Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους

Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους Facebook Twitter
6

 

Δεν είναι ότι δεν το ξέρουμε, ωστόσο, οι ρυθμοί και οι σχέσεις που υπαγορεύει ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει πάντα να το παραδεχθούμε: δεν αρκεί το σεξ. Είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμη κι αν δεν είμαστε «σχεσάκηδες», η επαφή -όχι τα προκαταρκτικά-, αλλά η τρυφερότητα, οι αγκαλιές, τα χάδια είναι που δίνουν νόημα στη σεξουαλική μας ζωή και όχι αυτή καθ' αυτή η σεξουαλική πράξη. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η συχνότητα της μιας φοράς την εβδομάδα ή της μιας φοράς στις δέκα μέρες, μαζί με το είδος της οικειότητας που μοιράζεται το ζευγάρι, το κάνουν ή όχι ευτυχισμένο. Πρακτικά η έρευνα αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για τις... αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια, για ό,τι δηλαδή μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει του σεξ και όχι αποκλειστικά για τη σεξουαλική πράξη. Με λίγα λόγια, οι σχέσεις των ζευγαριών εξαρτώνται από τον σεξουαλικό παράγοντα, αλλά χτίζονται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα.. 

Για να αποδείξουν την υπόθεση τους οι ερευνητές επιστράτευσαν 335 Αμερικανούς εθελοντές, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ένα σχετικά εύκολο ερωτηματολόγιο: πόσα συχνά έκαναν σεξ, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν μετά από αυτό, πόσο συχνά τους φιλούσαν ή τους αγκάλιαζαν οι σύντροφοι τους; Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι επιστήμονες απηύθυναν τις ίδιες ερωτήσεις σε 74 ζευγάρια από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ στην τρίτη ζήτησαν από 106 ζευγάρια από τη Σουηδία να κρατούν ημερολόγιο για τη συχνότητα με την οποία συνευρίσκονταν. 

Εκείνο που τελικά προέκυψε, κατ' αρχάς ήταν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά ανά 10 ημέρες, τόσο πιο εύκολο τους ήταν να διατηρήσουν μία ευτυχισμένη, ομαλή ζωή, στην οποία οι τρυφερές κινήσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά συντηρούνταν καθ' όλη τη διάρκεια και μέχρι την επόμενη συνεύρεσή τους.  Και μπορεί να μην είναι εύκολο -ούτε και πολύ ρομαντικό- το να καταγράφει κανείς υπό μορφήν ημερολογίου πότε ακριβώς χάιδεψε τον σύντροφο του ή πότε του έδωσε ακόμη ένα φιλί, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν οι μέρες σε πολύ τρυφερές και σε λιγότερο, οι ερευνητές επιμένουν: τα ζευγάρια που είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες τέτοιες οικείες στιγμές εμφανίζονται με ειλικρίνεια και ως τα πιο ευτυχισμένα της έρευνας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής αναμένονται να δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες στο "Personality and Social Psychology Bulletin".

Με πληροφορίες από το Men'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Είναι απλά μία έρευνα και τα αποτελέσματά της. Αν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα δημοσιεύσεων κτλ. θα καταλάβετε ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμά της παίζουν ρόλο: το πόσες έρευνες έχουν βγει πριν ή θα βγουν μετά και πιστοποιούν το ίδιο αποτέλεσμα, το πόσο σοβαρό είναι το περιοδικό που δημοσιεύθηκε, το πόσοι θα κάνουν cite στην εν λόγω έρευνα μελλοντικά και σε πόσο σημαντικά περιοδικά.
Oι απόψεις διίστανται φοβάμαι. Πριν καμιά βδομάδα διάβασα μια τέτοιου τύπου έρευνα σε ένα άλλο περιοδικό που συμπέραινε το αντίστροφο. Κατέληγε συγκεκριμένα : Το καλό και συχνό σεξ είναι που οδηγεί ένα ζευγάρι να είναι τρυφερό μεταξύ του και όχι το αντίστροφο τελικά, που σημαίνει ότι δεν είναι η τρυφερότητα του ζευγαριού που το οδηγεί σε ευτυχισμένη και συχνή σεξουαλική ζωή όπως νομίζαμε.Δεν ξέρω ποιά από τις 2 έρευνες να πιστέψω. Συνεπώς δεν θα πιστέψω καμία.
Δεν θα σου πει μια έρευνα τι θα κανείς και τι δεν θα κανείς στη προσωπική σου ζωή και στο κρεβάτι σου με το σύντροφο σου για να είσαι ευτυχισμένη.. το ενδεχόμενο να κανείς ότι σου βγαίνει με το ταίρι σου δεν υπάρχει ;;Λολ