Κουρουμπλής: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία

Κουρουμπλής: Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
10

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά τα νοσοκομεία» διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στoν ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά. Πρόσθεσε «υπάρχει εξαίρεση για τους φορείς εκείνους, τα αποθεματικά των οποίων είναι απαραίτητα για τις επόμενες 15 ημέρες».

«Δεν υπάρχει πουθενά ρητή δική μου εντολή, αλλά μια τυπική υπηρεσιακή διαβίβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προς τα νοσοκομεία» τόνισε, ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία -που ζήτησε χθες την παραίτησή του- «να διαβάζει καλύτερα».

«Είναι αδιάβαστοι, τεμπελιάζουν και δεν δίνουν σημασία στα γραπτά» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Να μας πούνε τι προϋπολογισμούς ψηφίζανε για να τους διαχειριστούμε εμείς σήμερα. Προκειμένου να παρουσιάζουν ψεύτικα πλεονάσματα, έπρεπε να δώσουν στον ΕΟΠΥΥ 1 δισ. ευρώ και έδωσαν 560 εκατ. ευρώ. Αυτοί είναι εκείνοι που κλαυθμυρίζουν για την υγεία...».

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Ένας χρόνος από το δυστύχημα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη - Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ουδεμία ενημέρωση υπάρχει, ουδείς ανέλαβε την ευθύνη της απώλειας αυτών των ζωών και επικρατεί  πλήρης άγνοια για τη διοικητική και δικαστική έρευνα», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι οι τελευταίοι που θα πρέπει να μιλάνε για τα οικονομικά προβλήματα των νοσοκομείων, όταν έδωσαν την έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος να μετατρέψει τα αποθεματικά τους σε Ελληνικά Ομόλογα μία ημέρα πριν το PSI πριν από λίγα χρόνια.
Τι σχέση έχει το ότι ψήφισε το πρώτο μνημόνιο με το PSI (2012);Άσε που, το αν ψήφισε κανείς ή όχι (τότε) το πρώτο μνημόνιο, έχει σχέση με λίγα πράγματα.Και ο κ. Οικονόμου για παράδειγμα ΔΕΝ ψήφισε το 1ο μνημόνιο, δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο βασικά, αλλά αφού ψήφισε Σταύρο Δήμα, πήγε στην μνημονιακή ΝΔ.Η οποία ΝΔ, με Σαμαρά στην ηγεσία ήδη, ΔΕΝ ψήφισε το 1ο μνημόνιο (πλην Ντόρας, την οποία για αυτόν τον λόγο την διέγραψε... για να την μαζέψει πάλι μετά, όταν πια είχαν αποφασίσει πως θα ψήφιζαν μνημόνια).Το ΛΑΟΣ, επίσης ψήφισε το 1ο μνημόνιο, αλλά καταψήφισε το 2ο, εκτός φυσικά του Άδωνι, που του φάνηκε light το μνημόνιο και θα ήθελε να είναι λίγο πιο σκληρό.Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το PSI και την απώλεια των ταμείων είπαμε;
Για αυτό καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο το 2012 και τον διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ. Να σου θυμίσω ότι μετά το δεύτερο μνημόνιο προχώρησαν στο "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.
Και οι 2 καταλαβαίνετε πολύ καλά τι σχέση έχει. Οσο και να προσπαθείτε να πείσετε ότι η κυβερνηση προέρχεται από παρθενογέννηση μάταιος κόπος.Επίσης είναι τουλάχιστον θράσος να λες όπως λέει η υπουργάρα σας ότι για τα νοσοκομεία φταίνε οι μνημονιακές πολιτικές και συ να ρίχνεις τον πρώτο λίθο.
Για τα περί μεταμέλειας και λοιπά στο δεύτερο μνημόνιο ένα πράγμα θα σου πω.Φοβήθηκε τη λαική οργή και το γεγονός ότι δεν θα ξανάβγαινε βουλευτής για αυτό έγινε ανεξάρτητος.Αν δεν ήταν πολιτικάντης θα είχε παραιτηθεί και από βουλευτής δε το έκανε όμως γιατί η καρέκλα του βουλευτή είναι γλυκιά άσε δε που ετοίμαζε το φλερτ με τον Τσίπρα. Όσο για τον Άδωνη περιμένεις από μένα που είμαι εναντίον των γυρολόγων πολιτικών να πάρω το μέρος του?Αστεία πράγματα.
Μα δεν υπερασπίζομαι τον Κουρουμπλή, ούτε τον καταδικάζω όμως, όπως και κανέναν από αυτούς που ανέφερα (όχι για αυτόν τον λόγο τουλάχιστον), ούτε υποθέτω πως υποστηρίζεις τον Άδωνι, δεν με νοιάζει κιόλας.Η ερώτηση παραμένει όμως, τι σχέση έχει όλο αυτό με την κουβέντα για τα αποθεματικά, το PSI και τις απώλειες;Το PSI ήρθε μετά, το πρώτο Μνημόνιο ελάχιστη σχέση είχε με τα ταμεία.http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7_%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82_2010-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1#.CE.9C.CE.BD.CE.B7.CE.BC.CF.8C.CE.BD.CE.B9.CE.BF_.CE.BA.CE.B1.CE.B9_.CF.84.CF.81.CE.AF.CF.84.CE.BF_.CF.80.CE.B1.CE.BA.CE.AD.CF.84.CE.BF_.CE.BC.CE.AD.CF.84.CF.81.CF.89.CE.BD_.CE.BB.CE.B9.CF.84.CF.8C.CF.84.CE.B7.CF.84.CE.B1.CF.82
mamaΤο ξέρω ότι δεν υπερασπίζεσαι τον Κουρουμπλή όμως αν ρωτήσεις τον Πάνο θα σου πει πως το PSI ήρθε σαν αποτέλεσμα του μνημονίου I.Αν δεν είχαμε μπεί στο μνημόνιο I δε θα μπαίναμε στο ΙΙ με το PSI και τώρα στο ΙΙΙ. Και να το ξέρεις το ΙΙΙ θα έχει την υπογραφή του Πάνου.Προλαβαίνεις να την κάνεις όσο είναι νωρίς.