Μα, τι στο καλό πάθατε με το σεξ;!

Μα, τι στο καλό πάθατε με το σεξ;! Facebook Twitter
18
Μα, τι στο καλό πάθατε με το σεξ;! Facebook Twitter

Με το που βάλαμε τα πρώτα άρθρα του αφιερώματος Real Sex στο facebook, όσοι αναγνώστες δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν απλώς κομματάκια ενός ευρύτερου παζλ που θα υπήρχε σε ένα και μόνο φύλλο, αυτό της περασμένης εβδομάδας, γκρίνιαξαν. «Μας φλομώσατε στο σεξ», είπε κάποιος που, απ' ό,τι φάνηκε απ' το υπόλοιπο σχόλιό του, είχε διαβάσει όλα τα άρθρα του αφιερώματος σαν τον παππού που ρίχνει κλεφτές ματιές στο «Playboy» λέγοντας: «τσκ τσκ, τι ανηθικότητες είναι αυτές». Οι αναγνώστες μας προβληματίστηκαν και μίλησαν ανοιχτά για τη νέα σεξουαλική καθημερινότητα της Αθήνας. Να μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σχόλια.


Online Sex: Υγρά πληκτρολόγια, σώματα στεγνά. To ιντερνετικό σεξ με webcam ενδέχεται να είναι πολύ πιο βλαβερό από το δημόσιο σεξ. Με προγραμματάκια όπως το Camstudio –χρησιμοποιείται κατεξοχήν για δημιουργία tutorial με PC– μπορείς εύκολα να βρεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο σε Pornsite μερικές μέρες αργότερα, εκεί που νόμιζες ότι θα ήταν απλά μια cyber-ξεπέτα...


Σεξ στα Θρανία. Το 85% των πιτσιρικάδων έχει κονδυλώματα! Μην απορείτε. Κι όποιος σας λέει πως χρησιμοποιούν προφυλακτικά, δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα. Το ποσοστό είναι 12%! Και καλά τα αγόρια, που ο HPV δεν τους προκαλεί και μεγάλα προβλήματα. Τα κορίτσια; Έχετε ακούσει για τα στελέχη 16 και 18 του ιού; Όχι, ε; Μήπως ο αρθρογράφος; Μήπως ξέρει πόσα κορίτσια κάνουν ΠΑΠ; Πόσα, έστω, παρακολουθούνται από γυναικολόγο; Πόσα έχουν κάνει το εμβόλιο; Πόσα είναι ενημερωμένα, εκτός από αθώα και ρομαντικά; Πόσα έχουν συνειδητοποιήσει πως το σεξ είναι «τζάμπα» μόνο για τα αγόρια, ενώ σε αυτές πέφτει το βάρος να προσέξουν, να ζητήσουν, να απαιτήσουν, να απορρίψουν, να συγκρατηθούν... να χαρακτηριστούν ξενέρωτες, ανεραστικές, λεσβίες, σπαστικές, ψυχρές, κρυόκωλες, παγόβουνα, με την ίδια ευκολία που θα τις πουν εύκολες, πουτανάκια, ρουφήχτρες, τσόλια...


Oι γκέι σάουνες. Αν κι έχω επισκεφτεί αυτά τα μέρη με πλήρη συνείδηση του τι έκανα, μπορώ να πω ότι μου φέρνουν μια απογοήτευση, δεν με κράτησαν για πολύ. Δεν ένιωθα καλά με όσα παρατηρούσα, ίσως γιατί έβλεπα κάτι βαθύτερο από το προφανές... Έρωτας φαστ-φουντ, σεξ δίχως όρια και δίχως προφυλάξεις κάποιες φορές, άτομα που στην ουσία δεν αναζητούσαν σεξ αλλά έρωτα και σχέση, άτομα μοναχικά, κορμιά σεξουαλικά ακόρεστα, παντρεμένοι, δεσμευμένοι, ντίβες, φοβισμένοι, άτομα που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν οροθετικά, αλλά κανείς δεν μίλαγε... Δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτό το stardust που βγάζει το άρθρο.


Eyes Wide Shut. Τι κρίση και πράσιν' άλογα, με μια παρτούζα ξεχνιέμαι... // Aυτό με τις 3 κοπέλες και τους 12 άντρες με προβλημάτισε. Κι αν σου αρέσουν 10 και οι 2 είναι χάλια, πώς το διαχειρίζεσαι; Κι αν είναι 5–5; Δεύτερη πολύ σημαντική ερώτηση: σε αυτές τις φάσεις παίζουν προφυλακτικά ολ δε γουέι από ολούθε;


Στριπτίζ με μπόνους. Γιατί λέτε ότι η στρίπερ είναι κυρία του εαυτού της; Πού ξέρουμε αν την εκβιάζουν να «τσιμπάει» πελάτες γι' αργότερα ή να κάνει τη χειρωνακτική δουλειά με σκοπό παραπάνω χορούς ή ό,τι προκύψει; Απλώς ψυχολογούν τον κάθε πελάτη, την όρεξη και τα χρήματα που φαίνεται να διαθέτει, αν είναι άπειρος ή όχι κ.λπ.


Swinging in Athens. Υγιέστατο θεωρώ το swinging για ένα ζευγάρι που αγαπιέται, νιώθει άνετα με τη σεξουαλικότητά του κι έχει διαχωρίσει το σεξ από το συναίσθημα. Έχω δει ντοκιμαντέρ επί του θέματος και πολλοί έλεγαν ότι όταν σταμάτησαν να έχουν ταμπού και άρχισαν το swinging ένιωσαν λύτρωση. Δεν καταλαβαίνω τα «ίου» και τα «μπλιαξ». Εφόσον οι άνθρωποι το απολαμβάνουν, και φυσικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις, καλά κάνουν!


Συνέντευξη με μία παρθένα. Τις πρώτες μας φορές –όχι μόνο την πρώτη-πρώτη αλλά και ενίοτε στις πρώτες μας φορές με κάθε καινούργιο/καινούργια παρτενέρ– μπορεί, λόγω αμηχανίας, νευρικότητας και έλλειψης οικειότητας να συμβούν τα πιο ευτράπελα. Να χάσει ο άλλος τη στύση του από άγχος, να μην του εφαρμόζει το προφυλακτικό –ειδικά άντρες με μεγάλη διάμετρο πέους έχουν συχνά αυτό το πρόβλημα–, η κοπέλα να πάθει κολεόσπασμο από τη νευρικότητα και να δυσκολεύει ή να εμποδίζει τη διείσδυση –εγώ το πάθαινα επί δύο χρόνια όταν ξεκίνησα να κάνω σεξ και ξέρω κι άλλες κοπέλες που το πάθαιναν–, οτιδήποτε. Παιδιά, είναι όπως οτιδήποτε πας να κάνεις πρώτη φορά: όσο καλά και αν ακολουθήσεις το θεωρητικό μάνιουαλ με τις οδηγίες, η εμπειρία έχει απρόβλεπτα. Απαράδεκτο να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον επειδή τα κορμιά μας δεν λειτουργούν ως καλοκουρδισμένα ρομπότ. 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως, από τη στιγμή που σχολιάζω επώνυμα, όταν παραθέτετε σχόλιό μου στην στήλη feedback να συνοδεύεται από το όνομά μου. Όσο ναρκισσιστικό κι αν ακούγεται. Ευχαριστώ.
Άμα ψάξω για τη λέξη "σεξ" στο κουτάκι πάνω αριστερά, βγάζει 45.000 αποτελέσματα. Άμα ψάξω για τη λέξη "μνημόνιο" βγάζει 7.500 αποτελέσματα. Η απλή αλήθεια είναι ότι το σεξ δεν είναι καθόλου ταμπού, ιδιαίτερα στα free press. Είναι απλά η εύκολη λύση αν θες να πουλήσεις.
να χαρακτηριστούν ξενέρωτες, ανεραστικές, λεσβίες, σπαστικές, ψυχρές, κρυόκωλες, παγόβουνα, με την ίδια ευκολία που θα τις πουν εύκολες, πουτανάκια, ρουφήχτρες, τσόλια...Και το λεσβία γιατί είναι προσβολή?
Ούτε το πουτάνα είναι προσβολή, επάγγελμα είναι αλλά αυτό δεν το έθιξες. Για να κάποια που δεν είναι λεσβία είναι κάτι που δεν την χαρακτηρίζει. Άρα δεν θα γουστάρει να χαρακτηριστεί και λεσβία αν δεν είναι. Όπως αντίστοιχα και πουτάνα αν δεν είναι το επάγγελμα της. Δεν έχει σχέση με το αν εκτιμάει τις λεσβίες ή αν είναι ρατσίστρια.
Το σεξ ειναι ενα μεγαλο κομματι της ζωης πολλων ανθρωπων,και επειδη γενικα ειναι το θεμα γυρω απ το οποιο υπαρχουν οοολα τα ταμπου,οι προκαταληψεις οι φοβοι και η αγνοια απ οποιοδηποτε αλλο θεμα ειναι καλο να συζητειται και να μαθαινουμε οσα πιο πολλα μπορουμε για τις διαφορες εκφανσεις του και να ερχομαστε σε επαφη ,εστω γνωστικα, με ολες τις μορφες του. Σιγουρα διαβαζουμε Lifo,αφου αυτο γραφει ο τιτλος,σιγουρα πουθενα δεν ειδα "συμβουλες για να τον 'παιζετε στα δαχτυλα' " οπως στο cosmopolitan,και σιγουρα ειναι καλο να μην κατηγοριοποιουμε τα πραγματα και να μην τα αφηνουμε να αλλαζουν η΄να εξελισσονται δινοντας τους ενα συγκεκριμενο προφιλ. Για εμενα ηταν πολυ ευχαριστο το ταξιδι στην σεκουαλικοτητα της Αθηνας,και θα θελα η Lifo να διατηρησει την στηλη =) Εδω που τα λεμε και το cosmopolitan δεν εχει κατι κακο,απλα πολλες φορες βασιζεται στην σεξουαλικη-ερωτικη-συναισθηματικη απογοητευση και δινει καπως μονοδιαστατες συμβουλες. Κατα τα αλλα στην κοινωνια που ζουμε,ειναι αναγκαιο και θετικο γεγονος να υπαρχουν οσο περισσοτερες πηγες πληροφορησης για το σεξ,η΄εστω με θεματολογια γυρω απ το σεξ αρκει να μην δινουν ψευδεις πληροφοριες! Σημερα το να μιλας δημοσια για το σεξ φαινεται καπως σαχλο,παλια ηταν αμαρτια,βρωμικο η΄δεν ξερω τι αλλο. Ειναι μια εξελιξη,μεχρι να φαινεται σε ολους κατι φυσιολογικο και να καταλαβουν ολοι την σημασια του να συζηταμε για αυτο. =)(Και μην ξεχναμε,για οοολους αποτελει θεμα ταμπου...δεν θα μιλησεις για την σεξουαλικη σου ζωη με λεπτομεριες στο λεοφωρειο η΄αν δεις καποιον να τον κανει θα γελασεις η΄θα ενοχληθεις)
Εχω την εντυπωση οτι η Lifo καταπιανεται με τα παντα. ετσι οπως εχει στηλη με τα ζωδια ετσι εχει και στηλη για το σεξ για την πολιτικη και για αυτα που απασχολουν την κοινωνια για την τεχνη τα δρωμενα την κουτση Μαρια κτλ. το προβλημα ορισμενων δεν μπορω να το καταλαβω. αν δεν μου αρεσει καποιο αρθρο πολυ απλα δεν το διαβαζω. αν παλι ψαχνω να διαβαζω ΜΟΝΟ οτι εχει να κανει με την π****** την κοινωνια τοτε απευθυνομαι σε αλλο site πιο ηδησειογραφικο! Φτανει πια ο δηθεν πουριτανισμος! και εδω κολλαει η φραση που λεει ενας φιλος μου...¨οταν τα κανεις δεν ντρεπεσαι?" Εμενα παντως...με αρεσετε!
Δε θεωρώ ότι έχεις δίκιο. Γιατί το θέμα του σεξ πρέπει να είναι τόσο ταμπού ώστε να μην μπορεί να μπει στη lifo, αλλά να είναι εντάξει να ξεκατινιάζεται στο playboy και το cosmopolitan; Καμιά φορά διαβάζοντας τα σχόλια νιώθω έναν συντηρητικό κλίμα, ιδιαίτερα ενοχλητικό. Η lifo διαβάζεται και από εφήβους. Γιατί να μη διαβάζουν τα κορίτσια και τα αγόρια των 15 και 16 για τις μεταδιδόμενες ασθένειες και για το σεξ όπως είναι στην πραγματικότητα; Τι το βρώμικο και το κακό έχει πια η ανθρώπινη επαφή που την εξοστρακίζουμε σε περιοδικά όπως τα προαναφερθείσαντα; Είτε αρέσει στον κόσμο είτε όχι παιδιά αυτής της ηλικίας (και μικρότερα) έχουν ήδη σεξουλικές επαφές. Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι. Είναι ανθρώπινο, δεν είναι ούτε αφύσικο ούτε άσχημο ούτε αμαρτία. Αμαρτία είναι να μπορείς να τους δείξεις τους κινδύνους και να τους πεις τι προφυλάξεις να πάρουν και να στηρίζεσαι στο κοσμοπόλιταν για να το κάνει αυτό.Δε θα σχολιάσω ΚΑΝ την σχολική εκπαίδευση στον τομέα, προσωπικά νιώθω ευτυχής που από μικρή διάβαζα βιβλία και η μαμά μου έχωνε ανάμεσα στη Ρόουλινγκ και την Ώστεν και κανένα βιβλίο που άγγιζε θέματα όπως αυτά (να 'ναι καλά ο Πατάκης).(Μια παρένθεση εδώ, για ένα σχόλιο ως προς το εμβόλιο που αναφέρεται στο άρθρο (και κάνει τον αναγνώστη να πιστεύει ότι είναι must). Υποθέτω πως εννοείτε το HPV εμβόλιο, το οποίο δεν έχει πολλά χρόνια κυκλοφορίας (από το 2007;) και το οποίο δεν υποστηρίζεται από ολόκληρη την ιατρική κοινότητα, αφού δεν έχει επέλθει ο απαιτούμενος χρόνος για να φανούν οι τυχόν -αναμενόμενες- παρενέργειες. Σε προστατεύει από 2 από τους τουλάχιστον 100 ιούς που σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου στα γυναικεία γεννητικά όργανα, έχουν υπάρξει περίπτωσης γυναικών με παρενέργειες του εμβολίου και είναι ιδιαίτερα ύποπτο το ότι δεν παρέχεται σε κάθε χώρα με τον ίδιο τρόπο. Ζω στη Γερμανία εδώ και 4 χρόνια, έχω ρωτήσει και στις 2 χώρες γιατρούς ως προς την άποψή τους για το εμβόλιο, στην Ελλάδα μέχρι και η φαρμακοποιός της γειτονιάς μου είπε να το κάνω. Εδώ αντίθετα κρατούν μια μάλλον επιφυλακτική στάση, έως αρνητική. Ήταν συνειδητά και ύστερα από πολύ σκέψη που αποφάσισα να μην το κάνω. Δε θα έλεγα σε καμία κοπέλα να μην το κάνει, αλλά ούτε και θα την έσπρωχνα. Η καθεμία, για μένα, πρέπει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά.)
Dear Chase the fire,πόσο μα πόσο συμφωνώ με το πρώτο μέρος του σχολίου σου!Αλλά για το δεύτερο έχω κάποιες αντιρρήσεις.(Προειδοποίηση: ακολουθεί σεντόνι!) Τα στελέχη του ιου HPV που προσβάλλουν τα γεννητικά όργανα είναι περίπου 40, μερικά απο αυτα είναι υπεύθυνα για την δυσπλασία του τραχήλου που είναι προστάδιο καρκίνου και μερικά υπεύθυνα για τα κονδυλώματα. Τα 2 εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά (Gardasil & Cervarix) προστατεύουν απο τα δύο στελέχη (HPV 16 κ 18) που ειναι υπευθυνα για το 70% των περιπτώσεων καρκίνου του τραχήλου. Το πρώτο δε, προστατέυει κ απο δύο ακόμη στελέχη τα οποία προκαλούν κονδυλώματα, με αποτέλεσμα να μειώνει τον κίνδυνο για κονδυλώματα κατα 82%. Λόγω της αλλαγής σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων σε σχέση με το παρελθόν, παρατηρείται ραγδαία αύξηση των περιπτώσεων δυσπλασίας του τραχήλου, που ακόμη κ όταν διαγνώσκεται εγκαιρα με το ΠΑΠ τεστ κ αντιμετωπίζεται πριν οδηγησει σε καρκίνο, αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για τη γυναίκα, σωματική, ψυχολογική κ οικονομική, χώρια του οτι υπάρχει πάντα κίνδυνος υποτροπής.Έχεις φυσικά κάθε δικαίωμα να είσαι καχύποπτη με όσα γίνονται κ ακουγοντα, αλλά είναι σημαντικό να είσαι σωστά ενημερωμένη, ετσι ωστε ουτε κ εσύ να παραπληροφορείς τους υπόλοιπους. Και σίγουρα υπάρχει δρόμος ακόμη για να τεκμηριωθεί η "απόλυτη" ασφάλεια των εμβολίων, αλλά οι κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα (συνολικα περιπου 29000 γυναίκες κ αντρες) δεν έχουν δείξει σοβαρές παρενέργειες (μπορεις να ψαξεις στο PubMed). Και εννοείται ότι το προφυλάκτικό είναι αναντικατάστατο, αλλά οι αριθμοί μας θυμίζουν οτι η πραγματικότητα είναι λιγότερο απλή κ ρομαντικη!Αυτα, επιτέλους τέλος, πραγματικά συγνώμη αν κούρασα!!!Φιλικά
Αγαπητή chasethefire,συγχαρητήρια που έθιξες το ζήτημα της σεξουαλικής παιδείας. Αυτό είναι όντως κάτι με το οποίο η Lifo έχει καταπιαστεί κατά καιρούς, μακριά από κλισέ και ταμπού.Η προσωπική μου ένσταση έχει να κάνει με τα "αφιερώματα" και τους "καταιγισμούς" εν μια νυκτί για το σεξ, και ο τρόπος που προβλήθηκε το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Δυστυχώς με ξένισε και είναι αυτό που τόνισε και έτερος σχολιαστής, παρέπεμπε σε εποχές ΝΙΤΡΟ και ΚΛΙΚ, που κάθε φορά που δεν είχαν πως να κλείσουν φύλο έριχναν και ένα αφιέρωμα στο σεξ. Θεωρώ λίγο παρωχημένες τέτοιου είδους αντιλήψεις. Φυσικά καλό είναι να μιλάμε για το σεξ αλλά θα πρέπει να διαχωρίσουμε το κουτσομπολιό από την είδηση και την ενημέρωση. Είναι τρία τελείως διαφορετικά πράγματα.
@miss Joy,Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα το ξαναψάξω το ζήτημα, αν και παραμένω ιδιαίτερα επιφυλακτική.. Πέρα από τη στάση όσων γιατρών έχω ρωτήσει εδώ, το εμβόλιο κοστίζει στη Γερμανία, εφόσον είσαι άνω των 17, γύρω στα 480€ συνολικά (αρκετά σεβαστό ποσό, κυρίως για μια φοιτήτρια).@You make me happy when skies are greyΜπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σου, μην ξεχνάς όμως ότι η lifo είναι μια εφημερίδα, κάπως διαφορετική από τις άλλες (αν το έβλεπα σαν θέμα στα ΝΕΑ πχ, θα γέλαγαν και τα μουστάκια μου, όχι επειδή το θεωρώ κακό, αλλά επειδή θα ήταν το ίδιο αναμενόμενο με το να δεις μια τσιπούρα να πετάει). Επίσης, συγγνώμη, αλλά δε βλέπω κάτι το "κουτσομπολίστικο" στα άρθρα αυτά.Η αλήθεια είναι ότι συχνά η lifo μπερδεύει κάπως την έννοια της ονλάιν εφημερίδας και του μπλογκ, αλλά όσο κι αν καμιά φορά με ενοχλεί (για self promotion, που έχει πάρει το μάτι μου πχ), δε βλέπω κάτι το άσχημο σε αυτό το θέμα.
θα συμφωνησω και επισης θα συμπληρωσω πως η πρωτη παραγραφος ηταν καπως προσβλητικη.δεν υπαρχουν ταμπου στο σεξ απο τη νεα γενια τουλαχιστον καταλαβετε το, αντιθετα υπαρχει σεξο-βομβαρδισμος.αυτο που δεν υπαρχει ειναι ενημερωση για πιθανα νοσηματα.θα προτιμουσα 10 τετοια αρθρα. οχι οτι ειχα ιδιαιτερο προβλημα με τα υπαρχοντα, δεν ηξερα οτι υπηρχε αφιερωμα η αληθεια ειναι, απλα εγω απο αυτα που βλεπω και ακουω η κατασταση με το σεξ εχει ξεφυγει στις μικρες ηλικιες, και πειτε με πουριτανη η οτιδηποτε αλλο αλλα εμενα εχει φτασει σε σημειο να ενοχλει.