ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.4.2018 | 23:27

Κακες σκεψεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΤΟΣ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ,ΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΝΝΟΩ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΖΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ,ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ.ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
18
 
 
 
 
σχόλια
Ειναι ψυχαναγκαστικη συμπεριφορα. Πρεπει για αρχη να το δουλεψεις μονη σου. Ασ πουμε οταν εισαι στο ασανσερ για παραδειγμα σκεφτεσαι οτι θα κοπουν τα συρματοσσχοινα και θα πεσεις στο κενο και σε πιανει τρελα και πανικος. Αμεσως πρεπει να σκεφτεις:ποσες πιθανοτητες υπαρχουν να συμβει αυτο? Μηδενικες. Εχεις ακουσει ποτε να εχει συμβει αυτο το περιστατικο? Ποτε! Αρα γιατι να συμβει τωρα? Τωρα δεν ξερω τι ακριβως εννοεις οτι σου λενε οι κορες σου και σκεφτεσαι το κακο. Αλλα σιγουρα ειναι ψυχαναγκασμος. Του τυπου ο αλλος βουρτσιζει τα δοντια του 45 επαναληψεις τη φορα γιατι αν δε το κανει θα πεθανει ο ιδιος η η οικογενεια του. Αν σκεφτεσαι δηλαδη οτι θα παθουν κατι κακο απο το πουθενα σκεψου αμεσως αν εχεις ακουσει κατι παρομοιο ποτε να συμβει σε καποιον αλλον .μαλλον οχι. Αρα ουτε και τωρα θα συμβει.ολα ειναι παιχνιδια του μυαλου. Και πιθανον ειναι να εχεις αγχωδη διαταραχη .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΝΕΝΑ ΣΑΣ.ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΣΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΚΕΝΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
Από αυτά που αναφέρεις φαίνονται σαν κλασσικά συμπτώματα ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχής. Έχεις έμμονες ιδέες που σε βασανιζουν για κάτι κακό που φοβάσαι οτι θα συμβεί επειδή το σκέφτηκες. Μην ανησυχείς, είναι πολύ συνηθισμενο. Φυσικά και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό επειδή το σκέφτηκες ή το ευχήθηκες. Πολλές φορές είναι αντίδραση του μυαλού στο άγχος. Επειδή είναι πολύ ενοχλητικό όλο αυτό και προφανώς επηρεάζει την ποιότητα της ζωής σου αφου σε κάνει να νιώθεις άσχημα καλό είναι να επισκεφτείς ψυχολόγο για να μπορέσεις να το ξεπεράσεις.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΝΕΝΑ ΣΑΣ.ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΣΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΩ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΡΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΚΕΝΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ.ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
Στις περισσότερες ιδεοψυχαναγκαστικές σκέψεις φοβόμαστε ότι με την σκέψη θα προκαλέσουμε αυτό που σκεφτόμαστε. Π.χ. κάποιος φοβάται ότι έχει καρκίνο και συγχρόνως φοβάται ότι επειδή ανησυχεί τόσο θα προκληθεί καρκίνος έτσι κι αλλιώς. Κατά τη γνώμη μου όμως οι χειρότερες είναι αυτές που αφορούν άλλους, και νιώθουμε τόσο τύψεις κι ενοχές που δεν τολμάμε καν να τις πούμε σε κάποιον. Μου κάνει εντύπωση να σου είπε κάτι τέτοιο ο ψυχολόγος, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι ψυχολόγοι έχουν δίκιο, μπορεί κιόλας να το εννοούσε σε άλλο πλαίσιο από αυτό που εννοούσες εσύ. Ούτε όλοι οι ψυχολόγοι μας ταιριάζουν και καλό θα ήταν να επισκεφτείς κάποιον άλλο. Ίσως ήταν καλό κιόλας να επισκεφτείς πρώτα ένα ψυχίατρο ώστε να σου δώσει κατάλληλα φάρμακα που τουλάχιστον να σε ηρεμήσουν μέχρι να βρεις τις αιτίες και τον κατάλληλο τρόπο ψυχολογικής θεραπείας. Στην ψυχολογία λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις κάποιον να σκεφτεί έναν ελέφαντα είναι να του πεις "Μην σκεφτείς έναν ελέφαντα για τα επόμενα 5 λεπτά". Ακόμα χειρότερο όμως το κάνεις αν του πεις "Μην σκεφτείς έναν ελέφαντα τα επόμενα 5 λεπτά γιατί η οικογενειά σου ή εσύ θα πεθάνει" γιατί τότε θα του προστεθεί πανικός και αγωνία και θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια. Αν πάρεις αγωγη για ένα διάστημα αυτός ο πανικός και η αγωνία μπορεί να μειωθούν ώστε να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω στο πρόβλημα.Είναι κρίμα να μην μπορείς να χαρείς τις στιγμές με τις κόρες σου. Όλη αυτή η αγωνία και οι σκέψεις σε κάνουν να αποστασιοποιείσαι από ότι ζεις εκείνη τη στιγμή για αυτό νιώθεις κενή.
Aphlia ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΒΟΗΘΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ.ΕΦΟΣΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.
Χαίρομαι που νιώθεις ότι σε βοηθάω. Να θυμάσαι ότι δεν είναι τοσο εύκολο να το κάνει κάποιος μόνος του, επειδή ακριβώς οι ιδεοψυχαναγκαστικές σκέψεις καταλαμβάνουν τόσο πολύ από το μυαλό μας και ενισχύονται από πολύ δυνατά συναισθήματα φόβου, αγωνίας, τύψεων. Συνήθως, ανάλογα φυσικά με τις σκέψεις, πηγάζουν από άγχος, αίσθηση μη ασφάλειας, αίσθηση ότι δεν έχουμε τον έλεγχο, πίεση στο να πώς πρέπει να είμαστε, δυσκολία στο να συνηθίσουμε αλλαγές που μας συμβαίνουν στη ζωή μας, χαμηλή αυτοεκτίμηση, φόβο και πίεση ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι. Πέρα όμως από το να δουλέψεις να βρεις τις αιτίες, θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να τις αντιστρέψεις κιόλας, να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική. Δεν είναι κακό να έχεις ένα τρίτο πρόσωπο όπως έναν ψυχολόγο που να σε καθοδηγεί γιατί δεν μπορούμε πάντα να δούμε καθαρά τα πράγματα, επειδή εμπλεκόμενους τόσο πολύ στον κυκεώνα των συναισθημάτων μας.Αυτό που λέω πάντα είναι, βγάλτους τη γλώσσα, κοροιδεψέ τις, ξεκίνησαν γιατί κάποια ανάγκη τους γέννησε όπως η διαχείριση φόβου, παραμένουν γιατί τους δίνεις σημασία.Μην ξεχνάμε όμως ότι η βιοχημεία μας παίζει ρόλο, προσπάθησε να βρεις τρόπους να είσαι ήρεμη το οποίο δεν είναι εύκολο όταν συμβαίνουν τόσα μέσα σου και σου αποσπούν την προσοχη, για αυτό ακόμα και ψυχολόγο να μην επισκεφτείς για αρχή, ώστε να το δουλέψεις μόνη σου, σκέψου καλά την περίπτωση να επισκεφτείς ψυχίατρο, μόνο και μόνο για τη βοήθεια στο θέμα της βιοχημείας. Ή προσπάθησε να βρεις τρόπους και μεθόδους γενικά να καλύψουν το κομμάτι της ηρεμιας
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΚΑΛΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ.ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΙΑ Η ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ....ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΕΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ.
Ε, δεν είναι κάτι που κάνεις επίτηδες. Σε όλους μας βγαίνουν προβληματικές σκέψεις σε διάφορες φάσεις της ζωής μας, σε άλλους ιδεοψυχαναγκαστικές, σε άλλους κάτι διαφορετικό. Άλλοι ανησυχούν γιατί όλα πάνε καλά στη ζωή τους και φοβούνται μην γίνει κάτι φοβερό, σε άλλους γίνονται φοβερά και απελπίζονται. Υπάρχουν και κάποιοι τυχεροί που όταν έρχεται μια άσχημη σκέψη στο μυαλό τους, πριν προλάβει να βγάλει ρίζες, λένε "άει στο καλό, δεν σου δίνω καμία σημασία, είσαι απλά μία σκέψη που δεν μου κάνει καλό" και το ξεπερνάνε εύκολα.Έλεγξε μερικές εφαρμογές στο κινητό που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν επίσης, π.χ. Pacifica, Headspace, κάτι που να σε βοηθά να ησυχάζεις το μυαλό σου όπως ο διαλογισμός τύπου mindfulness.
Γιατί κι εγώ έχω περάσει σχεδόν όλες τις διαταραχές και ψάχνω. Αλλά επειδή τελικά σχεδον όλοι οι άνθρωποι τα περνάμε, και τουλάχιστον εδώ στην Αγγλία που μένω είναι πια στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης κι ενημέρωσης και βρίσκω συνέχεια καινούριες πληροφορίες και εργαλεία να χρησιμοποιήσω. Φίλοι μου μπορεί να μου στείλουν ένα ηχητικό κομμάτι διαλογισμού, άλλοι μπορούν να συστήσουν ένα συμπλήρωμα που βοηθάει στο άγχος, πηγαίνω σε ομιλίες, λαμβάνω πια emails από διάφορες πηγές για αυτά.
Επίσης, υπάρχει μια εφαρμογή που λέγεται Memorado και σε αυτή υπάρχει ένα παιχνίδι που λέγεται Sunrise. Βασικά δεν είναι παιχνίδι, κάτι σαν διαδραστικός διαλογισμός ειναι, και με βοηθάει πολύ όταν θέλω να ηρεμήσω στιγμιαια. Καλύτερα είναι με ακουστικα
Α ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ.ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΥΤΙΚΟ?ΚΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ.
Scroll to top icon