Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail

Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail Facebook Twitter
1
Η Τερέζα Μέι απάντησε στο σεξιστικό εξώφυλλο της Daily Mail Facebook Twitter

Η Daily Mail, το γνωστό προβοκατόρικο ταμπλόιντ της Βρετανίας, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το σημερινό πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσής του.

Βάζοντας τη φωτογραφία της Τερέζα Μέι δίπλα στην Νίκολα Στέρτζον της Σκωτίας με τον τίτλο «Never mind Brexit, who won Legs-it!» επέλεξε να επικεντρωθεί με τον σεξιστικό τίτλο-λογοπαίγνιο στις γάμπες των δύο γυναικών και όχι στη σημασία της συνάντησης και την κρισιμότητα για το Brexit που κρύβει.


Το Twitter γέμισε σχόλια εξαγριωμένων χρηστών που κατέκριναν την επιλογή της εφημερίδας για το πρωτοσέλιδο. Πολλά βρετανικά μίντια πήραν θέση και εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για τη φωτογραφία και τον τίτλο, ενώ και ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, έγραψε: «Έχουμε 2017. Αυτός ο σεξισμός ανήκει στο παρελθόν. Ντροπή στην Daily Mail».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν είχε προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι πριν λίγη ώρα, αλλά όταν εμφανίστηκε στο Μπέρμιγχαμ για ένα επιχειρηματικό και επενδυτικό φόρουμ έκανε την πρώτη της αιχμηρή δήλωση για το θέμα που σήμερα είχε διχάσει.

«Θα παρατηρήσατε πως φοράω παντελόνια σήμερα», είπε χαριτολογώντας, αλλά με αιχμηρό τρόπο, στους παρευρισκόμενους, όπως μεταδίδει η Telegraph.

«Ως γυναίκα στην πολιτική καθ' όλη την καριέρα μου, έχω διαπιστώσει ότι πολύ συχνά, αυτό που φοράω -ιδιαίτερα τα παπούτσια μου- αποτελεί θέμα συζήτησης. Προφανώς αυτά που κάνουμε ως πολιτικοί είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουμε ως πολιτικοί. Αλλά, αν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν λίγη πλάκα με το πώς ντύνομαι, ας είναι...», σχολίασε αργότερα η Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα Express.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Στο Λονδίνο για την έφεση κατά της απόφασης για την αστυνομική προστασία του

Η νομική διαμάχη του με το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε το 2020, όταν η επιτροπή RAVEC αποφάσισε ότι, εφόσον δεν είναι πλέον «ενεργό μέλος της βασιλικής οικογένειας», δεν δικαιούται κρατική φύλαξη
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Κρυπτονομίσματα, φορτηγά και μετρητά: Σπείρα ξεπλενε εκατομμύρια εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δύο άτομα φυλακίστηκαν στο Λονδίνο για ξέπλυμα £6,6 εκατ. μέσω ψεύτικης εξαγωγικής εταιρείας και κρυπτονομισμάτων. Εμπλέκονται Ουκρανία και Ρώσος ενορχηστρωτής.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια