Tα καλύτερα γιατρικά του χανγκόβερ, από τους σεφ της Νέας Υόρκης (που είναι αλήτρες αληθινές)

Tα καλύτερα γιατρικά του χανγκόβερ, από τους σεφ της Νέας Υόρκης (που είναι αλήτρες αληθινές) Facebook Twitter
3

 

Τα πάρτυ δεν τελείωσαν – ακόμα – αλλά τα συνεχή ξενύχτια κι αυτό το ένα (μόνο;) ποτηράκι παραπάνω αφήνουν τους πάντες κάπως ταλαιπωρημένους την επόμενη ημέρα. Είναι απαραίτητο να βρεθεί λοιπόν η κατάλληλη θεραπεία για το χανγκόβερ. Ευτυχώς 10 από τους πιο αγαπημένους σεφ της Νέας Υόρκης μοιράστηκαν τις θαυματουργές συνταγές για τις οποίες ορκίζονται ότι θα βοηθήσουν ακόμα και στα χειρότερα μεθεόρτια πρωϊνά (ίσως και απογεύματα).

Μένει εσείς να αποφασίσετε αν θα προτιμήσετε κάτι ελαφρύ όπως τον συνδυασμό νερού καρύδας, μπανάνας και ντεπόν ή αν θα απολαύσετε ένα χορταστικό πιάτο με μπέϊκον, αυγό και τυρί.

  

―"Χοντρές φέτες ψωμί με κόκκινο κρεμμύδι, ρόκα και αβοκάντο με ένα τηγανητό αυγό από πάνω και μια παχιά στρώση λιωμένου τυριού."

από την Amanda Cohen του Dirt Candy

 

―"Προσπαθώ να πιω πάνω από δυο λίτρα νερό πριν κοιμηθώ. Το Almora επίσης κάνει θαύματα"

λέει ο Carlo Mirarchi από το Roberta's

  

―"Θα σας φανεί ασυνήθιστο αλλά ψηφίζω μόνο μακαρονάδα με μύδια."

εξομολογείται ο Didier Elena του Chefs Club

 

―"Μπέϊκον, αυγό και τυρί, δύο ντεπόν και ενεργειακό νερό με γεύση λεμόνι/λάϊμ."

προτείνει ο Mario Carbone του Carbone


―"Ντεπόν και νερό καρύδας"

είναι η απλή συνταγή του Rob Newton των εστιατορίων Wilma Jean, Nightingale 9, και Smith Canteen

 

―"Smoothie με λαχανικά και πούδρα Kuro. Είναι ψημένος άνθρακας από την Ιαπωνία, παρόμοιο με το κάρβουνο που χορηγούν στα νοσοκομεία για αποτοξίνωση. Το χρησιμοποιώ σε μια μαύρη σως σκόρδου σε ένα πιάτο με χταπόδι και τώρα πλέον και για αυτά τα "ιδιαίτερα" πρωϊνά."

σύμφωνα με τον Josh DeChellis, Il Buco Alimentari e Vineria

 

―"Τρία αυγά όπως τα θέλετε και φρυγανισμένο ψωμί."

από τον Jean-Georges Vongerichten, chef και εστιάτορα.

 

―"Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μία ώρα πριν από την ώρα που θέλετε πράγματι να σηκωθείτε, πάρτε δυο Naprosyn και ξανακοιμηθείτε"

συνιστά ο Daniel Holzman του The Meatball Shop.

 

―"Μια michelada (μπύρα, τοματοχυμός, στιμμένο λάϊμ, ταμπάσκο και Worcestershire sauce) με τεκίλα και τηγανητό κοτόπουλο."

ετοιμάζει ο Ken Oringer των Toro New York, Toro Boston, και Coppa.

 

―"Πίτσα, στην Νέα Υόρκη βρισκόμαστε. Συνήθως προτιμώ του Lombardi στην Spring Street."

δηλώνει χωρίς ίχνος αμφιθυμίας ο Phillip Kirschen-Clark από το Cafe Cluny.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ

σχόλια

3 σχόλια
Που τώρα θα χεις πιει τον αγλέορα, θα ξυπνήσεις το πρωί με πονοκέφαλο, ζαλάδα και το στομάχι χάλια και θα φας πρωί πρωί αβγά με μπέικον και τυρί, και ψωμί με κρεμμύδια και πίτσες για να ξεράσεις σίγουρα! Έλεος πια! Οκ, γάλα καρύδας με Depon το καταλαβαίνω!! Που κανονικά γαλατάκι κανονικό, μια πολυβιταμίνη (το αλκοόλ καταστρέφει τις βιταμίνες) και depon είναι ό,τι πρέπει. Και για μεσημέρι μια σουπίτσα ή κάτι ελαφρύ...