Έγγραφο βόμβα από ΔΝΤ: Κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούνιο

Έγγραφο βόμβα από ΔΝΤ: Κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούνιο Facebook Twitter
16

 

Έγγραφο βόμβα από ΔΝΤ: Κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούνιο Facebook Twitter

Έγγραφο με ημερομηνία 14 Μαΐου που αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει πιθανότητα το ελληνικό κράτος να αποπληρώσει ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους διεθνείς εταίρους» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο Paul Mason του Channel 4. Από το δημοσίευμα του Channel 4 News σημειώνεται πως η καταβολή των δόσεων προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ και πως αυτή η αποπληρωμή κρίνεται εξαιρετικά ευάλωτη.

Tο υπόμνημα του ΔΝΤ το οποίο έχει στην κατοχή του και το Pressproject.gr επιβεβαιώνεi την πρόσφατη πρόοδο στις διαπραγματεύσεις όσον αφορά τον ΦΠΑ και το νέο φορολογικό σύστημα αλλά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα και η αυξανόμενη ένταξη μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων θα κάνουν πολύ κρίσιμη την επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα, η οποία φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την περίπτωση κάλυψης της δόσης προς το Ταμείο.

Έγγραφο βόμβα από ΔΝΤ: Κίνδυνος χρεοκοπίας τον Ιούνιο Facebook Twitter

Το απόρρητο έγγραφο αναφέρεται στα εκκρεμή ζητήματα όπως στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, τα εργασιακά και την επαναπρόσληψη 4000 δημόσιων υπαλλήλων και αναφέρουν ότι αυτά αποτελούν εμπόδιο για την τελική συμφωνία μέσα στην εβδομάδα.

Το ίδιο έγγραφο αποκαλύπτει σημαντικές διαφορές στην εκτίμηση μεταξύ ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ που θα μπορούσαν να επιφέρουν αποτυχία στις διαπραγματεύσεις.

Από το Press Project σημειώνεται πως η ΕΕ φαίνεται να αναζητεί μια συμφωνία που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να υποστηρίζει την ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά το ΔΝΤ αντιμετωπίζει πρόβλημα εξαιτίας του καταστατικού του που δεν του επιτρέπει πολιτικές "quick and dirty".

Στο έγγραφο καταγράφονται επίσης και τα σημεία σύγκλισης όπως η συμφωνία για μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα κάτω του 3% στα επόμενα δύο χρόνια αλλά και πάλι σε άλλο σημείο γίνεται σαφές ότι «καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει μέχρι να υπάρξει πλήρης συμφωνία» και καταλήγει λέγοντας ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και να μην επισκιαστεί η εντολή του Ταμείου».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου αναφέρεται ότι «Παρόλο που το προσωπικό του ΔΝΤ τόνισε ότι δεν πιέζουν τους Ευρωπαίους εταίρους για ανακούφιση του χρέους την ίδια ώρα σημείωσε ότι τα νούμερα πρέπει να ταιριάξουν, και κυρίως παρατηρήθηκε πως υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ μεταρρυθμίσεων και βιωσιμότητας.», ουσιαστικά κριτικάροντας τα ίδια τα μέτρα που προτείνονται αφού όσο εφαρμόζονται πολιτικές λιτότητας τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Το ΔΝΤ σε αντίθεση με την ΕΕ δεν μπορεί να παραβλέψει αυτή την λεπτομέρεια.

Το έγγραφο σημειώνει επίσης ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και το συνολικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να δεχτεί έντονες πιέσεις και πως υπάρχει δραματική επιδείνωση στην κουλτούρα πληρωμής των χρεών.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Πιο "ακρως απορρητο" εγγραφο....πεθαινεις..χα χα χα!Το ανιψακι μου 9 χρονων...εχει πιο απορρητα!Δεν μας κανει εντυπωση το εγγραφο. Μια αποδειξη του ποσο εχει ξεφυγει απο το καταστατικο και το σκοπο που ιδρυθηκε το ΔΝΤ. Χρονια τωρα η οργανωση εμπλεκεται στα εσωτερικα των χωρων που προσφευγουν σε αυτο, με το χειροτερο τροπο. Οι εμμονες στο Αγγλικο δικαιο και στα χρονοδιαγραμματα που το ιδιο επιβαλει, εχει και στο παρελθον οδηγησει χωρες στην εξαθλιωση. Η Ελλαδα δεν αποτελει εξαιρεση. Το γεγονος ειναι οτι το ΔΝΤ ξεφευγει απο την δεοντολογια εκβιαζοντας τα θυματα του με "διαρροες" σαν και αυτην! Νομικα εκβιασμος=επαχθες, οι ιδιες πολιτικες του ΔΝΤ οδηγησαν στην εκρηξη του Ελληνικου χρεους.
Δεν χρειάζονται έγγραφα. Τον Ιούνιο πρέπει να επιστρέψουμε 2,62 δις (1,416 δις στο ΔΝΤ), το Μάιο ηταν "μονο" 1,09 και τον Απρίλιο 0,62 δις. Τα Ταμεία (τα) άδειασαν, θα γίνει μπαμ... ΥΓ. Ιούλιο 5,12 δις υποχρεώσεις
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, άλλωστε ασκώ έντονη κριτική στην κυβέρνηση λόγω αντίθετης ιδεολογίας. Ίσως δεν έγινε κατανοητός, το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό σχετικά με τα "απόρρητα" έγγραφρα που διαρρέουν με τόση ευκολία! Το ότι έχουμε πιάσει πάτο και είμαστε πανί με πανί είναι δεδομένο, εννοείται.
Άρα JHL να πάρουμε άλλο ένα δάνειο να ξεχρεώσουμε σωστά; Και νέα μέτρα φυσικά, και μετά από ένα χρόνο πάλι εδώ θα είμαστε να αναρωτιόμαστε αν θα έχουμε να πληρώσουμε τις δόσεις, και πάλι θα παραμονεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας, και πάλι θα πάρουμε άλλο δάνειο για να πληρώσουμε τις δόσεις με νέα μέτρα φυσικά. Βλέπετε που πάει όλο αυτό ή μόνο εγώ το βλέπω; Θέλουμε βοήθεια και ναι μιλάω για διαγραφή χρέους, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!
Ας χρεοκοπήσουμε αρκεί να μη μειωθούν οι επικουρικές. Τελικά πόσοι είναι οι Έλληνες που παίρνουν επικουρικές ρε παιδιά; Να ξέρουμε για πόσους θα θυσιαστούμε οι υπόλοιποι...
Σε ότι αφορά τις επικουρικές είναι καμιά 10ρια χιλιάδες που λαμβάνουν ανω των 500 ευρώ . Ακόμη και ολόκληρη να τους την κόψεις δε θα κερδίσεις ως κράτος περισσότερα απο 50.000.000 ετησίως ήτοι 6,6% της δόσης που πληρώσαμε προχτές.Ξέρεις όμως ... ένα άλλο θέμα εκτός από τις επικουρικές είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα ... υποθέτω ότι και εδώ συμφωνείς με τους δανειστές και κρίνεις ότι δεν πρέπει να θυσιαστούμε ούτε για αυτούς ... ή κάνω λάθος;Ενα άλλο θέμα είναι και οι γενικευμένες αυξήσεις φόρων .. Αλλά ας μην αντιδράσουμε ούτε για αυτό, οι δανειστές έχουν πάντα δίκιο έτσι;Καιρός να αντιληφθούμε ότι το θέμα είναι πρώτα και κύρια ΠΟΛΙΤΙΚΟ και μετά ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. Δεν είναι ότι θέλουνε να νοικοκυρέψουν κάτι - στόχος είναι η απαλοιφή της λέξης "προοπτική" από την Ελληνική γλώσσα ... Αλλά τι λέω τώρα - ψιλά γράμματα ... θα σου φταίει πάλι κανένας δημόσιος υπάλληλος!!!
1. Οταν έχεις 1.500.000 ανεργους το θέμα δεν ειναι να μη γινουν απολύσεις, αλλα το πώς θα γίνουν προσλήψεις.Το όριο των απολύσεων περιορίζει τις προσλήψεις ξεκάθαρα. Αν ξέρεις πως προσλαμβάνοντας εναν υπάλληλο τον παντρεύεσαι, θα αποφύγεις πάση θυσία να προσλάβεις.
Βασικά, έχουμε χρεωκοπήσει εδώ και καιρό, σε όλα τα επίπεδα, απλά, όπου να'ναι τελειώνει κι ο ενδοφλέβιος ορός. Σκέφτομαι ότι είναι δύσκολο να μετακομίσουμε και τα 9 εκατ, κάτοικοι για άλλες πολιτείες, οπότε θα πρότεινα, να μετακομίσουν όλοι οι πολιτικοί και να πάρουν και τους πελάτες τους μαζί, να ησυχάσουμε οι υπόλοιποι..
Καλή ερώτηση ... χθες το βράδυ πιστώθηκαν χρήματα πετρελαίου θέρμανσης (ένας από τους δικαιούχους είναι συγγενικό μου πρόσωπο) ... η χρεωκοπία είναι δίπλα μας ή μακρυά μας;;;; to be or not to be?
Ως γνωστόν, όλα αυτά είναι ψέμματα των εκβιαστων δανειστών που επιμένουν να μη μας δανείζουν με τους δικούς μας όρους. Γνωστοί παλιάνθρωποι. Δεν έχουν ακόμα καταλάβει οτι τώρα "βαραμε εμείς τα νταούλια" γιατί, εκτός των αλλων, είμαστε και "υπερήφανοι". Και επίσης οτι είμαστε " κυρίαρχος" λαός που έχει δώσει "νωπή εντολή" να τον δανείζουν όσα θέλει και αγύριστα...Φιρι φιρι το πάνε να τους τραβήξουμε κανένα δημοψήφισμα και να ψαχνονται! Μα δε φοβούνται μην "τα κάνουμε όλα Κούγκι"?Νομίζουν οτι παίζουμε?