ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.1.2019 | 16:38

Κιλά και απορριψη

Ήταν κάποιος που έδειχνε ότι με ηθελε.Εγω να έχω πάθει την πλάκα μου μαζί του, ωστόσο αυτός με πλησίασε πρώτος. Εγώ δεν του είχα δείξει κάτι, ούτε βλέμμα Τελικά δεν έγινε κάτι γιατί είναι αλλού και ξεκοψα όταν το εμαθα. Όμως από τότε έχω γεμίσει ανασφάλειες. Θεωρώ πως έμεινε με την άλλη γιατί εγώ είμαι χοντρή και άσχημη κτλ. Ξέρω πως δεν ευσταθεί γιατί αν τον πείραζαν τα κιλα μου(που ναι είναι αρκετά) δε θα με προσέγγιζε καν, όμως έχω κολλήσει. Θέλω να αδυνατίσω και να βλέπει τι λάθος επιλογή έκανε. Έχω πολύ όμορφο πρόσωπο, είμαι νέα, όμως για προσωπικούς ψυχολογικούς λόγους πάχυνα πολύ τα τελευταία χρονια.Αποφάσισα να κόψω τα γλυκά και να αντικαταστήσω το βραδινό με ρόφημα από φαρμακείο. Μου έχουν πει όλοι πως δουλεύει. Το έχετε δοκιμάσει;
12
 
 
 
 
σχόλια
Προφανώς τελείωσαν οι πορτοκαλιές ή είστε οι 3 σας σε κανα απομερό νησί και δεν υπάρχουν άλλοι αντρες. Αυτό που λες είναι τελείως ανώριμο και ηλίθιο. Δηλαδή θα αδυνατισεις επειδή γουσταρεις αυτον, αλλα τον εαυτο σου τον εχεις γραμμένο (γιατί αλλιως θα αδυνατιζες για σενα και χρονικα πριν καν ερθει αυτος και χωρις να χεις το σκεπτικο θα του δειξω εγω) Σου υπέγραψε συμφωνητικο οτι αμα αδυνατισεις θα ερθει σε σενα;;
Αυτα τα ροφηματα ειναι αχρηστα στην καλυτερη επιβλαβη στην χειροτερη. Καλυτερα να κοψεις πρωινο παρα βραδινο, το βραδινο ειναι πολυ σημαντικο. Γενικα με ημιμετρα δεν γινονται αυτα, θελει κανονικη διαιτα και γυμναστικη αλλιως μπορει να παθεις και τιποτα.
Ενδόμυχα μπορεί να πιστευεις οτι αν αδυνατισεις, αυτος θα ξαναγυρίσει σε σένα.Θα θελες όμως κάποιον που θα ξαναήσασταν μαζί επειδή έγινες αδύνατη;Κατσε και σκέψου γιατι δεν είστε ακομα μαζι, και κυριως που εφταιξες εσυ.Μην μένεις στο εξωτερικό κομματι.Οσο για τα ροφηματα που λες, γνωμη μου, μην μπαίνεις σε αυτον το δρόμο.Επικοινώνησε με έναν διατροφολογο να σε καθοδηγήσει σωστα.
"Θέλω να αδυνατίσω και να βλέπει τι λάθος επιλογή έκανε."Πόσο λάθος αυτή η νοοτροπία.Το αδυνάτισμα να το κανεις για σενα, για τον εαυτο σου, για την εικονα σου και την υγεια σου, και όχι για να "εκδικηθείς" τον άλλον.Δηλαδή πριν δεν σε ενοιαζε αν εισαι αδυνατη, και τωρα που σε απέρριψε (οπως λες) αποφασισες να γινεις για να τον εκδικηθεις (και οχι για τον εαυτο σου).Βλεπεις το λαθος;"Αποφάσισα να κόψω τα γλυκά και να αντικαταστήσω το βραδινό με ρόφημα από φαρμακείο. Μου έχουν πει όλοι πως δουλεύει. Το έχετε δοκιμάσει;"Οχι, ποτε μου δεν θα επαιρνα ροφημα για να χασω κιλα. Μπορεις να περιορισεις τα γλυκα (να τα κοψεις δυσκολο αλλα anyway) και να τρως πιο υγιεινα γευματα, αλλα το σημαντικοτερο ειναι να βαλεις την ασκηση στην ζωη σου. Αν ντρεπεσαι και δεν θες γυμναστηριο, δοκιμασε στο σπιτι, παρε και καποιο οργανο γυμναστικης (αρκει να εχεις βαλει σκοπο να ασχοληθεις και να μην καταληξει κρεμαστρα) και θα δεις πως θα αλλαζεις σιγα σιγα. Με την γυμναστικη στην ζωη σου μαλιστα, θα μπορεις να απολαμβανεις και τα γλυκακια σου ανετα, οπως και τωρα.
Και ο λόγος και ο τρόπος που πας να το κάνεις είναι τελείως λάθος. 1. Αυτά τα ροφήματα μουφες είναι, απλά αδυνατίζεις γιατί παίρνεις σαφώς λιγότερες θερμίδες από το να τρως φουλ βραδινό. Άσε που δεν ξέρεις τι έχουν μέσα και μπορεί να πάθεις και τίποτα.2. Αν αποφασίσεις να χάσεις κιλά θα το κάνεις γιατί θες εσύ, όχι για άλλους. 3. Αν είναι κολλημένος μαζί της, και Ζιζελ να γίνεις δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη.
Όμως από τότε έχω γεμίσει ανασφάλειες. Θεωρώ πως έμεινε με την άλλη γιατί εγώ είμαι χοντρή και άσχημη --> Αν θες την άποψη μου.. δεν έχει καμια σημασία το γιατι απο την δικιά του πλευρά.. Όλη η ουσία βρίσκετε στο τι θεωρείς εσυ για τον εαυτό σου. αυτή η 2η πρόταση δηλαδή..."όμως για προσωπικούς ψυχολογικούς λόγους πάχυνα πολύ" Είναι πολύ σημαντικό που αναγνωρίζεις πισω απο το θέμα "οτι εχεις πάρει κιλά" τον λόγο, αλλα είναι επίσης πολυ σημαντικό να καταλάβεις οτι όπως εσυ προσπαθείς να λύσεις την αιτία για εσένα... ετσι θα πρεπει να λύσεις και τα αποτελέσματα για εσένα. για να νιώσεις καλύτερα εσυ, για να ανακτήσεις την αυτοπεποίθηση σου, και οχι για τον οποιονδήποτε. και κορμάρα οταν γίνεις μια μέρα... θα σε απορρίψει κάποιος.. και εσυ θα απορρίψεις μια άλλη κορμάρα.. και τι? τίποτα.. η ζωη συνεχίζεται..Στο δια ταύτα.. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.. και γι'αυτό θα πρέπει να κάνεις εσυ για σένα. επειδή το θες. το οτι μπορείς.. μπορείς. το ξέρεις. απλά είναι ενας δύσκολος δρόμος γιατι χρειάζεται πάρα πολύ αυτοπειθαρχία. να μπορείς να επιβάλλεσαι στον εαυτό σου.. ή να μάθεις να το κάνεις σιγά σιγά.. να αλλάξεις αρκετά την ζωή σου. Πιθανός (μακάρι και οχι) θα υπάρξουν στιγμές που θα λυγίσεις, που θα ενδώσει σε κατι... ισως πας και λίγο 'πίσω'.. αλλά αυτό απλά σε κάνει 'Άνθρωπο' .. και δε σημαίνει οτι τα παρατάς.. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες οτι η καλύτερη επιλογή που έχεις είναι αντί να επενδύσεις κάποια χρήματα σε φαρμακευτικά σκευάσματα, να τα επενδύσεις σε εναν προσεκτικά διαλεγμένο διατροφολόγο.. αυτός θα σου δώσει τις απαραίτητες γνώσεις, οχι μόνο να αδυνατίσεις σήμερα...αλλα και το πως να πορευτείς διατροφικά στην ζωή σου μετά. Ίσως επίσης θα ήταν μια καλή ιδέα να εξετάσεις την πιθανότητα να γραφτείς σε ενα γυμναστήριο και να δεσμευτής στον εαυτό σου οτι θα το τιμάς αρκετές φορές (θα νιώσεις γενικά καλύτερα... δεν είναι οτι θα βοηθήσει μόνο στην απώλεια κιλών). Και τέλος - γιατι έχει βγει τεράστιο το κείμενο - πρόσεχε μην φύγεις στο άλλο άκρο... το να σταματήσεις να τρως ή να δαιμονοποιήσεις τον υδατάνθρακα δεν θα έχει καθόλου καλά αποτελέσματα .. απλά απο την αντίθετη πλευρά (με άλλα λόγια... μην φλερτάρεις με την αντίθετη διατροφική διαταραχή...)ΥΓ1: Δεν είμαι διατροφολόγοςΥΓ2: Απλά παραθέτω την δικιά μου εμπειρία (κάποτε είχα και εγώ πολλά κιλά.. μετά πήγα στο άλλο άκρο.. και τώρα ισορροπώ σιγά σιγά) ΥΓ3: Believe in yourself..ΥΓ4: Give time..
Δεν έχω υπάρξει παχουλή για να σου δώσω συμβουλές, αλλά μια φορά που θέλησα να χάσω 5 κιλά και αγόρασα κάτι από φαρμακείο, τσάμπα τα έδωσα. Πολλές φορές μπλοκάρει ο μεταβολισμός και φρακάρεις στα κιλά. Ο διαιτολόγος θα σε βοηθήσει να τον ξεμπλοκάρεις. Μόνο το έντονο περπάτημα, η ισορροπημένη διατροφή κ.α βοηθούν.
Scroll to top icon