Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Φταίνε οι κακές παρέες» λέει η μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Φταίνε οι κακές παρέες» λέει η μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου Facebook Twitter
3

Η μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, απέδωσε στις «κακές παρέες» και στην χρήση ναρκωτικών ουσιών τη συμπεριφορά του γιου της. 

Στην κατάθεσή της, η μητέρα του Ροδίτη επικαλείται και την εκτίμηση του υπεύθυνου του ΚΕΘΕΑ που, όπως λέει η ίδια, της εξήγησε ότι οι ναρκωτικές ουσίες σταμάτησαν την πνευματική ωρίμανση του γιου της στην ηλικία κατά την οποία άρχισε τη χρήση.

Ο 21χρονος κρατείται μαζί με έναν 19χρονο για την υπόθεση δολοφονίας. Ο συγκατηγορούμενός του ερευνάται και για εμπλοκή του σε υπόθεση βιασμού μιας άλλης 19χρονης κοπέλας από τη Ρόδο, με ειδικές ανάγκες.  

Υπενθυμίζεται πως η διευθύντρια του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου από όπου αποφοίτησε, το 2017 ο 19χρονος Αλβανός, δήλωσε πως: «όταν μαθεύτηκε η δολοφονία της κοπέλας ήρθαν στο γραφείο μου κορίτσια από το σχολείο και μου είπαν ότι "από τον (...) έπρεπε να φεύγεις μακριά", δηλαδή ότι ήταν κάποιος που έπρεπε να αποφεύγει κανείς και ότι παρενοχλούσε επίμονα και για πολύ καιρό διάφορα κορίτσια μέσω messenger στο Facebook».

Αναφερόμενη στη συμπεριφορά του 21χρονου, κατά τις ημέρες μετά τη δολοφονία και πριν κληθεί σε απολογία από τις αρχές, η μητέρα του κατηγορούμενου υποστηρίζει πως δεν παρατήρησε κάτι διαφορετικό στη στάση του παιδιού της.

Μάλιστα υποστήριξε ότι στη διαδρομή μέχρι το Λιμεναρχείο (σ.σ οι λιμενικές αρχές συμμετείχαν στις έρευνες) ο γιος της έκλαιγε και αργότερα της είπε:«Μαμά, εγώ δεν θα μπορούσα να σκοτώσω την κοπέλα, προσπαθούσα να κλείσω τα αυτιά μου για να μην ακούω».

Καταγγελία για απειλές

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, από τις καταθέσεις καθηγητών των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση, στην ανακρίτρια Ρόδου.

Μάλιστα ένας από τους καθηγητές καταγγέλλει ότι απειλήθηκε από τον πατέρα του 21χρονου κατηγορούμενου για να μη μιλήσει για την παραβατική συμπεριφορά του γιου του.

«Στις 4 Μαρτίου 2014, ο Ροδίτης πήρε για άλλη μία φορά αποβολή, γιατί τσακώθηκε με έναν μαθητή με τον οποίο ξυλοκοπήθηκαν με μπουνιές, γροθιές και ένα γκλοπ. Για το περιστατικό κλήθηκε η αστυνομία. Συνάντησα τον πατέρα του μετά τη δολοφονία. Με έβρισε, με έφτυσε και με απείλησε γιατί είχα μιλήσει στους δημοσιογράφους. Μου είπε αν ξαναμιλήσεις θα δεις τι θα πάθεις», κατέθεσε ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου.

«Οξύθυμο και νευρικό παιδί»

Φιλόλογος που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα για σχεδόν 2 μήνες στον 21χρονο Ροδίτη καταθέτει: «Επρόκειτο για ένα παιδί αρκετά οξύθυμο και νευρικό με συχνές αλλαγές στη συμπεριφορά του και στο συναίσθημά του. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι κάποιες στιγμές σηκωνόταν από τη θέση του και χωρίς λόγο χτυπούσε τη γροθιά στο τραπέζι και κλωτσούσε τις καρέκλες γιατί δεν ήθελε να κάνει μάθημα. Ειδοποίησα τη μητέρα του, όπως είχα καθήκον αλλά αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το παιδί έχει αυτή την αρνητική συμπεριφορά».

«Τον είχα δει να χτυπάει μαθητές ακόμα και με γκλοπ», αποκάλυψε ο γυμνασιάρχης του σχολείου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

«Ήταν ένα παιδί, το οποίο είχε προβληματική συμπεριφορά και εμπλεκόταν πάντα σε φασαρίες. Δεν είχε όρια και αξίες. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα γύρω του. Συνεχώς καλούσα τους γονείς του. Ερχόταν μόνο ο πατέρας, ο οποίος μου έλεγε ότι δεν μπορούσε να τον νουθετήσει και να τον συμμαζέψει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας σχολίασε τις αποκαλύψεις λέγοντας πως ο 21χρονος ήταν «πραγματικά μάστιγα για τα σχολεία στα οποία φοίτησε. Ήταν μάστιγα απέναντι στους καθηγητές του. Άλλαξε πολλά σχολεία λόγω της συμπεριφοράς του. Πρόκειται για ένα παιδί που δεν έχουν ξανασυναντήσει οι καθηγητές».

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια