Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο

Οι 6 μεγαλύτεροι μύθοι για τον γυναικείο κόλπο Facebook Twitter
Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".
5

via

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Journal of Sexual Medicine έκανε μία έρευνα πάνω στο θέμα της γυναικείας εκσπερμάτωσης και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γνωστό και ως "squirting" είναι στην πραγματικότητα "η αθέλητη ροή ούρων κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης". 

Ποιοι άλλοι μύθοι κυκλοφορούν γύρω από τον γυναικείο κόλπο, εξαιτίας έλλειψης πληροφοριών για τη γυναικεία ανατομία;

1.

Αν κάνεις πάρα πολύ σεξ, θα "χαλαρώσεις" εκεί κάτω, με αποτέλεσμα να μην το ευχαριστιέται τόσο ο παρτενέρ σου

Όπως εξηγεί ο ειδικός σεξολόγος Michael Castleman στο Psychology Today, ο κόλπος είναι τρομερά ελαστικός και σχεδιασμένος να διαστέλλεται και να συστέλλεται κατά τη διάρκεια του σεξ και μετά από αυτό. "Η ερωτική πράξη δεν τεντώνει μόνιμα τον κόλπο", γράφει. "Η διαδικασία της χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, και της σύσφιξης αργότερα, συμβαίνει ανεξάρτητα με τη συχνότητα που μία γυναίκα κάνει σεξ". 

Υπάρχει μόνο μία εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα: Οι γυναίκες που έχουν γεννήσει πολλές φορές. Παρόλο που ο γυναικείος κόλπος αποκαθίσταται στους έξι περίπου μήνες μετά τη γέννα, ο Castleman εξηγεί ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα. "Εάν τεντωθεί πάρα πολύ και πολλές φορές, με την πάροδο του χρόνου κουράζεται και δεν επανέρχεται πλήρως". Αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας, καθώς οι μύες του κόλπου κουράζονται με τη γήρανση. 

Σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει μια πολύ απλή λύση, οι ασκήσεις Kegel, οι οποίες σύμφωνα με έρευνες αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη της περιοχής, μειώνουν την ακράτεια και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο έντονους οργασμούς. 

2.

Ο κόλπος σου μυρίζει άσχημα

 

Εκτός και αν υποφέρεις από κάποια μόλυνση, κάτι το οποίο μάλλον θα ήξερες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Ο κάθε κόλπος έχει τη δική του γεύση και οσμή, η οποία δεν μπορεί να παραλληλιστεί με καμία άλλη. Οι γεύσεις και οι μυρωδιές εξαρτώνται από διαφόρους παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, τα επίπεδα του pH, οι ορμόνες ή οι φάσεις του κύκλου, είναι όμως απολύτως φυσιολογικές. 

3.

Έχεις ένα "κερασάκι" που "σκάει" την πρώτη φορά που κάνεις σεξ

 

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο και δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Αυτό που υπάρχει είναι ο παρθενικός υμένας, μία λεπτή μεμβράνη μέσα στον κόλπο. Δεν γεννιούνται όμως όλες οι γυναίκες με αυτόν και ο υμένας δεν είναι δεδομένο ότι θα σπάσει την πρώτη φορά που μία γυναίκα κάνει σεξ, αλλά μπορεί να συμβεί και πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.  

4.

Η εύρεση του σημείου G είναι το κλειδί για πολλαπλούς, εξωπραγματικούς οργασμούς

Ανεξάρτητα με ό,τι έχουμε δει στο Sex and the City, η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχες μέχρι στιγμής έναν τέτοιο οργασμό στο σημείο G, μάλλον δεν θα έχεις ποτέ. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει καν σημείο G. 

Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξει σε μία ομόφωνη απόφαση σχετικά με την ύπαρξη του σημείου G,  οι έρευνες έχουν καταγράψει ότι πολύ λίγες γυναίκες είχαν ποτέ οργασμό του σημείου G, χωρίς διέγερση της κλειτορίδας τους. Πιο συγκεκριμένα, μία έρευνα έδειξε ότι μόνο το 7% των γυναικών είχαν φτάσει σε οργασμό μόνο από τη διείσδυση και το 93% από τον ερεθισμό της κλειτορίδας.

Επιπλέον, υπάρχει ένα σύνολο στοιχείων που υποδεικνύουν ότι το σημείο G μπορεί να μην υπάρχει καν. Μία πρόσφατη ιταλική έρευνα χαρακτήρισε το σημείο G απάτη, αναφέροντας ότι η ύπαρξή του "δεν επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς στην ανθρώπινη ανατομία". 

5.

Οι άντρες προτιμούν τα ξυρισμένα εφηβαία

Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου. Σε μία ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου, το 51% των γυναικών αποκάλυψαν ότι δεν ξυρίζουν την περιοχή αυτή καθόλου και το 62% δήλωσε ότι οι σύντροφοί τους προτιμούν το "φυσικό λουκ". 

6.

Τα χείλη του αιδοίου δεν είναι πάντα ίδια και δεν έχουν ένα "στάνταρ" σχέδιο


Πολλές γυναίκες νιώθουν ανασφάλειες σχετικά με το σχήμα των χειλέων του κόλπου τους, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλαστικές επεμβάσεις για να κάνουν τα χείλη "όπως πρέπει να είναι".

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2008 του Journal of Sexual Medicine, το 37% των γυναικών που συμμετείχαν έχουν κάνει πλαστικές στα χείλη του κόλπου τους για αισθητικούς λόγους, παρόλο που οι επεμβάσεις αυτές ενέχουν κινδύνους μολύνσεων, αιμορραγίας ή μόνιμης ζημιάς στα νεύρα της περιοχής, όπως για παράδειγμα η ανικανότητα να φτάσει μία γυναίκα σε οργασμό. 

 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
"Το "φυσικό λουκ" έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς του ανδρικού φύλου"ΟΚ μια καλαίσθητη τουφίτσα είναι όμορφο, όχι όμως και ζούγκλα που ξεχειλίζει από το bikini.
Δεν ειναι αστειο που τα λενε ακομα και οι γυναικες .. απλα υπαρχει παρα πολυ προκαταληψη σε αυτο το θεμα (κυριως στην ελλαδα) .Αλλα ακομα και ατομα οπως οι επιστημονες ,οπως προαναφερει το αρθρο, δεν ειναι ακομα σιγουροι για πολλα θεματα οπως το σημειο g και αυτο συμβαινει λογω της πολυπλοκοτητας του γυναικειου συστηματος αλλα και του ταμπου της γυναικειας σεξουαλικοτητας . Η λυση ειναι να ειμαστε ,αντρες γυναικες, ανοιχτομυαλοι να παραδεχομαστε αυτα που μας αρεσουν , να ειμαστε ειληκρινης με τον συντροφο μασ και τελος να αυνανιζομαστε,οι γυναικες κυριως, (πρεπει να βρουμε καινουργια λεξη για αυτο )οσο πιο συχνα μπορουμε