Αντιδράσεις για πίνακα με τον γυμνό Τραμπ με "μικρά προσόντα"

Αντιδράσεις για πίνακα με τον γυμνό Τραμπ με "μικρά προσόντα" Facebook Twitter
2

Αναστάτωση και αντιδράσεις προκαλεί ένας πίνακας της καλλιτέχνιδος Ιλμα Γκορ ο οποίος αναπαριστά τον Ντόναλντ Τραμπ γυμνό, με μικρά "προσόντα». O πίνακας έχει τον περιπαικτικό τίτλο: "Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά", που αποτελεί και το προεκλογικό μότο του υποψήφιου για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών.

Ο πίνακας έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ αλλά και από το Facebook, καθώς η καλλιτέχνης έλαβε ειδοποίηση, από την ιστοσελίδα ότι ο λογαριασμός της είχε ανασταλεί προσωρινά λόγω παραβίασης των κανονισμών σχετικά με το γυμνό. Η Γκορ έχει λάβει και απειλές αγωγής.

"Η ιδέα ήταν να πάρω έναν άνθρωπο ο οποίος υπερηφανεύεται για την εικόνα και τη φήμη του και να τον αντιμετωπίσω με αυτό τον τρόπο", δήλωσε η ζωγράφος που τόνισε ακόμη ότι περίμενε πως θα προκαλέσει αντιδράσεις στους ανθρώπους, καλές ή κακές.

Προσπάθησε επίσης δύο φορές να πουλήσει το αρχικό σχέδιο στο  eBay, αλλά η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, το αφαίρεσε επανειλημμένα.

 «Ποιος αποφασίζει αυτήν την ιεραρχία των« καλών τεχνών;» αναρωτήθηκε η Γκορ. "

Ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να τη λογοκρίνουν είναι και κάποιος που αναγνωρίστηκε ως μέλος της νομικής ομάδας Τραμπ, ο οποίος της τηλεφώνησε και είπε ότι εάν επρόκειτο να πωλήσει το πρωτότυπο έργο ή να προχωρήσει σε εκτυπώσεις του θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες.

Πάντως πλέον το συγκεκριμένο έργο που εκτίθεται στο Λονδίνο εκτιμάται στα 1,2 εκατ. δολάρια.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σιχαίνομαι τον Τράμπ αλλά το έργο αυτό μου προκαλεί την ίδια αηδία. Αρνούμαι να πιστέψω ότι μια γυναίκα καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τόσο σεξιστικό τρόπο (αναπαράγοντας προσβλητικά σεξιστικά στερεότυπα τόσο για τους άντρες αφού υπονοεί ότι το μέγεθος του μορίου είναι προέκταση του αντρισμού του αλλά και τις δύναμης του, όσο και για τις γυναίκες αφού εμμέσως πλήν σαφώς υπονοεί ότι δεν έχουν λόγο να σεβαστούν έναν άντρα που έχει μικρό μέγεθος πέους) προκειμένου να λερώσει την εικόνα ενός υποψηφίου για την προεδρία.
εγώ πάλι το βλέπω από άλλη σκοπιά.. με αυτόν τον πίνακα η καλλιτέχνις απεικονίζει τον τρόπο που ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του, όλες τις ανασφάλειες και ελλείψεις που έχει ως άνθρωπος και τις οποίες μεταφράζει με αντίστοιχο τρόπο στις ιδέες του και στην πολιτική του εκστρατεία..