Σ. Αραβία: Οι αρχές της χώρας κρατούν δύο δημοσιογράφους

Σ. Αραβία: Οι αρχές της χώρας κρατούν δύο δημοσιογράφους Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβία κρατούν δύο Άραβες δημοσιογράφους εδώ και αρκετούς μήνες, κατήγγειλε η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο.

Ο Μαρουάν αλ Μουράισι από την Υεμένη αγνοείται από τον Ιούνιο του 2018, ενώ ο Ιορδανός Άμπντελ Ράχμαν Φαρχανέχ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera του Κατάρ, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο, αναφέρουν οι RSF.

Η σύζυγος του Μουράισι έγραψε στο Twitter την προηγούμενη εβδομάδα ότι δέχθηκε ένα σύντομο τηλεφώνημα από εκείνον την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά την εξαφάνισή του. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να τον επισκεφθεί και να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.

  

Οι RSF επεσήμαναν ότι η οικογένεια του Φαρχανέχ, ο οποίος είναι περίπου 60 ετών και είχε ως έδρα του την πόλη Ντάμαμ εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έμαθε ότι οι σαουδαραβικές αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία της Ιορδανίας πως θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος.

 Η μη κυβερνητική οργάνωση σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό πού κρατούνται οι δύο δημοσιογράφοι.

Το Ριάντ δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πέρυσι τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τη φυλάκιση περίπου 12 ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH που είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Διεθνή / Η χρηματιστηριακή αξία της Hermès ξεπέρασε αυτή της LVMH, η οποία είχε προσπαθήσει να την αγοράσει πριν από 15 χρόνια

Η Hermès ξεπέρασε την LVMH σε κεφαλαιοποίηση, ενισχυμένη από την ανθεκτικότητα του μοντέλου της πολυτέλειας, ενώ η LVMH πλήττεται από χαμηλότερα κέρδη λόγω της ποικιλίας εμπορικών σημάτων
LIFO NEWSROOM
Η CIA αποκαλύπτει αρχείο της KGB: Εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες

Διεθνή / Όταν οι εξωγήινοι μετέτρεψαν σε πέτρα σοβιετικούς στρατιώτες - Το αποχαρακτηρισμένο αρχείο της CIA που έγινε viral

Μια έκθεση της CIA αποκαλύπτει την ιστορία σοβιετικών στρατιωτών που φέρεται να μετατράπηκαν σε πέτρα μετά από συνάντηση με εξωγήινο αντικείμενο, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις και σκεπτικισμό
LIFO NEWSROOM
«Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

LiFO politics / «Ο Έντι Ράμα λέει ψέματα στην Ελλάδα»

Ο διπλωμάτης Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, τα Τίρανα και τα Σκόπια, μιλάει για τις αλλαγές που φέρνει η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, καθώς και για τις δύσκολες σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, ειδικά κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Έντι Ράμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια