Αστεροειδής πέρασε κοντά από τη Γη αλλά έγινε αντιληπτός αργότερα

Αστεροειδής πέρασε κοντά από τη Γη αλλά έγινε αντιληπτός αργότερα Facebook Twitter
1

Ένας μικρός αστεροειδής, ο "2016 VA", πέρασε σε απόσταση μόλις 77.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας χθες, όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Μικρών Πλανητών της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στις ΗΠΑ. Η απόσταση αυτή είναι μόλις το ένα πέμπτο της απόστασης Γης-Σελήνης (περίπου 385.000 χλμ.).

 

Ο διαστημικός βράχος, που εκτιμάται ότι είχε μήκος επτά έως 22 μέτρων και ταξίδευε με ταχύτητα 77.000 χιλιομέτρων την ώρα,, έγινε αντιληπτός λίγες μόνο ώρες νωρίτερα από αστρονόμους στην Αριζόνα, σύμφωνα με το Space.com.

 

Τέτοιες εκπλήξεις δεν είναι ασυνήθιστες, καθώς εκατομμύρια αστεροειδείς γυροφέρνουν τον Ήλιο και από αυτούς που πλησιάζουν περισσότερο τη Γη, έχουν ανακαλυφθεί μόνο 15.000 περίπου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το αντικείμενο που εξερράγη πάνω από το Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2013, είχε διαστάσεις περίπου 20 μέτρων.

 

Για να απειλήσει τον ανθρώπινο πολιτισμό, ένας αστεροειδής πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου, όμως πολύ μικρότερα σώματα, αν πέσουν στην πλανήτη μας, μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές.

 

Οι πρώτοι υπολογισμοί δείχνουν ότι ο "2016 VA" διαγράφει μια πλήρη περιφορά γύρω από τον Ήλιο κάθε 10,5 μήνες, ακολουθώντας μια τροχιά που είναι πιο ελλειπτική από της Γης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Τech & Science / TikTok: Οι πλατφόρμες που εξετάζουν οι Αμερικανοί influencers μετά την επικείμενη απαγόρευση του

Σύμφωνα με στοιχεία του TikTok, μικρές επιχειρήσεις και δημιουργοί περιεχομένου στις ΗΠΑ θα χάσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα μέσα στον πρώτο μήνα από την παύση λειτουργίας της πλατφόρμας
LIFO NEWSROOM
Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Τech & Science / Το Parker Solar Probe της NASA πλησιάζει σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τον Ήλιο

Το Parker Solar Probe είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου, γνωστή ως κορώνα, και θα επιστρέψει δεδομένα από περιοχές που μέχρι τώρα δεν έχουν εξερευνηθεί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πολυ ενδιαφερουσα η ειδηση.Διοτι επιβεβαιωνει οτι ακομη και τωρα ,στην εποχη της,οπως νομιζουμε,σουπερ τεχνολογιας,ενας αστεροειδης ικανου μεγεθους ,ο οποιος μπορει να προκαλεσει μεγαλες καταστροφες εαν κτυπησει κατοικημενη περιοχη,δεν εντοπισθηκε εγκαιρως απο το τεραστιο πλεγμα τηλεσκοπιων και δορυφορων το οποιο βρισκεται σε λειτουργια.Και δεν μιλαμε ,βεβαια,για περιπτωσεις τυπου"Αρμαγεδδωνα",για τις οποιες η ανθρωποτητα μπορει μονον να ετοιμασει και στειλει στο διαστημα ενα πληρες ιστορικο της προκειμενου να μην εξαφανισθει χωρις ιχνος,ως να μην εχει υπαρξει ποτε.Μιλαμε για "διαχειρισιμες απειλες",οπως η περι ης ο λογος.Γι'αυτο η επιστημη και η τεχνολογια θα πρεπι να βρει μια λυση.Αν μη τι αλλο για να προστατευθει ο πλανητης ,η μαλλον τμηματα αυτου,απο τυχαιες καταστροφες,μεχρις οτου ο ανθρωπος μπορεσει να ολοκληρωσει με επιτυχια την πληρη περιβαλλοντικη καταστροφη την οποια εχει δρομολογησει ο ιδιος !