Η μέρα και η νύχτα

Η μέρα και η νύχτα Facebook Twitter
4

[Από το blog του Λάμπρου Αραπάκου]

ΜΕΡΑ. Δημήτρης Αμπελάς, 25, λαχειοπώλης

Η μέρα και η νύχτα Facebook Twitter

Θα τον βρεις στη Ρήγα Φεραίου, να χτυπάει την κουδούνα για να προσελκύσει ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ο Δημήτρης, παράλληλα με τα λαχεία, είναι φοιτητής Ηλεκτρολογίας στο ΤΕΙ Πάτρας. 4 χρόνια ασχολείται με το «άθλημα», δείχνει ευχαριστημένος και καταρρίπτει τον μύθο ότι το επάγγελμα αυτό το κάνουν μόνο ηλικιωμένοι άνδρες.

«3.160.000 ευρώ είναι τα περισσότερα χρήματα που έχει κερδίσει κάποιος από λαχείο που αγόρασε από μένα». Είσαι τυχερός, του λέω. «Αυτός που τα κέρδισε είναι τυχερός» με διορθώνει. Σου έδωσε κανά δωράκι από τα τόσα λεφτά που πήρε; «Όχι εξαφανίστηκε και καλά έκανε. Δε μ' ένοιαζε να μου δώσει. Εγώ θέλω να κερδίζει ο κόσμος».

Τον ρωτάω που τα βρίσκει τα λαχεία και πως γίνεται όλη η διαδικασία... «Πηγαίνεις στον πράκτορα, σου δίνει λαχεία και εσύ τα πουλάς. Έπειτα πας στον πράκτορα και του δίνεις των 90% των χρημάτων από τα λαχεία που πούλησες». Απλά πράγματα... Μου εκμυστηρεύεται ότι το μεροκάματο ενός λαχειοπώλη είναι καλό ειδικά την περίοδο των γιορτών.

«Με τη δουλειά αυτή είσαι ανεξάρτητος να δουλέψεις όποτε και όσο θες. Δε μ' αρέσει να έχω αφεντικά.. Επίσης, μου αρέσει που δουλεύω αναλογικά των πωλήσεων και όχι με στάνταρ μισθό», εξηγεί ενώ οι φίλοι του αντιμετωπίζουν ευχάριστα το επάγγελμα του. «Γελάνε και αναρωτιούνται αν βγάζω χρήματα»...

Τον ρωτάω εάν κάποιος δικός του ασχολείται με τα λαχεία. «Κανένας. Είμαι ο μοναδικός. Όλη η οικογένεια μου ασχολείται με τις κατασκευές... Οι γονείς μου με βοήθησαν να αγοράσω τα πρώτα μου λαχεία διότι όταν ξεκίνησα δεν είχα χρήματα να τα πάρω».

Τελευταία ερώτηση: Τελικά ποιο είναι το πραγματικό «λαχείο» στη ζωή; «Να καταφέρεις να βρεις το δρόμο που σου αρέσει και να κάνεις πραγματικότητα αυτά που έχεις βάλει στο μυαλό σου... Εγώ ένα πράγμα θέλω: Να βρω την πόλη που μ' αρέσει στον πλανήτη και να μείνω σ' αυτή».

 

 

 

ΝΥΧΤΑ. Isabela, 26, ιερόδουλη

Η μέρα και η νύχτα Facebook Twitter

Εργάζεται στο proSEXeto στην οδό Γλάυκου 118. Εκεί την συνάντησα, έκανε διάλειμμα για διηγηθεί λίγη από τη ζωή της. Μιλάει ελληνικά -έχει 5 χρόνια που πηγαινοέρχεται Ελλάδα- Ρουμανία... Η Isabela όταν θέλει να έρθει Ελλάδα, επικοινωνεί με τον οίκο ανοχής και αν υπάρχει θέση, έρχεται για δουλειά. Στη χώρα της είναι σερβιτόρα.

«Οι γονείς μου δεν ξέρουν τίποτα για τη δουλειά μου εδώ». Και αν το μάθουν; «Νομίζουν ότι δουλεύω σε ρεστοράν. Όμως, είμαι ελεύθερη να κάνω ότι θέλω. Μόνο μια αδερφή μου το γνωρίζει. Είχε έρθει βόλτα στην Πάτρα και το κατάλαβε διότι έβλεπε τα πολλά λεφτά που έβγαζα. Το κατάλαβε, δεν είναι χαζή»...

Μπορεί να πάει και με 20 άντρες μέσα στο 8ώρο της. «Αντέχω γιατί γουστάρω αυτή τη δουλειά. Αν δεν μου άρεσε, θα ήμουν εδώ; Μ' αρέσει που οι άντρες καυλώνουν μαζί μου. Μ' αρέσει που βγάζω λεφτά. Εντάξει, έχει καλά λεφτά, αλλά παντού έχει κρίση. Με τα λεφτά που έχω βγάλει, αγόρασα σπίτι στην Ρουμανία... Είναι επάγγελμα αυτό που κάνουμε, δεν είναι κάτι πρόστυχο. Έχω δουλέψει και στην Γερμανία, εκεί δεν θεωρείται άσχημη δουλειά» αναφέρει και το βλέμμα της πείθει.

Αγόρι έχεις; «Ναι, Ρουμανία είναι. Είμαστε μαζί 3 χρόνια. Δεν ξέρει ότι κάνω αυτή τη δουλειά. Ξέρει ότι δουλεύω στα μπαράκια με ποτά. Αποκλείεται να το μάθει. Πώς να το μάθει; Μόλις γυρνάω από τη δουλειά, πριν κοιμηθώ, θα τον πάρω πάντα τηλέφωνο να δω εάν είναι καλά»...

Τη ρωτάω εάν το sex που κάνει με τους πελάτες διαφέρει με το sex που κάνει με το αγόρι της. «Ε, ναι διαφέρει. Με τον δικό μου, κάνω έρωτα. Τους πελάτες δεν μπορώ να τους φιλάω στο στόμα». Θα παντρευτείτε; «Ναι σίγουρα, άλλα όχι ακόμα, να μεγαλώσω λίγο»...

Φωτογραφίες: Βασίλης Παπαϊωάννου

Από το περιοδικό Trip

Αρχείο
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Eγω θα έλεγα ότι είναι ένα επάγγελμα πάρα πολύ δύσκολο. Σκέψου να έρχεται ο οποιοσδήποτε, ο κάθε δύσμορφος, άσχημος, γέρος, βρωμιάρης κλπ(μακρύς ο κατάλογος) και να κάνεις σεξ μαζί του.Πάρα πολύ δύσκολο.