Να πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας

Να πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας Facebook Twitter
5

 

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, αρκετοί άνθρωποι να μη γνωρίζουν κάθε πότε θα πρέπει να πλένουν αντικείμενα που χρησιμοποιούν καθημερινά. Προς τιμήν μιας καθαρής άνοιξης, αποφασίσαμε να παραθέσουμε μια λίστα με τη συχνότητα που πρέπει να πλένετε τα πράγματά σας, αλλά και χρήσιμες οδηγίες για να μη χαθείτε στον κόσμο της υγιεινής.


1.

Τα χέρια σας

Mayo clinic μας δίνει ξεκάθαρα παραδείγματα με τις κατάλληλες στιγμές για να πλύνετε τα χέρια σας:

-Μετά τη χρήση της τουαλέτας

-Μετά το παιχνίδι με τα ζώα

-Μετά το φτέρνισμα. Ακόμα κι αν φτερνιστείτε σε χαρτομάντηλο.

-Κατά την έξοδο από ένα νοσοκομείο ή αφού έχετε έρθει σε επαφή με κάποιον άρρωστο.

-Αφού έχετε κατεβάσει τα σκουπίδια


2.

Τα σεντόνια

Πλένετε τα σεντόνια σας συχνά. Aν είναι δυνατόν μία φορά την εβδομάδα. Μπορεί να μην το βλέπετε με γυμνό μάτι, αλλά τα σεντόνια σας είναι γεμάτα με ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας, λιπαρότητα, σωματικά υγρά, ακόμη και σάλια.

Πλύνετε με ζεστό νερό και στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν σιδερώστε τα.


3.

Τα αυτοκίνητά σας

Eίτε προτιμάτε το πλυντήριο αυτοκινήτων είτε το πλύνετε μόνοι σας στο δρόμο, έχετε στο μυαλό σας τον ορίζοντα των τριών εβδαμάδων.

Σύμφωνα με το CNN.com, αν το παρκάρετε έξω ή εκεί που ζείτε υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες, το πλύσιμο του αυτοκινήτου σας μία φορά την εβδομάδα θα προστατεύσει το φινίρισμά του.


4.

Τα σκυλάκια σας

Αν το σκυλάκι σας μυρίζει, πλύντε το αμέσως.

Συνήθως όμως ένα μπάνιο μία φορά το μήνα είναι αρκετό.


5.

Τα τζιν

Εάν έχουν λεκέδες, μην διστάσετε να βάλετε τα αγαπημένα σας τζιν στο πλυντήριο.

Αν όχι, το πλύσιμο τους μετά από κάθε τέσσερις ή πέντε φορές που το έχετε φορέσει, είναι ιδανικό. Προσοχή! Αν τα πλένετε πολύ συχνά μπορεί να φθαρούν ή να κάνουν τρύπες.


6.

Τους στηθόδεσμους

Το CNN μας διδάσκει πώς γίνεται η σωστή συντήρηση των σουτιέν:

Ένας γενικός κανόνας είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να φοράτε το ίδιο σουτιέν δύο ημέρες στη σειρά. Φορέστε τα σουτιέν σας εναλλάξ, και δώστε στο καθένα τουλάχιστον 24 ώρες για να αναπνεύσει-ανακάμψει πριν το φορέσετε πάλι. Με το κατάλληλο rotation, μπορείτε να φοράτε αρκετές φορές το ίδιο σουτιέν μεταξύ των πλύσεων.

7.

Τα στρώματα

Ίσως να μην έχετε πλύνει ποτέ το στρώμα σας γιατί θεωρείτε ότι είναι τεράστια ταλαιπωρία, αλλά και γιατί δε μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο βρώμικο μπορεί να είναι.

Κατανοητό. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις γι' αυτό. Δεν χρειάζετε να κουραστείτε πολύ. Απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 

Κάθε έξι μήνες, καθαρίστε το έτσι:

- Σκουπίστε το με την ηλεκτρική σκούπα (βάζοντας το κατάλληλο εξάρτημα). Η ηλεκτρική σκούπα θα απορροφήσει μεγάλο μέρος των όσων ανεπιθύμητων βρίσκονται επάνω.

- Καθαρίστε το επιφανειακά με υγρό καθαρισμού (σαπούνι). Μη βάλετε πολύ, ώστε να μην απορροφηθεί από το στρώμα, διότι η υγρασία δημιουργεί μούχλα.

 
8.

Την τσάντα σας

Προς το συμφέρον της υγιεινής και της λογική σας, καθαρίστε τη μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το CNN.com, οι τσάντες και τα πορτοφόλια φέρουν μερικές φορές τα ίχνη του βακτηρίου E. coli. Βεβαιωθείτε ότι πορτοφόλι, η τσάντα ή το σακίδιο σας είναι καθαρά, και δεν έχετε συλλογή από μικρόβια στο εσωτερικό.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Μέσα από τον θεσμικό του ρόλο στο Pharma Innovation Forum και την πολυετή εμπειρία του στο τιμόνι μιας κατεξοχήν βιοτεχνολογικής φαρμακευτικής εταιρείας, ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, έχει βαθιά γνώση των απεριόριστων δυνατοτήτων της καινοτομίας και του αντίκτυπου που έχουν στη χώρα μας το clawback και η απουσία σταθερού πλαισίου συνεργασίας με την πολιτεία. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Χαραλαμπίδης χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Υπερβολές! Ένας λογικός αριθμός μικροβίων κάνει πολύ καλό καθώς βοηθά τον οργανισμό μας να τα γνωρίζει κ να τα καταπολεμά. Επίσης τα παιδιά που μεγαλώνουν με υπερβολές, αποστείρωση, τίγκα στη χλωρίνη και τα αντιβιοτικά αρρωσταίνουν πολύ πιο εύκολα.
Εγώ που πλένω τα χέρια μου συχνά και αποφεύγω όσο μπορώ τα μικρόβια (βέβαια στην καθημερινότητα σου βρίσκεσαι σε επαφή με πολλά θελεις δεν θέλεις) δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ ενώ άλλοι που είναι απροσεκτοι τους βλέπω συνέχεια συναχωμενους. Εννοείται ότι είναι πολλοί οι παράγοντες βέβαια but still..
´μετά σιδερώστε τα σεντόνια σας´ ναι άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω. Το πλύσιμο είναι υπεραρκετό, έχουμε καταντήσει υποχόνδρειοι. Και σε ποιον συνήθως πέφτει το βάρος του σιδερώματος σ´ένα αντρόγυνο; Για αυτό κορίτσια παρατήστε τα σιδερώματα και βγείτε για καφέ, όλα τ´αλλα είναι βλακείες.