Παπακωνσταντίνου μόνο για παραπομπή

Παπακωνσταντίνου μόνο για παραπομπή Facebook Twitter
3

Μετά από πολλές καθυστερήσεις, ενστάσεις, παρεμβάσεις κτλ ολοκληρώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα στη βουλή η διαδικασία της ψηφοφορίας για την παραπομπή προσώπων, για εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ. Όπως αναμενόταν, ο μόνος που παραπέμπεται είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντινου με 265 ψήφους υπέρ της παραπομπής ενώ σε ό,τι αφορά στον κ. Βενιζέλο υπέρ της παραπομπής του ψήφισαν   124 βουλευτές. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν σε μία κάλπη, αυτή δηλαδή για τον Παπακωνσταντίνου ενώ η μόνη που ψήφισε καις τις 4 ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη. Αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. ψήφισαν σε παραπάνω από μία κάλπες, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής. Σ ε μία κάλπη ψήφισε ο στενός κυβερνητικός πυρήνας του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πήγε στη βουλή μόνο για να ψηφίσει και έφυγε κάνοντας μια ολιγόλογη δήλωση. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και συζήτησης ο πρωθυπουργός ήταν απών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα με τον κ. Βενιζέλο να μιλάει και πάλι στα σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύοντας στο πρόσωπό του έχει πραγματικό στόχο, όχι μόνο την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την πτώση της κυβέρνησης αλλά και την αποσταθεροποίηση της χώρας. Στο μεγάλο ερώτημα, γιατί δηλαδή κρατούσε το στικάκι στο γραφείο του, χωρίς να έχει κανένα σχετικό θεσμικό ρόλο,  ο κ. Βενιζέλος είπε ότι κρατάει αρχεία από όλα τα υπουργεία που έχει θητεύσει, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει και αρχείο του αμυντικού δόγματος της χώρας από την εποχή που θήτευσε στο υπουργείο Άμυνας.

Ο κ.Τσίπρας, είπε για τη λίστα ότι στόχος ήταν η απόκρυψή της καθώς μέσα σε αυτή «κρύβονται» όλα τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου τώρα, η προανακριτική καλείται να διερευνήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου. Απορρίφθηκαν οι σε βάρος του κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφου, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή, πλαστογραφία και απιστία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της διαδικασίας, όπως τα καταγράφει το iefimerida,  ήταν τα εξής:

Στην κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 294 βουλευτές. Βρέθηκαν 286 έγκυρα, πέντε άκυρα και τρία λευκά

Την πρόταση της συγκυβέρνησης για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου υπερψήφισαν 265 βουλευτές, ενώ 6 ψήφισαν κατά και 3 παρών.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της πλαστογραφίας και της απιστίας υπερψήφισαν 129 βουλευτές, 26 ψήφισαν «όχι», ενώ τέσσερις ψήφισαν «παρών».

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 110 βουλευτές, την καταψήφισαν 28, ενώ 3 ψήφισαν «παρών».

Στην κάλπη για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές. Βρέθηκαν 154 έγκυρα, 15 άκυρα, 56 λευκά

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και της απιστίας υπερψήφισαν 124 βουλευτές, «όχι» 24 και δύο «παρών».

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 104, «όχι»23 και ένας «παρών.

Στην κάλπη για τον Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές. Βρέθηκαν 114 έγκυρα, 7 άκυρα και 111 λευκά

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 63, την καταψήφισαν 34, ενώ έξι βουλευτές ψήφισαν παρών.

Στην κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές. Βρέθηκαν 107 έγκυρα, 14 άκυρα και 103 λευκά

Την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για τη σύσταση ή μη Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου, της άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή και της απιστίας υπερψήφισαν 80 βουλευτές, την καταψήφισαν 19 και παρών ψήφισαν οκτώ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να παραπέμπουν τον Παπακωνσταντίνου οι πρώην "σύντροφοί" του, εκτός από αυτούς τους λίγους, που ψήφισαν κατά την παραπομπής (και υποψιαζόμαστε ποιοί ήταν), οι νεοδημοκράτες που έφτασαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής μετά από μια ελεεινή ανέφελη πενταετία και απέδρασαν στα δύσκολα, οι δημαρίτες που φροντίζουν μόνο για την πολιτική τους επιβίωση, οι γελοίοι συριζοκαμμένοι, που απέδειξαν ότι είναι μόνο για επικοινωνιακά συνθήματα και για κουβέντες του καφενείου και τέλος τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής με τη χυδαία πεζοδρομιακή συμπεριφορά, μάλλον τιμητικό είναι για τον πρώην υπουργό, παρά ατιμωτικό. Να είμαστε καλά, να δούμε ποιός θα γελάσει τελευταίος.Προς το παρόν, ο Σαμαράς ψάχνει στα pet shop να βρει ένα καλό λουράκι σκύλου για να το φορέσει στον Βενιζέλο.
Θέλω να εκφράσω τη ντροπή που νιώθω, ζώντας σε μία χώρα γελοίων καραγκιόζηδων.Η χθεσινή φαρσοκωμωδία είναι η απόλυτη απόδειξη ότι δεν υπάρχει σωτηρία εδώ που έχουμε φτάσει. Ο Παπανδρέου χθες κατάφερε να αποδείξει πόσο απειροελάχιστος είναι μαζί με όλους του "μεταρρυθμιστές" του, ενώ ο MASTER Βενιζέλος οργάνωσε ωραία το θεατράκι παρέα με Κουβέλη και Σαμαρά.ΧΘΕΣ παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη ένας άνθρωπος που έχει αποδειχθεί εν μέρει ότι ΔΕΝ έκανε την παραποίηση της λίστας και ΟΜΩΣ: Σύσσωμη η συγκυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει τη μπάλα άλλου και για άλλη μία φορά έχουμε τα εξιλαστήρια θύματα στο προσκήνιο και τα αληθινά λαμόγια στο παρασκήνιο.Από χθες ο Παπακωνσταντίνου είναι ήρωας στα μάτια μου, να το ξέρετε. Όταν δω τον Βενιζέλο μαζί με τη παρέα του από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ισοπεδώνονται πολιτικά και να οδηγούνται πολλοί από αυτούς στη φυλακή, θα πιστέψω ότι κάτι ίσως και να αλλάζει.ΑΙΣΧΟΣ!