Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους

Η επιστήμη μίλησε: αυτό είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους Facebook Twitter
6

 

Δεν είναι ότι δεν το ξέρουμε, ωστόσο, οι ρυθμοί και οι σχέσεις που υπαγορεύει ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας επιτρέπει πάντα να το παραδεχθούμε: δεν αρκεί το σεξ. Είναι το είδος του σεξ που μας κάνει ευτυχισμένους. Ακόμη κι αν δεν είμαστε «σχεσάκηδες», η επαφή -όχι τα προκαταρκτικά-, αλλά η τρυφερότητα, οι αγκαλιές, τα χάδια είναι που δίνουν νόημα στη σεξουαλική μας ζωή και όχι αυτή καθ' αυτή η σεξουαλική πράξη. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η συχνότητα της μιας φοράς την εβδομάδα ή της μιας φοράς στις δέκα μέρες, μαζί με το είδος της οικειότητας που μοιράζεται το ζευγάρι, το κάνουν ή όχι ευτυχισμένο. Πρακτικά η έρευνα αποδεικνύει ότι όλα γίνονται για τις... αγκαλιές, τα φιλιά και τα χάδια, για ό,τι δηλαδή μπορεί να προηγηθεί ή να ακολουθήσει του σεξ και όχι αποκλειστικά για τη σεξουαλική πράξη. Με λίγα λόγια, οι σχέσεις των ζευγαριών εξαρτώνται από τον σεξουαλικό παράγοντα, αλλά χτίζονται πάνω σε όλα τα υπόλοιπα.. 

Για να αποδείξουν την υπόθεση τους οι ερευνητές επιστράτευσαν 335 Αμερικανούς εθελοντές, οι οποίοι έπρεπε να απαντήσουν σε ένα σχετικά εύκολο ερωτηματολόγιο: πόσα συχνά έκαναν σεξ, πόσο ευτυχισμένοι ένιωθαν μετά από αυτό, πόσο συχνά τους φιλούσαν ή τους αγκάλιαζαν οι σύντροφοι τους; Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι επιστήμονες απηύθυναν τις ίδιες ερωτήσεις σε 74 ζευγάρια από το Σαν Φρανσίσκο, ενώ στην τρίτη ζήτησαν από 106 ζευγάρια από τη Σουηδία να κρατούν ημερολόγιο για τη συχνότητα με την οποία συνευρίσκονταν. 

Εκείνο που τελικά προέκυψε, κατ' αρχάς ήταν ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά ανά 10 ημέρες, τόσο πιο εύκολο τους ήταν να διατηρήσουν μία ευτυχισμένη, ομαλή ζωή, στην οποία οι τρυφερές κινήσεις, οι αγκαλιές και τα φιλιά συντηρούνταν καθ' όλη τη διάρκεια και μέχρι την επόμενη συνεύρεσή τους.  Και μπορεί να μην είναι εύκολο -ούτε και πολύ ρομαντικό- το να καταγράφει κανείς υπό μορφήν ημερολογίου πότε ακριβώς χάιδεψε τον σύντροφο του ή πότε του έδωσε ακόμη ένα φιλί, ωστόσο, είναι πιο εύκολο να διαχωριστούν οι μέρες σε πολύ τρυφερές και σε λιγότερο, οι ερευνητές επιμένουν: τα ζευγάρια που είχαν στο ενεργητικό τους περισσότερες τέτοιες οικείες στιγμές εμφανίζονται με ειλικρίνεια και ως τα πιο ευτυχισμένα της έρευνας. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα αυτής της καταγραφής αναμένονται να δημοσιευθούν τις επόμενες μέρες στο "Personality and Social Psychology Bulletin".

Με πληροφορίες από το Men'sHealth.com

Υγεία & Σώμα
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Υγεία & Σώμα / Πίσω από τη μάστιγα της παιδικής παχυσαρκίας κρύβονται τα λάθη των γονιών, όπως δείχνει νέα έρευνα

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα, ηλικίας από πέντε ετών και άνω, έχει περιττά κιλά. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι μεγάλο και γι' αυτό ευθύνονται η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης και οι εσφαλμένες αντιλήψεις που έχουν οι γονείς.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Υγεία & Σώμα / Μην αφήσετε το SMS για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στο «διαβάστηκε»

Ξεκίνησαν να αποστέλλονται τα SMS για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Πρώτη φορά υλοποιείται τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα με αποδέκτες 2,8 εκατ. πολίτες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Υγεία & Σώμα / Λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο, αν οι ανοσοθεραπείες δοθούν νωρίς

Νέα μελέτη δείχνει ότι μειώνονται οι μεταστάσεις και οι θάνατοι από καρκίνο όταν τα πιο καινοτόμα φάρμακα, οι ανοσοθεραπείες, χορηγούνται νωρίς. Παράλληλα, εξοικονομούνται πολύτιμοι πόροι για το σύστημα υγείας χάρη στην αποφυγή των επιπλοκών και των υποτροπών της νόσου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Υγεία & Σώμα / Πώς αντιμετωπίζεται η προκατάληψη για μια ασθένεια που δεν είναι πλέον θανατηφόρα;

Οι γιατροί Κ. Πρωτοπαπάς και Ι. Κατσαρόλης καταρρίπτουν μύθους και στερεότυπα γύρω από τον HIV και περιγράφουν τις μεθόδους πρόληψης που λίγοι τελικά γνωρίζουν στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Υγεία & Σώμα / Πράσινο φως στο πρώτο μονοδοσικό HPV εμβόλιο

Στα τρία έως τώρα HPV εμβόλια που προστατεύουν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (και όχι μόνο) προστίθενται άλλα δύο. Το ένα από αυτά πήρε το πράσινο φως από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και διαφέρει από τα προηγούμενα καθώς χορηγείται σε μονοδοσικό σχήμα για την απλούστευση της εμβολιαστικής διαδικασίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού / «Προτιμώ να σκέφτομαι ότι ήμουν τύχερη γιατί το ξεπέρασα και όχι άτυχη γιατί μου συνέβη»

Πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού, η Τζούλη Αγοράκη περιγράφει εκείνες τις δύσκολες πρώτες μέρες αλλά και το δώρο που έκανε στον εαυτό της.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Υγεία & Σώμα / «Το αλκοόλ προκαλεί καρκίνο»: Η Ιρλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που καθιερώνει την προειδοποίηση στις ετικέτες των ποτών

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο, σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ και της πιθανότητας να προσβληθούν από επτά τύπους καρκίνου.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι απλά μία έρευνα και τα αποτελέσματά της. Αν γνωρίζετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα δημοσιεύσεων κτλ. θα καταλάβετε ότι δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Για να εδραιωθεί το αποτέλεσμά της παίζουν ρόλο: το πόσες έρευνες έχουν βγει πριν ή θα βγουν μετά και πιστοποιούν το ίδιο αποτέλεσμα, το πόσο σοβαρό είναι το περιοδικό που δημοσιεύθηκε, το πόσοι θα κάνουν cite στην εν λόγω έρευνα μελλοντικά και σε πόσο σημαντικά περιοδικά.
Oι απόψεις διίστανται φοβάμαι. Πριν καμιά βδομάδα διάβασα μια τέτοιου τύπου έρευνα σε ένα άλλο περιοδικό που συμπέραινε το αντίστροφο. Κατέληγε συγκεκριμένα : Το καλό και συχνό σεξ είναι που οδηγεί ένα ζευγάρι να είναι τρυφερό μεταξύ του και όχι το αντίστροφο τελικά, που σημαίνει ότι δεν είναι η τρυφερότητα του ζευγαριού που το οδηγεί σε ευτυχισμένη και συχνή σεξουαλική ζωή όπως νομίζαμε.Δεν ξέρω ποιά από τις 2 έρευνες να πιστέψω. Συνεπώς δεν θα πιστέψω καμία.
Δεν θα σου πει μια έρευνα τι θα κανείς και τι δεν θα κανείς στη προσωπική σου ζωή και στο κρεβάτι σου με το σύντροφο σου για να είσαι ευτυχισμένη.. το ενδεχόμενο να κανείς ότι σου βγαίνει με το ταίρι σου δεν υπάρχει ;;Λολ