Προβάδισμα στο «όχι» δίνουν τα γκάλοπ για το ιταλικό δημοψήφισμα

Προβάδισμα στο «όχι» δίνουν τα γκάλοπ για το ιταλικό δημοψήφισμα Facebook Twitter
EPA/TIBERIO BARCHIELLI
1

Όλα τα γκάλοπ που δημοσιεύονται σήμερα στην Ιταλία, δίνουν προβάδισμα στο «όχι» στο συνταγματικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.


Εδικότερα, στην δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Demopolis, για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7, η πρόθεση ψήφου υπέρ του «όχι» αγγίζει το 39%, υπέρ του «ναι» το 36%, ενώ το υπόλοιπο στατιστικό δείγμα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελική του απόφαση.


Παράλληλα, σε γκάλοπ της εταιρίας Tecnè, για λογαριασμό της Rai, οι ερωτηθέντες απαντούν ότι θα καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό 53,5%, ενώ το 46,5% εννοεί να τις στηρίξει.


Βάσει της δημοσκοπικής έρευνας της εταιρίας Euromedia Research, τέλος, το «όχι» «πείθει» το 52,5% των ερωτηθέντων και το «ναι» το 47,5%. Σύμφωνα με τους περισσότερους δημοσκόπους, το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται γύρω στο 20%, κάτι που δείχνει ότι αυτή η κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση πρόκειται να κριθεί, πιθανότατα, με αρκετά μικρή διαφορά.


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τόνισε και χθες βράδυ, σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Rai, ότι «αν η χώρα του δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την οδό των σημαντικών αλλαγών, υπάρχουν πολλοί άλλοι πολιτικοί οι οποίοι ξέρουν πολύ καλύτερα από τον ίδιο να επιπλέουν». Σε περίπτωση ήττας στο δημοψήφισμα, θεωρείται πολύ πιθανό ο Ρέντσι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, διατηρώντας, όμως, τουλάχιστον προσωρινά, την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια