ΚΙΝΗΣΗ

To επικίνδυνο δεκαπεντάλεπτο της ξαφνικής φήμης

Facebook Twitter
12

 Ο Παντελής Παντελίδης με το σωματοφύλακα του πάνω στην πίστα. «Η λατρεία του κόσμου είναι ανεξέλεγκτη και κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί διάφορα περιστατικά που έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον καλλιτέχνη και τον επιχειρηματία. Έτσι αναγκαζόμαστε να έχουμε κάποιον άνθρωπο πάνω στην πίστα για να μην ξεφεύγει η κατάσταση» λένε οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού στο gossip-tv

To Big Brother έδειξε το δρόμο: Άσε την κάμερα της τηλεόρασης να πέσει πάνω σου και γίνε κάποιος μέσα σε ένα απόγευμα. To youtube πήγε το πράγμα ένα βήμα παρακάτω: Κάνε ότι θες χωρίς να έχεις ανάγκη την τηλεόραση. Αν τσιμπήσουν τσίμπησαν.

Και τσιμπάνε αρκετοί. Κάνουν αγνώστους σε ένα βράδυ διάσημους. Τους «γλεντάνε» και μετά "Next Please!". Τα καινούρια αστέρια που άκοπα φτάνουν στην κορυφή νομίζουν ότι πετάνε το δόλωμα και ο κόσμος τσιμπάει. Όμως συμβαίνει το ανάποδο: Οι ίδιοι τσιμπάνε από το αγκίστρι του κόσμου.

Ο κόσμος ξέρει την ημερομηνία λήξεως του προϊόντος από πριν. Κάνει το «κομμάτι του». Έχει μια μεγάλη αγκαλιά για τον καινούριο που πριν δυο λεπτά δεν τον ήξερε η μάνα του. Τον σφίγγει τόσο πολύ από την «αγάπη του», τον κάνει να ασφυκτιά μέσα της και στο τέλος τον πνίγει. Τον πετάει τόσο εύκολα στην άκρη όσο εύκολα τον αγκάλιασε.

Αν τα πρόσωπα αυτά που βρίσκονται κάτω από το φως της ξαφνικής φήμης είχαν άμυνες τότε το παιχνίδι θα είχε ενδιαφέρον. Στον ρινγκ της φήμης έχει πλάκα να παρατηρείς τέτοιους αγώνες όταν και οι δύο παίκτες ξέρουν το ρόλο τους.

Σχεδόν όμως όλοι πιστεύουν ότι άξιζαν την ξαφνική φήμη, ότι δεν χρειάζεται πια να αποδείξουν τίποτα, ότι κάλυψαν ένα κενό στην αγορά, ότι ήταν γραφτό να γίνει, ότι μετά από αυτούς το χάος, ότι είναι λογικό εκεί που δεν σε ήξερε ο θυρωρός σου να είσαι πρώτη μούρη παντού. Έτσι όλες οι άμυνες πέφτουν. Δίνονται ολοκληρωτικά και με πάθος στον «ωραίο αγώνα» μέσα στο ρινγκ της φήμης. Και εκεί που είναι ανέμελοι μπορεί να φάνε μια μπουνιά από τον αντίπαλο κάτω από το σαγόνι. Μπορεί τα χειροκροτήματα του πλήθους να αποσπάσουν την προσοχή τους και η μύτη τους να ανοίξει. Ή ακόμα πιο απλά ο διαιτητής(τα media δηλαδή) να σφυρίξει την λήξη του παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο γρήγορα ανέβηκαν στην κορυφή τόσο πιο γρήγορα θα «σκάσουν» με δύναμη στο έδαφος. Και δεύτερος γύρος δεν υπάρχει.

12

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
Τι ακριβώς μας ενοχλεί με την επιτυχία; Η ταχύτητα με την οποία κάποιος γίνεται γνωστός ή το γεγονός ότι αυτό που παρουσιάζουν είναι αμφιβόλου ποιότητος; Deal with it! They're well-know and they know it!
Αν δεν κάνω λάθος (δεν είμαι και πολύ σχετικός με το είδος) ο Παντελίδης έγινε γνωστός χωρίςΑ) να κάνει σεξουαλικές χάρεςΒ) να ξεφτυλίζεται μπροστά σε μια κάμερα εκπομπής reality.Παρουσίασε την δουλειά του μέσω YouTube και σε πολλούς άρεσε..Μπορεί να μην μου αρέσει το είδος της μουσικής που παίζει αλλά τον παραδέχομαι.
Το πως θα γίνει κάποιος γνωστός νομίζω είναι θέμα τύχης δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Τα σύγχρονα μέσα μπορούν να διαδώσουν το έργο σου πάρα πολύ γρήγορα και σε πολλούς δέκτες. Δεν κάνουν όμως όλοι την ίδια επιτυχία. Αυτοί που ξεχωρίζουν είναι ελάχιστοι. Θεωρώ τον Παντελίδη, τον Beiber, τη Lana Del Rey απίστευτα κωλόφαρδούς γιατί ακόμα και αν "πέσουν" έχουν καταφέρει κατι που λίγοι μπόρεσαν. Και στην τελική ποιος είπε οτι δεν υπάρχει δευτερος γύρος; Εκτός αν γύρισες από το μέλλον.
είναι όλα όμως τόσο αθώα; ή απλά η μουσική βιομηχανία ψάχνει νέους τρόπους να αναδείξει κάτι; το youtube διαφήμιση είναι πολλά μπορούν να καταλάβουν από εκεί
Μην συγκρινεις Lana Del Rey,σε αυτη τιποτα δεν εγινε απο τυχη,αντιθτως ακουγεται οτι υπαρχει ολοκληρος μηχανισμος απο πισω πο την εφτιαξε και την προωθει,που στηθηκε με την βοηθεια του μπαμπα(εκατομμυριουχος γαρ,true story αυτο)