ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.10.2018 | 15:02

Χωρισαμε 3

m.lifo.gr/confessions/view/358727Παιδια σας ζαλισα το ξερω και συγνωμη. Υπαρχουν πολυ χειροτερα απο αυτο αλλα εμενα τωρα αυτο με καιειΕιχαμε μιλησει την τριτη και ειπαμε να αφησουμε μια βδομαδα χωρις να μιλαμε να δουμε πως θα παει. Ξαναμιλησαμε σημερα τελικα που εστειλε να δει πως ειμαι. Τον πηρα τηλ να μη γραφουμε και μου ειπε οτι δεν θελει να με ταλαιπωρει ως την τριτη κι οτι μαγαπαει πολυ κ θελει να εχουμε επαφη κτλ αλλα του εφυγε ο ερωτας και δε θελει να γυρισει απο τυψεις επειδη δε μου αξιζει κατο τετοιο. Κ ξαναπε οτι με αγαπαει κι οτι χρειαστω ειναι ενα τηλεφωνο μακρια.Εγω του ειπα τημ αληθεια κι αυτα που νιωθω..οτι θα ηθελα να προσπαθησω γιατι εχω αισθηματα κ δε θα ηθελα να τελειωσει εδω αλλα δεχομαι αυτα που λεει κι οτι με το ζορι δε γινεται τιποτα.Κλεινοντας ειπαμε οτι θα ξαναμιλησουμε κ καποια στιγμη θα ειδωθουμε.Εγω παιδια απο την ωρα που κλεισαμε ειμαι αν σκασω..κλαιω πολυ Πως θα το ξεπερασω και ποτε;Εχω ενα πλακωμα στο στηθος δεν μπορω να ηρεμησω. Ξερω οτι δεν ειναι κ το μεγαλυτερο προβλημα του κοσμου κι οτι ειμαι μικρη και θα βρω αλλον ισως καλυτερο απο αυτον κι οτι θα το ξεπερασω αργα ή γρηγορα αλλα μεχρι τοτε τι κανω;;Πειτε μου εσεις πως το ζειτε; Κλεινεστε σπιτι ολη μερα κ δε μιλατε πουθενα; βγαινετε συνεχεια με παρεα; Θα μου πειτε ειναι στον ανθρωπο πως θα το ζησει..ναι, λογικο. Αλλα θελω να μου γραψετε πως το αντιμετωπιζει ο καθενας σας. Τροποι να ξεπερασεις τον πρωην σουΞεκινηστε....
13
 
 
 
 
σχόλια
Γι΄αρχή το πως το αντιμετωπίζει ο καθένας μας, δε σημαίνει ότι είναι το σωστό. Επίσης, προτιμώ να πω πως θεωρώ ότι είναι καλύτερα ν' αντιμετωπιστεί γιατί δεν τα καταφέρνουμε πάντα να υποτάσσουμε τις πράξεις μας στο υγιές και λογικό. Πιστεύω, ότι κάθε απώλεια κάποιου ατόμου είναι ένα μόνιμο κενό. Όχι μόνο ερωτικά, αλλά όλες οι απώλειες σημαντικών άλλων όπως και σημαντικών πτυχών του εαυτού μας είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται. Μ΄αυτό δεν θέλω να πω πως είμαστε καταδικασμένοι σε μια μόνιμη μεμψιμοιρία, αλλά ότι ο κάθε άνθρωπος και το κάθε τι που μας έχει συγκινήσει βαθιά πάντα θα μας λείπει, όχι μάλλον γι' αυτό που μπορεί ή που θα μπορούσε να είναι τώρα, αλλά όπως ήταν τότε. Όμως, η ανθρώπινη φύση μας έχει προικίσει με τη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα τα οποία είναι γύρω μας ασφυκτικά πολλά, εκτός κι επιλέξουμε την απομόνωση. Που σημαίνει; Ότι αν επιτρέψουμε στο ρου των γεγονότων, τότε δεν θα είναι μετά από ένα σημείο η σκέψη μας προσκολλημένη εκεί και στην οδύνη για κάτι που χάθηκε. Αυτό όμως που έχει κάποια αξία είναι για όσο τέλος πάντων έχουμε τα μαύρα μας τα χάλια να σκεφτούμε λίγο όσο πιο νηφάλια γίνεται τι σχέση είχαμε και τις δοσοληψίες που κάναμε. Να κρίνουμε λίγο την ποιότητα της σχέσης, να καταλάβουμε τελικά τι είναι αυτό που πονάει και πόσο; Είναι ότι χάσαμε ένα άτομο; Την ψευδαίσθηση για ένα άτομο; Κάτι καλό; Τι ήμασταν μέσα σ' αυτή την κατάσταση; Ήμασταν ελεύθεροι; Νιώθαμε όμορφα; Ή ζούσαμε με μια ελπίδα; Μήπως με μια απελπισία; Όλα μαζί
(συνεχίζω ) ή τίποτα; Δεν μ' αρέσει η πλήρης αποδόμηση και η απόλυτη θέση: «θιγμένος εγωισμός» λες και δεν επιτρέπεται σ' έναν άνθρωπο να ενυπάρχουν μέσα του τα πιο ρηχά αλλά και τα πιο σπουδαία συναισθήματα. Είμαστε γεμάτοι αντιφάσεις οπότε και καλό είναι να μην είμαστε απόλυτοι. Ούτε να δαιμονοποιούμε τα συναισθήματα που δεν δείχνουν χριστιανική ευλάβεια όταν στην τελική δείχνουν ξεκάθαρα την ανθρώπινη υπόσταση. Ακόμη, ο βασικός τρόπος για να προχωρήσουμε κάπως είναι προχωρώντας τη σκέψη μας και παραχωρώντας λίγη θέση και σε άλλα πράγματα. Αυτό θα γίνει βέβαια αν μας το επιτρέψουμε αλλά χωρίς μεγάλη βιάσει και πίεση. Όταν δηλαδή είσαι τόσο χάλια, μην πας κάπου που πρέπει να είσαι ευχάριστη κι αστεία, ενδεχομένως να καταλήξεις κλόουν για τους άλλους και κουρέλι όταν γυρίσεις μ΄αποτέλεσμα να κάνεις δύο βήματα πίσω. Επιπλέον, μην έχοντας ξεκαθαρίσει ρητά ότι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα έστω (δηλαδή μέχρι να σταθείς στα πόδια σου και ανεξαρτητοποιηθείς συναισθηματικά από την παρουσία του άλλου σε βαθμό που μέσα σου γίνονται αναταραχές) οι επαφές δεν βοηθάνε. Μπορεί να μην υπάρχει κακός λύκος στην ιστορία, μπορεί να υπάρχει και να είσαι ακόμη κι εσύ κτλ. Όσο ο άλλος μπαινοβγαίνει στη ζωή σου ενώ εσύ κρέμεσαι από τις επιθυμίες του, θα είσαι απλά δυστυχισμένη και θα καταλήξεις να νιώσεις μια βαθιά περιφρόνηση για σένα που δύσκολα επουλώνεται-αν γίνεται κι αυτό. Τέλος, αφού δώσεις στον εαυτό σου ένα εύλογο χρονικό διάστημα να θρηνήσει οφείλεις να γιορτάσεις και τη ζωή για όσο ζεις(εκτός κι αν σ' αρέσει το κλάμα κι οδυρμός, οπότε πάσο) αλλά αυτό θα γίνει με το να επιτρέψεις σε σένα. Να καταλάβεις ότι δεν είναι προδοσία για όσα δυνατά συναισθήματα βίωσες για κάποιον να προχωρήσεις, συνεπώς δεν πρέπει ν' ανακαλείς όλη την ώρα τις αναμνήσεις και να ζεις στο παρελθόν. Κλείνοντας, να πω ότι είμαι άτομο που βουτιέται πάρα πολύ εύκολα και συχνά στο παρελθόν με μια μελαγχολική διάθεση παρόλο που γνωρίζω ότι είναι εσφαλμένο κι έτσι πάντα μου κάνει παραπάνω κόπο και χρόνο να ξεπεράσω κάποιες καταστάσεις. Υ.Γ. Όπως περνάει κι ευτυχία, έτσι περνάει και η δυστυχία. Είμαστε καμωμένοι για ν' αντέχουμε τα συναισθήματά μας, συγγνώμη για την γνωστή ζαλάδα με τη φλυαρία μου.
Δεν πονας γιατι εχασες αυτο το αγορι, πονας γιατι επενδυσες και τελικα δεν επιασε τοπο ο κοπος σου. Θελεις λοιπον να σε επιβεβαιωσει για να γιατρευτει ο θιγμενος εγωισμος, που εχεις βασισει πανω του. Αν κοιταξεις μεσα σου, θα δεις οτι η απορριψη ποναει, γιατι κλονιζει την αυτοεκτιμηση σου, σε κανει να διερωτασε αν αξιζεις και αν ποτε θα αγαπηθεις. Σε ποναει η "εγκατάλειψη" που νιωθεις, γεγονος απολυτα ανθρωπινο και ισως νιωθεις μονη σου. Τωρα ομως...Φαντασου οτι εγω σου υποσχομαι οτι ενα αγορι που θα σε λατρεψει και θα σε κανει να νιωσεις ομορφα ειναι εκει εξω και προκειται να το συναντησεις. Στο υπογραφω ας πουμε... Ποιον θες, αυτον η τον πρωην σου; Δεν νιωθεις καπως πιο αναλαφρα τωρα; Να σκεφτεσαι αυτο που εγραψες, οτι θα βρεις κατι καλυτερο. Κλαψε ,πονεσε οσο θες, να κοψεις επαφη μαζι του και θα περασει.
Όντως, το έχεις ζαλίσει το πράγμα. Εξαρχής σου είχα γράψει ότι ίσως ο τύπος πουλάει παπάντζα, με όσα αναφέρεις (για ραντεβού Τρίτες και υπαναχωρήσεις) με πείθεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ήθελε να δει πού θα κάτσει η μπίλια. Τέλος πάντων, εικασίες και συνειρμούς κάνω.Πώς θα περάσει; θα κάνει τον κύκλο του. Όλα περνάνε, καλή δύναμη.
Ε τα γνωστά. Στην αρχή κλαίς και πιστεύεις ότι ποτέ δε θα αγαπήσεις ξανά,θα πεθάνεις μόνος σου. Μετά σκέφτεσαι όλους τους πιθανούς τρόπους να γυρίσει. Μπορεί να ξεφτυλιστεις και να στείλεις και κανένα μήνυμα. Μη το κάνεις. Θα το μετανιώσεις μελλοντικά γιατί στην ουσία όπως είπες με το ζόρι δεν γίνεται. Μετά σκέφτεσαι "τι έκανα λάθος". Η απάντηση δεν έχει σημασία γιατί πρώτον,λάθη γίνονται αλλά πρωτίστως, δεν έχει σημασία γιατί ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ. Και εκεί ξεκινάει η συνειδητοποίηση και ο εγωισμός και λες οκ, δε θα θέλω κάποιον που δεν με θέλει. Στο μεταξύ, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πέθανες τελικά. Και σε παρακαλώ, ΑΝΑΓΚΑΣΕ τον εαυτό σου να βγει. Να κάνει πράγματα . Με το ζόρι στην αρχή. Για να δεις σιγά σιγά ότι η ζωή προχωράει και τελικά ζεις και χωρίς αυτόν. Έχει μια εξομολόγηση παρακάτω που μια κοπέλα χάνει τις μέρες της μαραζωνοντας μετά από έναν χωρισμό. Μην αναγκάσεις τον εαυτό σου να το περάσει αυτό. Να ξέρεις δεν υπάρχει χάπι. Εγώ είμαι στους 10 μήνες και ακόμη τον σκέφτομαι πολλές φορές. Η αρχή είναι δυσκολη. Αλλά οι φίλοι είναι σωτηριοι, εμένα με κουβαλούσαν παντού μαζί τους για να ξεχάσω χαχαχαχαχαχ οι καλοί μου .. επίσης, απασχολούσα τον εαυτό μου. Καθάριζα το σπίτι, γράφτηκα γυμναστήριο, έλυναν σταυρόλεξα.. έβγαινα πολύ. Στην αρχή τον βρίζεις εννοείται παντού χαχα τον μισείς, στάδια είναι αυτά. Στο σημείο που είμαι εγώ λέω " ε κρίμα που δεν δούλεψε ,μακάρι να δούλευε ,αλλά η ζωή συνεχίζεται". Όλα θα πάνε καλά! Να θυμάσαι ότι θα περάσει. Αυτό είναι σίγουρο! Και προσοχή, όχι μηνύματα και παρακάλια! Όχι κατά λάθος κλήσεις (και καλά), όχι επικοινωνία,όχι fb, όχι τραγούδια,όχι ταινίες τύπου Ημερολόγιο. Αυτά!
Κάθε φορά που τυγχάνει να διαβάσω σχόλιό σου, αναφέρεσαι στον πρώην σου. Κι απορώ. Γιατί σε χώρισε τελικά; Τι σου λείπει; Έξυπνη μου φαίνεσαι. Συγκροτημένη. Είσαι επίσης δασκαλίτσα, επομένως αγαπάς τα παιδιά. Μήπως έχεις μουστάκι σαν τον Μπαρμπαρούση;
Χαχαχαχαχα όχι, το ξυριζω κάθε μέρα κόντρα, αποκλείεται να είναι αυτο. Βγάζω πόνο η ερμη για να μην τον βγάλω σε νεύρα. Θα πρέπει να με ανεχεστε μέχρι να μου περάσει Χαχαχαχ Με χωρισε γιατί του πέρασε! Τόσο απλό και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα :)
Κι εγώ δασκαλίτσος είμαι. Δεν σε υποτίμησα. Κατά τ` άλλα αφού ξυρίζεις και το μουστάκι σου και χιούμορ βλέπω να διαθέτεις, δες το χαλαρά πια. Πέρασαν 10 μήνες για να σε νοιάζει ακόμα. Αυτός έχασε.
Scroll to top icon