Μάρδας: Τα βρήκαμε τα 400 εκατομμύρια

Μάρδας: Τα βρήκαμε τα 400 εκατομμύρια Facebook Twitter
SOOC
7

Βρέθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με το κενό των 400 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, όπως διαβεβαίωσε πριν από λίγο ο αν. υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.  

Όπως είπε στο Star ο υπουργός τα λεφτά βρέθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία.  «Επικοινώνησαν μαζί μας ασφαλιστικά ταμεία και μας ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα 400 εκατ.», είπε. Ο Δημ. Μάρδας υποστήριξε μάλιστα ότι βρέθηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από τα 400 εκ.. Σκοπός του υπουργείου Οικονομικών είναι να καλύψει ακόμα και τα δυσμενέστερα σενάρια, που υπάρχουν ως το τέλος Μαϊου, τόνισε.

"Αντιμετωπίζουμε προβλήματα ρευστότητας από τότε που αναλάβαμε, αλλά τα λύνουμε καθημερινά" δήλωσε ο κ. Μάρδας. «Είμαστε σε οριακό σημείο από το Φλεβάρη που αναλάβαμε και αντιμετωπίζουμε τα  ίδια προβλήματα ρευστότητας και τα λύνουμε», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σε δηλώσεις του ο κ. Μάρδας είχε αποκαλύψει ότι από το οικονομικό επιτελείο λείπουν 400 εκ. για την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το κράτος, δεν έχει 400 εκατ. για να τα δώσει στα Ταμεία να πληρώσουν τις συντάξεις, και τα ταμεία δανείζουν το κράτος για να τα δώσει μετά στα ταμεία για να πληρώσουν τις συντάξεις... Νέα Οικονιμική Πολιτική (ΝΕΠ).Καλά έλεγε ο Γλέζος ότι θα κάνουν εσωτερικό υποχρεωτικό δανεισμό. Έρχεται σιγά σιγά.