Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για δημιουργία εθνικής λοταρίας

Πρόταση Κόκκαλη σε Βαρουφάκη για δημιουργία εθνικής λοταρίας Facebook Twitter
5

Τη δημιουργία εθνικής λοταρίας πρότεινε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με το Βήμα. Την πρόταση, που φέρεται να έγινε πριν από τρεις ημέρες, γνωστοποίησε σήμερα ο ίδιος στη γενική συνέλευση της Intralot.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέτοχοι μπορεί να είναι ολοκληρωτικά το Δημόσιο και Ταμεία και να δοθεί η διαχείριση σε έμπειρο ιδιώτη του χώρου μετά από διεθνή διαγωνισμό. Υποστήριξε ότι το τίμημα για 10ετή παραχώρηση μπορεί να ανέλθει σε 250 εκατ. ευρώ, ενώ τα ετήσια έσοδα για το κράτος μπορεί να ανέλθουν σε 500 εκατ. ευρώ.

Ο Σ. Κόκκαλης σημείωσε πως «τυχόν αντιδικίες με τον ΟΠΑΠ για θέματα μονοπωλίου, τα κόστη θα τα αναλάβει ο ιδιώτης που θα έχει το μάνατζμεντ», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο ιδιώτης να έχει το μονοπώλιο στο τζόγο γιατί τώρα τον ΟΠΑΠ τον έχουν οι Τσέχοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για αντιδράσεις του ΟΠΑΠ, είπε ότι «δεν απαγορεύεται να στηθεί εθνική λοταρία αλλά σίγουρα οι μέτοχοί του θα προβάλουν διεκδικήσεις από το κράτος». «Τις έχουμε μελετήσεις τυχόν τέτοιες διεκδικήσεις και δεν τρομάζουν», πρόσθεσε σύμφωνα με το Βήμα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Παλιός καλός Κόκκαλης. Μου αρέσει που μιλάει για τον εαυτό του και την εταιρεία του χωρίς να κατονομάζεται... Πάντως αν γίνει δεκτή η πρόταση του θα σιγουρέψω 100% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο και χειρότερο ΠΑΣΟΚ (από 95% που είμαι τώρα).