Τάρτες ΙΚΕΑ με βακτήριο και στην Ελβετία

Τάρτες ΙΚΕΑ με βακτήριο και στην Ελβετία Facebook Twitter
2

Νέα διάσταση στην υπόθεση με τις μολυσμένες τάρτες της ΙΚΕΑ καθώς, όπως φαίνεται μετά την Κίνα, η υπόθεση αποκτά και ευρωπαϊκή διάσταση.

Ενώ αρχικά, όταν είχε δημοσιευτεί η πληροφορία ότι τάρτες πιθανόν μολυσμένες με βακτήριο διατέθηκαν στην Ελβετία η εταιρία διέψευσε, τώρα ανασκευάζει: «Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι 720 τάρτες των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης —και μπορεί να περιείχαν βακτήρια— πωλήθηκαν σε εστιατόρια της ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες. Λυπούμαστε για το ότι οι ανακοινώσεις μας δεν ανέφεραν αυτήν την πληροφορία μέχρι σήμερα, 11 Μαρτίου 2013», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελωνειακές αρχές της Κίνας ανακάλυψαν το Νοέμβριο του 2012 ένα «υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων» σε τάρτες σοκολάτας και αμυγδάλου, που εισάγονταν από την Σουηδία στην ΙΚΕΑ της Σαγκάης.

Στις 5 Μαρτίου η IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τις καφετέριες της σε 23 χώρες όλα τα γλυκά της ίδιας παρτίδας, που παρασκευάζονται από τον αποκλειστικό προμηθευτή της για αυτό το γλύκισμα, τη σουηδική εταιρεία Almondy. Τις τάρτες η εταιρία τις έστελνε σε όλο τον κόσμο και όλες είχαν την ίδια ημερομηνία λήξης, με προτεινόμενη κατανάλωση πριν από το έτος 2014.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές εκλογές θα βυθίσουν την Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση;

Διεθνή / Οι γαλλικές εκλογές θα βυθίσουν την Ευρώπη σε υπαρξιακή κρίση;

Το διακύβευμα του δεύτερου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης στη Γαλλία. Μιλά στη LiFO ο αν. καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, και πρόεδρος του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σωτήρης Ντάλης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια