«Το αποτέλεσμα και η συμφωνία δείχνουν πως η Ευρώπη δεν κυβερνάται από ένα κράτος», ανέφερε ο Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου. Όπως είπε ακόμη ο Ιταλός Πρωθυπουργός, η Ιταλία ήταν αντίθετη με το σχέδιο που προέβλεπε τη διαχείριση της ελληνικής περιουσίας από εταιρεία που θα είχε έδρα στο Λουξεμβούργο.
«Ζήτησα με έμφαση να μην επιλεγεί ως έδρα του ταμείου επενδύσεων το Λουξεμβούργο, διότι το θεωρούσα ταπείνωση, το είπα με έμφαση», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι κατά την συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου των Βρυξελλών.
«Μετά το δημοψήφισμα, αποφασίσθηκε να συνεχισθούν οι συνομιλίες και να επιτευχθεί μια συμφωνία. Όπως και τελικά έγινε, με την συνεισφορά όλων», πρόσθεσε ο Ρέντσι.
«Παραμένει η ανάγκη για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, να επενδύσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη. Πρέπει να ποτίσουμε το φυτό της Ευρώπης, διαφορετικά θα ξεραθεί», δήλωσε, επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Ρέντσι ήταν από τους φιλικούς προς την Ελλάδα ηγέτες και μάλιστα χθες στους διαδρόμους των Βρυξελλών είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό για τις απαιτήσεις του Ρούτε.
σχόλια