Η ιστορία του «παιδιού - δολοφόνου» της Βρετανίας, Τζον Βέναμπλς, που καταδικάστηκε και για πορνογραφία ανηλίκων

Η ιστορία του «παιδιού - δολοφόνου» της Βρετανίας, Τζον Βέναμπλς, που καταδικάστηκε και για πορνογραφία ανηλίκων Facebook Twitter
1

Ο Τζον Βέναμπλς, ο ένας από τους δύο ανήλικους δολοφόνους του Λίβερπουλ, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, για δεύτερη φορά.

Ο Τζον Βέναμπλς είναι διαβόητος στη Βρετανία επειδή βασάνισε και σκότωσε ένα αγοράκι, όταν και ο ίδιος ήταν μόλις 10 ετών, το 1993.

Για αυτή την αποτρόπαια πράξη εξέτισε ποινή μόλις οκτώ χρόνια λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ενώ και το 2010 είχε ξανά κατηγορηθεί για παιδική πορνογραφία.

Ο Βέναμπλς δήλωσε τότε ένοχος και παραδέχτηκε ότι είχε στην κατοχή του 1.170 φωτογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του και ένα «εγχειρίδιο» με το όνομα Οδηγός Τζαζ που εξηγούσε πώς μπορεί κάποιος να έχει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Μάλιστα στις πορνογραφικές φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του Βέναμπλς τα απεικονιζόμενα παιδιά ήταν ηλικίας 6- 13 ετών.

Είναι δικό μου το λάθος, απογοήτευσα και πάλι τους οικείους μου, είπε στο δικαστήριο. «Είχα ανόητες, παράξενες παρορμήσεις. Δεν θα ξαναδώ αυτές τις εικόνες για πολλά χρόνια», ισχυρίστηκε.

Ο δικαστής της υπόθεσης χαρακτήρισε επίσης το «εγχειρίδιο» ένα «απεχθές έγγραφο που ενθαρρύνει τους αναγνώστες να διαπράξουν σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα σε πολύ μικρά παιδιά. Η κατοχή αυτού του φυλλαδίου αφήνει να εννοηθεί ότι ο Τζον Βέναμπλς σχεδίαζε να διαπράξει εγκλήματα σεξουαλικής φύσης σε παιδιά», πρόσθεσε.

Το χρονικό της δολοφονίας που συγκλόνισε τη Βρετανία

Το 1993 ο Βέναμπλς και ο Ρόμπερτ Τόμσον, ηλικίας μόλις 10 ετών εκείνη την εποχή, απήγαγαν, βασάνισαν και σκότωσαν ένα νήπιο, τον μικρό Τζέιμς Μπάλτζερ, στο Λίβερπουλ, το πτώμα του οποίου  βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα κοντά σε μια σιδηροδρομική γραμμή. Η δολοφονία είχε προκαλέσει σοκ στη Βρετανία.

Τα δύο αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα υπό όρους το 2001 και τους δόθηκαν νέες ταυτότητες, προκειμένου να μην υποστούν αντίποινα. Το 2010 ο Βέναμπλς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, αφού δήλωσε ένοχος.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου ως «ημέρα αγάπης» ενόψει των εκλογών

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στους χιλιάδες υποστηρικτές του που ταξίδεψαν στην Ουάσινγκτον εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι το έκαναν επειδή «πίστευαν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες
LIFO NEWSROOM
Τι σημαίνει η απόφαση της Μελόνι να εξισώσει την παρένθετη μητρότητα με εγκλήματα διεθνούς χαρακτήρα

Διεθνή / Η Μελόνι εξισώνει την παρένθετη μητρότητα με έγκλημα και εξαϋλώνει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία

Από την Τετάρτη, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό - Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ: «Ο Σινουάρ είναι νεκρός» - Εντολή Νετανιάχου να ενημερωθούν οι οικογένειες των ομήρων

Οι οικογένειες όσων εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους μετά τις αναφορές για την πιθανή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια