποτε ανέντιμο, ανήθικο και διαπλεκόμενο.. δεν είναι ακριβώς λόγος για να πανηγυρίζεις και να νομίζεις -τάχα μου- πως "OWNED".Άσε που τίποτα δεν τελείωσε, το ψάξιμο συνεχίζεται.. και θα βρεθεί η άκρη, για αυτό να είσαι σίγουρος.